Εν μέσω διαπραγμάτευσης

«Γκάφα» Νίμιτς: Αποκάλεσε τους Σκοπιανούς... Μακεδόνες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2018 18:55 |
«Γκάφα» Νίμιτς: Αποκάλεσε τους Σκοπιανούς... Μακεδόνες
Διαβεβαιώσεις στην ΠΓΔΜ ότι με την πρότασή του για το θέμα της ονομασίας διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος» της δίνει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Παράλληλα, ο αμερικανός διπλωμάτης επιβεβαίωσε τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει

Διαβεβαιώσεις στην ΠΓΔΜ ότι με την πρότασή του για το θέμα της ονομασίας διασφαλίζεται και ενισχύεται η «ταυτότητα και το έθνος» της δίνει ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς. Παράλληλα, ο αμερικανός διπλωμάτης επιβεβαίωσε τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Citel της ΠΓΔΜ, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ αναφέρει ότι έθιξε τα μεγαλύτερα εκ των σημαντικών θεμάτων και διαμόρφωσε την πρότασή του με τρόπο ώστε να είναι «αποδεκτή και από τις δυο πλευρές», θέλοντας με την αναφορά αυτή να εξηγήσει ότι το πακέτο προτάσεων έχει θετικά αλλά και αρνητικά για την κάθε πλευρά.

Ωστόσο, ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την ονομασία της γείτονος χώρες αποκάλεσε ουσιαστικά «Μακεδόνες» τους κατοίκους της, την ώρα που που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Μια «γκάφα» που ενδεχομένως να έγινε εσκεμμένα και θα προκαλέσει αντιδράσεις.

«Μερικές φορές στους δρόμους, εδώ στη Νέα Υόρκη, ένας "Μακεδόνας" έρχεται και με χαιρετάει, λέγοντάς μου: "Α! Εσύ είσαι ο Νίμιτς"», είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης, αναφερόμενος σε έναν Σκοπιανό της διασποράς, προκαλώντας απορίες.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της ΠΓΔΜ είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια αλλά προϋπήρχε.

«Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποκαλύπτοντας ότι το πακέτο των προτάσεων του είναι ένα έγγραφο τεσσάρων σελίδων, ο κ. Νίμιτς δηλώνει ότι είναι έτοιμος να έρθει στις δύο πρωτεύουσες το επόμενο δεκαήμερο προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά τις απαντήσεις των δύο πλευρών. Παράλληλα, με τη φράση «πτυχές της πρότασής μου έχουν ήδη διαρρεύσει», ο Μάθιου Νίμιτς επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται στην πρότασή του.

Ακόμη, ο κ. Νίμιτς αποδοκίμασε την αντίδραση του διαπραγματευτή των Σκοπίων, Βάσκο Ναουμόφσκι, ο οποίος είπε ότι οι προτάσεις του «απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση», χαρακτηρίζοντάς τον ικανό μεν αλλά άψητο διπλωμάτη.

Ο αμερικανός διαμεσολαβητής εκφράζει την εκτίμησή του ότι υπάρχει τώρα η ευκαιρία για λύση της διαφοράς. «Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλα 25 χρόνια» σημείωσε, θεωρώντας ότι οι συνθήκες είναι καλές, καθώς «η Αθήνα βγαίνει από μια οικονομική κρίση έχοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσπαθεί να παίξει ένα μεγαλύτερο ρόλο στην περιοχή, ενώ στα Σκόπια υπάρχει μια κυβέρνηση που δείχνει να είναι πιο αφοσιωμένη στην αναζήτηση λύσης».


Με τη φράση «πτυχές [της πρότασής μου] έχουν ήδη διαρρεύσει», ο Μάθιου Νίμιτς επιβεβαίωσε -σε συνέντευξή του στο κανάλι «Σιτέλ» της πΓΔΜ- ότι τα πέντε ονόματα που ήρθαν προ ημερών στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται στην πρότασή του.

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ σημείωσε ότι οι ιδέες που έχει ήδη καταθέσει σε Αθήνα και Σκόπια αφορούν συνολική λύση, ενώ ερωτηθείς εάν αυτές ‘αγγίζουν’ την ταυτότητα απάντησε πως κατά τη γνώμη του όχι μόνο δεν την ακουμπούν αλλά την ενισχύουν.

Όπως τόνισε, η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με πολίτες της πΓΔΜ είναι πως «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα», η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια αλλά προϋπήρχε: «Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, συνεπώς η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν αλλά την ενισχύουν».

Ως γνωστόν η ταυτότητα (φλέγον θέμα για την πλευρά των Σκοπίων, η οποία επ' αυτού δηλώνει ανυποχώρητη) συνιστά το πλέον ακανθώδες ζήτημα καθώς ακουμπά τον πυρήνα του δόγματος του 'Μακεδονισμού' άρα και του αλυτρωτισμού.

Την, τεσσάρων σελίδων, πρότασή του, ο Μάθιου Νίμιτς είπε ότι περιμένει να έχουν επεξεργαστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οι δύο πλευρές έτσι ώστε «εάν οι δύο υπουργοί εξωτερικών είναι πρόθυμοι και έχουν ελεύθερο χρόνο τότε, να πάω στην περιοχή και να συζητήσουμε σοβαρά τι βρίσκουν χρήσιμο σ’ αυτήν, πού θα μπορούσε να υπάρξει συμβιβασμός, πού εντοπίζονται δυσκολίες».

‘Έσφαξε’ με το βαμβάκι τον διαπραγματευτή των Σκοπίων Βάσκο Ναουμόφσκι -ο οποίος είπε ότι οι προτάσεις του «απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση»- χαρακτηρίζοντάς τον ικανό μεν αλλά άψητο διπλωμάτη.

Ο κ. Νίμιτς υπογράμμισε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να βρεθεί λύση στη χρονίζουσα διαμάχη και, απαριθμώντας τες, τόνισε με έμφαση και νόημα: «Σοβαροί άνθρωποι, και οι δύο πρωθυπουργοί, και οι υπουργοί εξωτερικών, και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης, και όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ερωτηθείς πότε στο παρελθόν οι δύο χώρες βρέθηκαν κοντά σε συμφωνία, σημείωσε ότι δεν θεωρεί πως υπήρξε στιγμή που αμφότερες ήταν έτοιμες παρότι εκδηλώθηκε κάποιες φορές «ευελιξία».

Ανέφερε χαρακτηριστικά την περίοδο της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είπε, «είχε οκτώ ή εννέα συναντήσεις με τον Γκρουέφσκι στη διάρκεια των οποίων είχαν συζητήσει σοβαρά» και απεκάλυψε ότι τον έχει αρκετές φορές απασχολήσει εάν δεν είχε χτυπήσει τότε η οικονομική κρίση την Ελλάδα μήπως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι άλλο τόσο τον έχει προβληματίσει η ορθότητα της επιλογής, τη δεκαετία του ’90, να δοθεί βάρος στην ενδιάμεση συμφωνία και όχι στο να επιτευχθεί οριστική λύση.

Κατέληξε λέγοντας «πιστεύω ότι τώρα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία» αρκεί, όπως σημείωσε πλέον της μιας φοράς στη συνέντευξή του, «οι ηγέτες να ασκήσουν ηγεσία» μιλώντας και εξηγώντας στους πολίτες τα μακροπρόθεσμα οφέλη «και να πάρουν αποφάσεις».

31
Θέλει ο Καλαούντρης να αγιάσει μα ο Ελεγκτής δεν τον αφήνει...
22/01/2018 20:40
Να διαβάζουτε καλά τα σχόλιά μου φίλε συσχολιαστά. Αυτό ακριβώς λέγω κι εγώ, εκείνοι που φορτώνονταν στα καμιόνια ήντουνε οι φτωχοί εβραίοι, είτε της Θεσσαλονίκης, είτε των Ιωαννίνων κλπ. Και να επισημάνω εις αυτό το σημείο, επειδής έχω δεχτεί πολλές αρωτνήξεις από άλλους συσχολιαστές, ότι το ίδιο εσυνέβαινεκαι με τον πόλεμο της Κορέας, όπου ομολογάω πράγματις, πως έστελαναν φτωχά αγνά παιδιά αριστερώνε οικογενειώνε, και ουχί δεξιόνε  προδοτών και των κομμουνιστών συνεργατών τους! Eχω άδικο κ. Ελεγχτά;
δημοκράτης
22/01/2018 20:39
Στείλτε στόν αγύριστο αυτόν τόν παπάρα που παριστάνει τόν διαμεσολαβητή. Ας ζητήσει σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό τήν αντικατάσταση του. Αν δε οι ΗΠΑ θέλουν τήν Βαρντάρσκα στό ΝΑΤΟ
Η Vardaska στην ΕΕ
22/01/2018 08:45
Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με τον κ. Νίμιτς ως "διαμεσολαβητή". Συζητήσεις μεταξύ των δύο κρατών ή με άλλο αποστασιοποιημένο διαμεσολαβητή. Οι ονομασίες που οφείλει να προτείνει η Ελλάδα και ο ΟΗΕ είναι: 1) Δημοκρατία του Βαρδάρη (Vardaska) 2) Δημοκρατία των Σκοπίων 3) Δημοκρατία της Νότιας Γιουκοσλαβίας 4) Δημοκρατία των Σλαβοαλβανών 5) Δημοκρατία της Παιονίας (Paionia).
Από "ανεξαρτησία" άλλο τίποτις...
22/01/2018 02:09
Μιλάμε δια πολύ "ανεξάρτητος διαπραγματευτής" ο εβραίος σιωνισταράς, μάγκα μου, έτσιιιι;;;
Αντίοχος
22/01/2018 17:40
Όπως ακριβώς και ο προηγούμενος εβραίος Χόλμπρούκ. Πάντα εβραίοι διορίζονται σαν μεσολαβητές, ώστε αυτοί να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ, αλλά και των εβραίων όλης της Υδρογείου.
Κύριε πολτιίκαλλυ κορρέκτ Ελεγκτούλη, ο Holbrooke ήντουνε κι από τους δύο γονείς εβραίος. Και αυτό απλή "σύμπτωσις";;;
23/01/2018 13:26
Μη λες ότι τυγχάνουν εβραίοι διατί θα μας κόψει ο κύριος Ελεγκτής των σχολίων. Δεν πρέπει να μιλάμε για την αιματολογική τους καταγωγή κι ας το λέει μέχρι και η πολιτικά ορθή Βικιπήντια.
Εις το κάτω-κάτω ήντουνε ο Μέγα-Αλέκος που ξεκίνησε τον καυγά αιώνες πριν. Δια όσους ανθίζονται τί εννοάω βεβαίως-βεβαίως...
21/01/2018 23:45
Δια να ανακεφαλαιώνουμε λεπόν: Μακάμπι Τελ Αβίβ. Γερή ομαδούλα. Νομίζω;;;
pelias
21/01/2018 23:24
Δεν ήταν γκάφα, αλλά σκόπιμη ενέργεια. Σε τέτοιο επίπεδο δεν γίνονται γκάφες, και μάλιστα να τις κάνει εβραίος
Μαιρυ
21/01/2018 19:29
Οποιος νομιζει οτι ενας διπλωματης με την πειρα και την δεξιοτητα του Νιμιτς κανει τετοια λαθη, ειναι αφελης.
Φίλιππος
21/01/2018 18:03
Οι Αμερικάνοι, ως νεώτατο έθνος, δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να «οικειοποιείται» κανείς την ιστορική ταυτότητα μιας περιοχής. Τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που έχουν γεννηθεί σε πόλεις τύπου Νέο Γιορκ, Νέο Λονδίνο, Αθήνα (της Τζώρτζια), Νέα Ορλεάνη, κλπ.
Αντίοχος
22/01/2018 17:46
Aκουσα τον Τραμπ στην τελευταία του ομιλία, να αναφέρεται για την χώρα του σαν "Αμερικανικό Έθνος"! Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει τι περιέχει η λέξις Έθνος, ώστε να μην συνεχίζει να λέγει κοτσάνες. Σαν Αμερικανικό Έθνος, ΜΟΝΟΝ στους Ιδιάνους μπορούμε να τους αποδώσωμε αυτόν τον χαρακτηρισμό! Όχι όμως την σημερινή φυλετική βαβέλ που συγκροτεί αυτήν την χώρα.
πυ πυ πυ πυραυλος
22/01/2018 19:59
Τι ειπε ο Ντοναλντ στον Βορειοκορεατη ηλιθιο; "Κι εσυ εχεις κοκκινο κουμι για πυρηνικα οπλα, κι εγω εχω κουμπι για πυρηνικα οπλα. Μονο που το δικο μου ειναι μεγαλυτερο". Πια ειναι ακριβως η ερωτηση σου;" Χα, χα!
Γιωργος
21/01/2018 17:39
Εκει που το διαπραγματευομαστε αμα καναμε κι απο κανενα τσαμπουκα και πεταγαμε καρεκλες νομιζω θα μας επαιρναν λιγο πιο στα σοβαρα αντι σαν κοριτσακια που παιζουν αναμεταξυ τους τις κουμπαρες.
Gafa
21/01/2018 16:15
Ντροπη να καθεστε στο ιδιο τραπεζη με τον ανθρωπο αυτο. Αυτος δεν ειναι παρα ο λυκος που εμπιστεβετστε να φιλαξει τα προβατα σας. Οχι δα και γκαφα?
ΜΑΚΕΔΩΝ
21/01/2018 08:19
Όχι και γκάφα. Εδώ και δεκαετίες βαδίζει χέρι-χέρι με τους σκοπιανούς αυτός ο δήθεν αμερόληπτος ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ. Από την αρχή η Ελλάδα θα έπρεπε να αποποιηθεί των υπηρεσιών του. Εκτελεί εντολές.
Μα καλά κύριε Ελεγκτά των σχολίων, κανείς δεν πιάνει την ιστορία από την αρχή;
21/01/2018 16:12
Δηλαδής αυτός ο εβραιάρας σιωνισταράς εκδικείται για χάρη των Μακκαβαίων;
γδ
21/01/2018 23:52
Tι να εκδικηθεί ; Οι εβραίοι γιορτάζουν το Χανουκα την νίκη τους επι των ΕΛΛΗΝΩΝ (απογονων των Σελευκίδων) και οχι των Μακεδόνων. Που ειναι η καλυτερη απάντηση στους μαστουρωμένους του Γκρουεφσκι -αυτοί που πολέμησαν τους απογόνους του στρατούτου Αλέξαντρου θεωρούν ότι πολέμησαν Ελληνες ενω εμεις το θεωρούμε ελληνιστικό βασίλειο. Ανεξάρτητα ομως από αυτά εχεις προβλημα με τους εβραίους με τους οποίους σε 2500 χρόνια ιστορίας έχουμε 1 πόλεμο κι αυτός αμυντικός δικός τους και δεν εχεις με τους Τουρκους, τους Αραβες και τοσους αλλους που εχουμε ενα σωρό πολέμους και σημερινές απειλές;;; Τι πίνεις;
Και δηλαδής ο Σέλευκος τί ήντουνε; Μακεδόνας δεν ήντουνε;
22/01/2018 02:05
Μή με αρωτνάς τι πίνω. Τί διαβάζω να με αρωτνάς. Διαβάζω το "Για το Εβραϊκό Ζήτημα" του Μαρξ. Εσύ; Το έχεις διαβάξει καθόλου;
γδ
22/01/2018 13:13
O Σελευκος ήταν μακεδόνας και ΒΑΣΙΛΙΑΣ σε ένα βασίλειο που είχε αρχικά όσους από τους 30000 στρατιωτες του Μεγαλεξαντρου επέζησαν και όσους έμειναν στην περιοχή (γιατί πήραν και άλλοι στρατευματα, π.χ. Πτολεμαίος). Αρα σε ολο το βασιλειο εχεις πες 10000 μακεδονες συν τους ντόπιους. Μετά αρκετές γενιές οι κάτοικοι του βασιλειου ειναι όλοι μακεδόνες; Οι ντόπιοι δηλαδη δεν έκαναν παιδιά; Σε κάθε περιπτωση το θεμα είναι ότι η ιστορία των εβραίων στο συγκεκριμένο θέμα μας συμφέρει γιατι αποδεικνύει την ελληνικότητα των αρχαιων μακεδόνων. Επειδή εκτός από το να πίνεις διαβάζεις κιόλας, λέει ο Μάρξ που τον εχεις στο προσκεφάλι σου γιά τον μεγ-Αλέξανδρο;
