«Εμφύλια σύρραξη» στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει η εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεση της Novartis. Οι αντιδράσεις συνεργατών του Κώστα Καραμανλή ήταν άμεσες, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα, έφτασαν να υιοθετούν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, την «πλήρωσε» ο Ευάγγελος Αντώναρος με την διαγραφή του ύστερα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης και Σάκης Ιωννίδης στήριξαν σθεναρά τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ, αντιθέτως, ο πρώην υφυπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή, Γιώργος Βλάχος, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης επί Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, του επιτέθηκαν ζητώντας την αποκαθήλωσή του.

Μάλιστα, οι αναρτήσεις που έκανε ο κ. Αντώναρος το απόγευμα του Σαββάτου στο Facebook ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη ΝΔ με αποτέλεσμα τη διαγραφή του από το κόμμα.

Στην ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος χαρακτηρίζει, χωρίς να τον κατονομάζει, τον Άδωνι «σεξιστή», «μουσαφίρη», λέει ότι «λεκιάζει την παράταξη» και καταλήγει σημειώνοντας πως «είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως, θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες».

Την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, είχε ζητήσει και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, με αφορμή την αναφορά του ονόματος του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δικογραφία της Novartis.

«Στην περίπτωση του Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν έμειναν εκτός καθηκόντων, χωρίς να παραιτηθούν από τη ΝΔ ή να φύγουν από βουλευτές» ανέφερε ο κ. Βλάχος, τονίζοντας πως «είναι ένα θέμα που φαντάζομαι θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος, γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή του προέδρου. Ο κ. Μητσοτάκης έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμένα».

Από την άλλη πλευρά, ο Νικήτας Κακλαμάνης επιτέθηκε στον Γιώργο Βλάχο σημειώνοντας πως επιλέγει να στηρίξει «το στέλεχος της παράταξής μας που βάλλεται. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη και πρέπει με ενότητα να απαντήσει σε όλη αυτή την ιστορία».

Τη στήριξή του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη εκδήλωσε και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «ο κ. Γεωργιάδης με πάρα πολύ εμφατικό τρόπο και με πολλά στοιχεία μίλησε σε πολλά ΜΜΕ, δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις σε κατηγορίες οι οποίες δεν είναι μόνο έωλες, είναι φανταστικές, είναι στο χώρο του φανταστικού μέχρι στιγμής».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαγραφή του κ. Αντώναρου, λέγοντας ότι «στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε ήθελα το κόμμα να είναι ενωμένο».

Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ στήριξε και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης. «Με τον Άδωνι κατά καιρούς έχουμε διαφωνήσει έως τσακωθεί. Ωστόσο οι αρχές και οι αξίες τόσο οι δικές μου όσο και της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, μου επιβάλουν να βγω να τον στηρίξω τώρα που βάλλεται, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

Αδ.Γεωργιάδης: Αναγκαία η ενότητα

Την ανάγκη ενότητας της παράταξης επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να διαγράψει τον Ευάγγελο Αντώναρο, σημειώνοντας πως εάν ίσχυαν όσα του προσάπτονται, θα είχε παραιτηθεί όχι μόνο από αντιπρόεδρος αλλά θα είχε εγκαταλείψει την πολιτική.

Ακόμη, στην πρώτη του αντίδραση μετά τις χθεσινές εξελίξεις ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Θ.Ρουσόπουλο για τη την στήριξε που του παρείχε, λέγοντας πως «ο ίδιος έχει νιώσει στο πετσί του τί θα πει λάσπη».