Αλλάζουν τα δεδομένα

Με Κοτζιά και Ντιμιτρόφ πλέον η διαπραγμάτευση

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2018 00:52 |
Με Κοτζιά και Ντιμιτρόφ πλέον η διαπραγμάτευση
Τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ επιβεβαιώνουν και την επίσκεψη Νίμιτς σε Σκόπια και Αθήνα (στη φωτογραφία, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ).

Αλλάζουν από εδώ και πέρα τα δεδομένα στις συναντήσεις της Ελλάδας και των Σκοπίων με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας των Σκοπίων, Telma.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τις δύο χώρες θα εκπροσωπούν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ.

Την πρώτη συνάντηση με τον Νίμιτς που έγινε στη Νέα Υόρκη, τις δύο χώρες είχαν εκπροσωπήσει οι πρέσβεις Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκο Ναουμόφσκι, με τον τελευταίο όμως να προκαλεί σάλο με τις δηλώσεις του για τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, είχε πει πως η δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Νίμιτς απέχει πολύ από αξιοπρεπή λύση για το θέμα του ονόματος. Αμέσως, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων έσπευσε να πάρει αποστάσεις από αυτές τις δηλώσεις, λέγοντας πως έχουν γίνει για «εσωτερική κατανάλωση» και προκαλούν πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας.

Στο κείμενο επίσης επιβεβαιώνεται η επίσκεψη Νίμιτς στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.

Ολα αυτά, δε, γίνονται μια μέρα πριν τη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα - Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός (την Τετάρτη, στις 16.00 ώρα Ελλάδας).

3
Παραλογισμός erga omnes
24/01/2018 09:10
1) Οι ΑΝΕΛ ξέρουν τα ονόματα που πρότεινε ο "διαμεσολαβητής" Νίμιτς και όλα περιέχουν τον όρο Μακεδονία. Γιατί δεν ρίχνουν την Κυβέρνηση; Προσδοκούν κάποιο θαύμα που θα τους γλυτώσει από το να αφήσουν την καρέκλα ή προετοιμάζονται για τη μεγάλη κωλοτούμπα; 2) Οι ΗΠΑ έχουν δώσει εντολή στην κυβέρνηση να αποδεχτεί το όνομα Μακεδονία για τη Vardaska. Δηλαδή, οι ΗΠΑ πραγματοποιούν την επιθυμία του Στάλιν (για όποιον γνωρίζει από νεώτερη ιστορία). 3) Οι δήθεν αναρχικοί και οι αριστεροί (αλλά πληρωμένοι καλοθελητές) είναι κατά των εθνών. Τότε γιατί υποστηρίζουν με τόσο θέρμη το «Μακεδονικό έθνος» της γείτονος χώρας που δεν υπήρξε ποτέ; 4) Η Μακεδονία ως ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, διαμοιράζεται σε τρία κράτη. Τα δύο από αυτά (Ελλάδα, Βουλγαρία) δεν έχουν το όνομα Μακεδονία, καθώς αποτελεί περιφέρεια της χώρας τους. Γιατί να υπάρχει το όνομα Μακεδονία στη Vardaska, αφού και για αυτούς αποτελεί περιφέρεια της χώρας τους; 5) Τόσο η Ελλάδα όσο και η Vardaska θέλουν μία επίλυση του ζητήματος, προκειμένου να κτίσουν σταθερά θεμέλια φιλίας και συνεργασίας. Μπορεί αυτό να επιτευχθεί αν στη Vardaska δοθεί το όνομα Μακεδονία, ιδιαίτερα όταν θα συναλλάσσονται κυρίως με τους κάτοικους της ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας;
john from sydney
24/01/2018 07:27
Οταν κάποιος είναι αργόσχολος και του δώσεις και λίγο ελευθερία λόγου, υπάρχει κίνδυνος να γίνει 'καραγκιόζης' στα μάτια των αλλων.
Ας κρατηθεί απόκαμιά καρέκλα, ξέρει αυτός
24/01/2018 02:12
Ο Τίπρας να κοιμηθεί καλά το βράδυ, μη και πέσει πάλι στη συνηθισμένη στάση του "στα τέσσερα" άνευ λόγου, στα καλά καθούμενα. Είπαμε, είναι "το παιδί για τα θελήματα" του καθενός, αλλά αυτή η αστάθεια στα γόνατα, είναι ένα πρόβλημα...