Τι αναφέρει για τις διαπραγματεύσεις στο Βουκουρέστι

Καραμανλής: Ποτέ δεν δέχτηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2018 11:02 |
Καραμανλής: Ποτέ δεν δέχτηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία»
Ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε δεσμευτεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας και προσθέτοντας ότι οι τότε συνομιλίες είχαν διακοπεί με ευθύνη των Σκοπίων

Ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε δεσμευτεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου», ο πρώην πρωθυπουργός πήρε θέση για τα γεγονότα που συνέβησαν στο Βουκουρέστι το 2008 και τα οποία οδήγησαν στην παύση των συνομιλιών για το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων» τόνισε μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

«Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο "Μακεδονία"» τονίζει ο κ. Καραμανλής και συμπληρώνει: «Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπίανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν».

«Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.

8
TS.
23/01/2018 12:04
Άσε τα παραμύθια ρε Κωστάκη!!!! Όταν λες ότι η θέση σου ήταν , " σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων..." τι εννοείς; Σύνθετη ονομασία για με ποια συνθετικά; Αν το ένα συνθετικό δεν είναι το Μακεδονία ή Μακεδονική τότε σε ποια συνθετικά αναφέρεσαι; Στο Βαρντάσκα; Στο Παιονία; Σε τι; Και χρειάζονται τα όποια άλλα, πλην Μακεδονίας , ονόματα σύνθετη ονομασία; Άλλωστε τα ονόματα που είχε δώσει και το 2007 ο Νίμιτς τα ίδια με αυτά που δίνει σήμερα δεν είναι; Όλα δεν περιείχαν στη σύνθετη ονομασία τον όρο Μακεδονία ή Μακεδονική Δημοκρατία;
Πανος
21/01/2018 11:47
Την Περίοδο 2004 / 2009 Προκάλεσες μεγαλύτερη καταστροφή στην Ελλάδα.
Φωνάζει ο κλέφτης !
21/01/2018 21:38
Δηλαδή ρε τυφλοκομματόσκυλο (και λοιποί τύφλες που σου πάτησαν Like), επειδή πλήρωνε τα πανοτόκια στις δανεικές χαρές που μια ζωή μας χρέωνε το Πασοκ για να σας έχει (όλους με BMW και χωρίς να χτυπάτε κάρτα) και προστέθηκαν στο χρέος που επίσης παρέλαβε απο σας (άσε κινέζικα swaps/δεκο/εξοπλιστικά κ.α.) τα προσθέσατε και ανακαλύψατε ξαφνικά τον καταστροφέα που ψάχνατε ; Ή επειδή κατέβασε την ανεργία απο 11 που την παρέλαβε στα μισά και κάθε που πήγαινε να κάνει μιά μεταρρύθμιση την λέγατε αντιλαϊκή ή σας πούλαγε τα κειμήλια και γκρεμίζατε την Αθήνα, κλείνατε τις εθνικές οδούς τα σύνορα και τα λιμάνια και καίγατε την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη για να βγήτε στην συνέχεια να λέτε ότι δεν πήρε μέτρα και δεν έκανε τίποτα ; Άντε να χαθείτε ρε ανθέλληνες της μάσας, της π_υστιάς και του κερατά που σας μπόλιασε!
Θ.Δ.
23/01/2018 12:30
Ρε πας καλά; Ο Κωστάκης παρέλαβε το Δημόσιο χρέος στο 98,3% του ΑΕΠ!!! Δηλαδή στα 168 Δισεκατομμύρια ευρώ και σε μόλις 5 χρόνια, το εκτίναξε στο 129% του ΑΕΠ και στα 299 Δισεκατομμύρια ευρώ!!!! Δηλαδή αύξησε το χρέος κατά 131 Δισεκατομμύρια ευρώ, όταν όλο το χρέος που δημιούργησε ο Σημίτης τα 8 χρόνια της Πρωθυπουργίας του, ήταν μόνο 82 Δισεκατομμύρια ευρώ!!!! Γνωρίζεις βρε άσχετε, ότι ο Προϋπολογισμός του 2008, αντί για Έλλειμμα 2,5% του ΑΕΠ που είχε προϋπολογισθεί , έκλεισε στις 31/12/2008 στο 9,8% του ΑΕΠ δηλαδή στα 24 Δισεκατομμύρια ευρώ!!!! Γνωρίζεις ότι το Έλλειμμα στον Προϋπολογισμό του 2009 , που είχε προϋπολογιστεί στο 2% του ΑΕΠ , έκλεισε στο 15,6% του ΑΕΠ και στα 36 (!!!!) Δισεκατομμύρια ευρώ; Το συνειδητοποιείς βρε ανερμάτιστε, ότι σε μόνο 2 χρόνια δημιούργησε Έλλειμμα 60 Δισεκατομμύρια ευρώ!!! Ούτε σε πόλεμο να ήμασταν!!! Και εσύ έρχεσαι εδώ και μας λες αερολογίες!!!
Κάποιος απο τους δυό μας δεν πάει καλά !
23/01/2018 15:44
Έτσι τον έκλεισε τον προυπολογισμό του 2009 με τις γνωστές του αλχημείες το Πασοκ. Μάθε όμως ότι, το χρέος που παρέλαβε το Πασοκ το 1993 ήταν 68,8. Την 31/12/2003 το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης είχε φτάσει στα 182. δισ. ευρώ (είχε δλδ τριπλασιαστεί) και την 31/12/2008 είχε ανέβη στα 262 δισ. ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 80 δισ. ευρώ, απο τα οποία μόνο (6x12) 72 δισ. πήγαν για την πληρωμή τόκων στο δημόσιο χρέος που είχε κληρονομήσει, συν τα χρέη (εξοπλιστικών/νοσοκομείων/ασφαλιστικών)που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις Σημίτη, ενώ ήταν αυτός που όχι μόνο δεν είχε ξοδέψει δεκάρα για εξοπλιστικά (θυμήσου την μάπα της Μερκελ και του Σαρκό) αλλά και είχε αρνηθεί να πληρώσει παραλαμβάνοντας κάποια που "έγερναν" (θυμήσου θυμό και αγωνία Καρατζαφέρη κ.α. λόγω μη καταβολής μίζας). Όσο για τα swaps του Σημίτη πές μου εσύ, γιατί είχαν καταχωνιαστεί εξ ολοκλήρου στον προυπολογισμό του 2009 αφού έληγαν σε βάθος 35ετίας ; Εν ολίγοις φίλε το ποσόν αύξησης του χρέους επι Καραμανλή αντιπροσώπευε χρήματα που πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχε κληρονομήσει απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που ούτε τριπλασίαση καυσίμων, ούτε και παγκόσμια οικονομική κρίση χρειάστηκε ποτέ αντιμετωπίσει. Δεν θα πέσω στο επιπεδό σου και δεν χρειάζομαι να σε αποκαλέσω οτιδήποτε για να σε πείσω. Σου συνιστώ όμως (και σε όποιον θέλει) να ελέγξεις τους αριθμούς σου για το χρέος που υπάρχουν άπλετα στο διαδίκτυο και στην διάθεση του καθενός.
Θ.Δ.
23/01/2018 22:29
Εξακολουθείς να γράφεις ψέμματα και ασυναρτησίες και παραθέτεις ψεύτικα στοιχεία!!! Επειδή λοιπόν γράφεις, ότι δήθεν το Έλλειμμα του 2009 διαμορφώθηκε στο 15,6%, μετά από αλχημείες του ΠΑΣΟΚ, σου παραθέτω... Αυτούσιο απόσπασμα της τοποθέτησης του εισηγητή της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα, από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής που έγινε στις 22/2/2012, με θέμα: « Σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009» ... ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: « ... Το έλλειμμα στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο 15,8% του ΑΕΠ το 2009 από 6,5% το 2007. Όμως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το έλλειμμα σκαρφάλωσε στο 6,5% του ΑΕΠ το 2009 από μόλις 0,9% το 2007...» .... Αυτά λένε τα ΕΠΙΣΗΜΑ πρακτικά της Βουλής!!! Αυτά παραδέχτηκε τότε , σε ανύποπτο χρόνο η ΝΔ, στη συζήτηση στη Βουλή, παρουσία μάλιστα του Κωστάκη Καραμανλή!!! Αλλά εσύ, αντί να δεις κατάματα την αλήθεια, αναμασάς την προπαγάνδα των υπογείων της τότε Ρηγίλλης!!! Λες ψέμματα, ότι δήθεν το Δημόσιο χρέος στις 31/12/2003 έκλεισε στα 182 Δισεκατομμύρια ευρώ!!! Το αληθές είναι 168 Δισεκατομμύρια ευρώ!!! Και αυτό αναγράφεται στα επίσημα στοιχεία της Eurostat!!! Στα 183,2 Δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε το Δημόσιο χρέος , όχι το 2003, αλλά στις 31/12/2004!!! Γιατί σταματάς στα στοιχεία του 2008; Το 2009 ο Κωστάκης δεν ήταν Πρωθυπουργός; Έκλεισε ή δεν έκλεισε το Δημόσιο χρέος , με βάση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, στις 31/12/2009, στα 299,7 Δισεκατομμύρια ευρώ; Το ίδιο ψεύτικοι και κατασκευασμένοι είναι και οι υπόλοιποι ισχυρισμοί σου, όπως πχ, αυτό που αναφέρεται σε δήθεν swaps του Σημίτη και δεν αξίζει να γράψω περισσότερα!!!
Όπως είπα και πρίν, "Κάποιος απο τους δυό μας δεν πάει καλά"
24/01/2018 04:27
Δεν σου ζήτησα ούτε και σε παρότρυνα να με πιστέψεις αλλά ούτε και ε ξ α κ ο λ ο υ θ ώ να γράφω όπως λές ψέματα διότι μόνο μια φορά απάντησα στις ανακρίβειες που λανθασμένα πιστεύεις. Δεν διαφωνώ ως προς τα στοιχεία της καημένης της Ελστατ, δ ι ά β α σ ε όμως να μάθεις απο πόσα στάδια πέρασε η τεχνητή αλλοίωση του ελλείμματος και η οποια έγινε με υπόδειξη του ΔΝΤ (επειδή έτσι απαιτούσε το καταστατικό του ώστε να έχει δικαίωμα να επέμβει) στο mail που έστειλε στις 29 Μαρτίου 2010 o Mπόμπ Τράα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την προηγούμενη αποστολή λανθασμένων στοιχείων, που συγεκριμένα του ζητούσε να παρακαμφθούν "γρήγορα και σιωπηρά" έως ότου να σταλούν τα "finals και το mail που έστειλε ο Γεωργίου στον Τομσεν (είχε βγεί παρανόμως στην δημοσιότητα - υπάρχει ακόμη στο διαδίκτυο) ζητώντας του να ανασυντάξει κάποια ποσά για να μην γίνουν αντιληπτά. Οι λόγος που με αναγκαζει να σε πληροφορήσω δεν είναι κομματικός αλλά καθαρώς πατριωτικός. Αν και εσύ αισθάνεσαι το ίδιο δεν έχεις παρα να αφιερώσεις τον χρόνο που απαιτείται να ενημερωθείς σωστά. Για σένα ! (ήταν πρωθυπουργός μέχρι και τον Σεπτέμβριο, τον προυπολογισμό τον έκλεισε η νέα κυβέρνηση) (φτιάξε καφέ and google > "Το swap Σημίτη Goldman Sachs")
Θ.Δ.
24/01/2018 10:32
Δηλαδή, δεν τα γνωρίζε αυτά ο Σταϊκούρας, που ήταν ο εισηγητής της ΝΔ και που ο πατέρας του ήταν Δ/ντής του γραφείου του Κωστάκη, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιήσει στη συζήτηση στις 22/2/2012, αλλά τα γνωρίζεις εσύ; Σε ηλίθιους νομίζεις ότι αποτείνεσαι ρε φίλε; Σου παρέθεσα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα στοιχεία που παρέθεσες είναι τα ψεύτικα και "παραποιήσεις" !!! Και εσύ "κατασκευάζεις", νέα δήθεν επιχειρήματα!!! Τα στοιχεία είναι τα ΕΠΙΣΗΜΑ , της Eurostat και όχι απλά της ΕΛΣΤΑΤ!!!! Και μάλιστα αυτά που δέχεται επισήμως και η σημερινή Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τους"θεσμούς"!!! Τώρα αναμασάς πάλι νέα δήθεν στοιχεία της προπαγάνδας των "παπαγάλων" του Κωστάκη!!! Τέλος παραπάνω αναφερόσουν σε δήθεν πολλά swaps!!! Tώρα αναφέρεσαι μόνο στο swap της Goldman Sachs, χωρίς όμως να λες που είναι, το δήθεν, πρόβλημα. και το οποίο και αυτό χρησιμοποιήθηκε προπαγανδιστικά από τη Ρηγίλλης, ότι δήθεν μέσω αυτού "μαγειρεύτηκαν" τα στοιχεία για την ένταξη της Χώρας στην ΟΝΕ!!! Δεν μιλάς πατριωτικά, αλλά αναμασάς στοιχεία, όχι αλήθειας, αλλά προπαγάνδας!!!!