Αν συμφωνεί ή διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της, Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέση που διατύπωσε το 2008 η τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διερωτάται το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού παραθέτει παλαιότερο βίντεο από συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με ομάδα μπλόγκερς στο υπουργείο Εξωτερικών το 2008, όπου η βουλευτής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το όνομα «Νέα Μακεδονία» μπορεί να θεωρηθεί γεωγραφικός προσδιορισμός, με την έννοια ότι η «παλαιά» είναι ολόκληρη η Μακεδονία, ενώ η «νέα» είναι ένα της κομμάτι.

Το σχετικό βίντεο:

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε σε άλλη συγκυρία το 2018» απαντά η ΝΔ και προσθέτει:«Ας μας πει το Μαξίμου ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του».

«Και εν τέλει, εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των υπουργών σας της κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται το εξής απόσπασμα: «υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία». Καλή ανάγνωση» προσθέτει η ΝΔ.