Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την υλοποίηση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πυρομαχικών από τον Ιούνιο του 2017, αφορά η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στη δικογραφία επισημαίνεται, εξάλλου, ότι συνεχίζεται από τη Δικαιοσύνη η προκαταρκτική εξέταση για το ενδεχόμενο τέλεσης του κακουργήματος της απιστίας περί την υπηρεσία από υπαλλήλους και στρατιωτικούς αναφορικά με την ίδια συμφωνία.

Την ίδια στιγμή επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νικόλαο Βούτση, με την οποία δηλώνει ότι απεκδύεται κάθε προστασίας που παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως υπουργού, απέστειλε ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Παρ’ ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και «ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση» αναφέρει ο κ. Καμμένος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018

Κύριο

Νικόλαο Βούτση

Πρόεδρο της Βουλής

των Ελλήνων

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ’ ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση.