Στην βελγική εφημερίδα De Tijd

Μητσοτάκης: Χάσαμε τρία χρόνια με ακριβές συνέπειες για την οικονομία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2018 19:50 |
Μητσοτάκης: Χάσαμε τρία χρόνια με ακριβές συνέπειες για την οικονομία
«Ο σημαντικότερος αντίπαλος του Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνει τις "καταστροφικές διαπραγματεύσεις" της ακροαριστερής κυβέρνησης των Αθηνών: "Χάσαμε τρία χρόνια. Οι συνέπειες για την οικονομία είναι πολύ ακριβές: 1 δισ. ευρώ"»

Στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος, που δημοσίευσε την Παρασκευή με την ευκαιρία της  επιστροφής της χώρας για δανεισμό στις αγορές την Πέμπτη η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Tijd, με τίτλο «Η Ελλάδα βγαίνει πάλι από το τούνελ», η συντάκτρια του δημοσιεύματος συνομιλεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και φιλοξενεί τις απόψεις του σε ξεχωριστό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αποτέλεσε την επιτομή των προβλημάτων της ευρωζώνης».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα για τον Κ. Μητσοτάκη:

«Ο σημαντικότερος αντίπαλος του Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνει τις "καταστροφικές διαπραγματεύσεις" της ακροαριστερής κυβέρνησης των Αθηνών: "Χάσαμε τρία χρόνια. Οι συνέπειες για την οικονομία είναι πολύ ακριβές: 1 δισ. ευρώ".

Ο Μητσοτάκης διατηρεί ένα άνετο προβάδισμα έναντι του Τσίπρα στις ελληνικές δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά του κόμματός του κυμαίνονται γύρω στο 34%-37%, δηλαδή περίπου 10 μονάδες υψηλότερα από ό,τι το κόμμα του Τσίπρα. "Καθόλου κακά για ένα γόνο πολιτικής δυναστείας", λέει χαριτολογώντας σε μια συνομιλία στα γραφεία του κόμματός του στην Αθήνα.

Ο Μητσοτάκης κάνει εκστρατεία εναντίον του "μαρξιστή" Τσίπρα, στον οποίο προσάπτει πελατειακές σχέσεις προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ μιας στρατηγικής περικοπών και ανάπτυξης. Η υψηλή φορολογία πρέπει να μειωθεί ώστε να υπάρξουν περισσότερα περιθώρια για επενδύσεις.
"Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα δεν συμμετείχε στις συζητήσεις για την Ευρώπη", λέει ο Μητσοτάκης: "Η χώρα εμφανιζόταν ως η επιτομή των προβλημάτων που ταλανίζουν την ευρωζώνη". Ο Μητσοτάκης επικρίνει επίσης το "νοσηρό" πολιτικό κλίμα και τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα του. Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι επεμβαίνει στη δίκη για την Novartis και διαδίδει ψεύδη.
"Ο Τσίπρας θρέφει το λαϊκισμό", υποστηρίζει ο Μητσοτάκης. Τονίζει ότι ένα ακροαριστερό κόμμα συνεργάζεται στην κυβέρνηση με τους δεξιούς εθνικιστές ΑΝΕΛ».

3
Φίλιππος
10/02/2018 02:24
Μόνο 3, Κυριάκο μου; Τουλάχιστον 8... Κάθε μέρα είχατε όλοι μια ευκαιρία να ξεκινήσετε κάτι καλό για τον τόπο. Όλες οι κυβερνήσεις που περάσατε αυτόν τον καιρό, είχατε, δηλαδή, συνολικά, 2920 ευκαιρίες... Και δεν εκμεταλλευτήκατε ούτε μία.
johny -- Σκίζω Μνημόνια
10/02/2018 04:12
Οι ΣαμαροΒενιζέλοι είχαν απτή πρόοδο και εάν θυμάσαι ΟΛΟΙ μας ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. Το 2014 έιμασταν σε σαφώς καλύτερη κατασταση στα οικονομικά, στην παιδεία, στις εξωτερικές σχέσεις. Είχαμε αρχίσει να βγαίνουμε στις αγορές (ίσως λίγο πρόωρα). Αυτην την στιγμή παρόλλο που οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πολλά ΔΙΣ ευρώ ΕΠΙΠΛΕΟΝ αγκομαχούμε να ξαναφθάσουμε εκεί που ΗΔΗ ΕΙΜΑΣΤΑΝ. Αλλά τώρα έχουμε να θρέψουμε 100-δες 1000-δες ισλαμιστές ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, η Αλβανια και Τουρκία εγείρουν εξοργηστικές και παράλογες απαιτήσεις και η ΠΓΔΜ πάλι μας μπαινει κ μας πιέζει να τους χαρίσουμε ιστορία κ γεωγραφία που δεν τους ανοικουν. Δέν θέλω να μιλήσω και για την εξαθλίωση της Υγείας, Παιδείας, κοινωνικής ειρηνης και αλλα. Εγω δεν αθωώνω την ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ για το σημερινό χάλι της Ελλάδας (35%, 65% αναλογία) αλλά οι τωρινοι ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ. Εάν είχαμε παραμείνει με ΣαμαροΒενιζελο ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΗΔΗ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αυτά.-
Μωρέ έχει ο καιρός γυρίσματα . .
09/02/2018 22:36
Τα πέντε χρόνια πιό πρίν (όταν οι συνέπειες ήταν τζάμπα κι ο κόσμος σαλτάριζε απο τον 4ο) που ήσουνα; Εκείνους τούς Ηarvard graduates τους ξέχασες ; και τώρα πέσατε στον κουμμούνα όλοι μαζί να τονε φάτε ;