Τα δύο προηγούμενα σχόλια ΔΕΝ τυγχάνουν δικά μου. Εγώ πάντως θα το βάζω το σχόλιο μέχρι να βαρεθεί ο κύριος Ελεγκτούλης να με κόβει. Χε,χε..
22/01/2018 22:06
Ναί κύριε συσχολιαστά "γδ", λέγει δια το Μεγαλέξαντρο και μάιστα εκφράζεται θετικά. Ο γερμανοεβραίος θεός μου δεν ήντουνε ηθικολόγος υποκριτούλης για να αποτιμά τις ιστορικές προσωπικότητες όξω από τα αντίστοιχα χρονολογικά τους πλαίσια. Όπως λέγει και το τραγούδι του Γιώργου Μαρίνου: ό,τι ανέβαινει κατεβαίνει κιόλας κι ό,τι αρχίζει, σταματά. Πρόκειται δια στοιχειώδεις διαλεκτικούς νόμους που εκφράζουν το προτσές της Ιστορίας και της Εξέλιξης και μόνο η εξέλιξη είναι αυτή που μονάχα ανεβαίνει δίχως να κατεβαίνει. Ο ιμπεριαλισμός λεπόν, όπως κι ο κάπιταλιζμ, εξάντλησαν τη θετική τους φάση, ήτοι το στάδιο εις το οποίο τυγχάνουν χρήσιμοι εις την Ιστορία και τώρα, συγκεκριμένα εδώ και πολύ καιρό, βιώνουν τη θανατερή τους πτώση. Ακόμη κι ο βρετανικός ιμπεριαλισμός μπόρεσε και πρόσφερε αρκετά πράματα με κορυφαίο την απογείωση της βρετανικής βιομηχανίας που με τη σειρά της έδωσε γέννηση στο πιο ρωμαλέο, μαχητικό κι ακμαίο προλεταριάτο, το αγγλικό του 19ου αιώνα, χάρη εις το οποίο ο Μαρξ μπόρεσε κι έκανε, ως άλλος Δαρβίνος, τις μελέτες του ώστε να καταλήξει εις τη βεβαίοτητα ότι ο άνθρωπος θα δυνηθεί μια μέρα να στέκεται εις τα δύο του πόδια με αυτοπεποίθηση κι αξιοπρέπεια δίχως η εκμετάλλευση να τον κάμει να έρπει στις λάσπες και στις μπότες των δυνατών. Αντίθετα λεπόν με το βρετανικό ιμπεριαλισμό, και πολύ περισσότερο από το ρωμαϊκό ιμπεριαλισμό (χάρη εις τον οποίο επέζησε ο πολιτισμός), ο αμερικλανικός ιμπεριαλισμός, ο τελευταίος που έχει να επιδείξει το ανθρώπινο Γένος πριν περάσει στην οριστική χειραφέτησή του ή αυτοκαταστραφεί, δεν προσέφερε απολύτως ΤΙΠΟΤΙΣ εις την ανθρωπότης. Όμως ο ιμπεριαλισμός του Αλέξανδρου ως προηγούμενος χρονικά ούλων των άλλων ιμπεριαλισμών (εκτός του περσικού που αφήνω σκόπιμα όξω) πρόσφερε τα πιο πολλά κι εις αυτό το σημείο στέκονται οι μαρξιστές (οι πραγματικοί, όχι εκείνοι του πισινού). Διότι ο περσικός ιμπεριαλισμός δεν ήταν πούρος, γνήσιος ιμπεριαλισμός αλλά ένας μαζικός και χονδροειδής "επεκτατικός πόλεμος" και μόνο που δε βασιζότανε παρά εις την ποσότητα κι όχι εις την ποιότητα. Ο Μαρξ δίνει ιδιαίτερο βάρος εις τα σημεία εκείνα της διαρκούς εξέλιξης όπου συντελείται το βήμα κατά το οποίο η ποσότητα μετασχηματίζεται σε ποιότητα. Κι όντως, ο μέγας Αλέκος (τον αποκαλώ έτσι δια να ζοχαδιάσω τους μεγαλομανείς ανεγκέφαλους που στέκονται μόνο στη φαμφάρα και εις το "μεγαλείο"), οι ρωμαίοι και κατόπιν οι βρετανοί με τα προηγμένα ιστιοφόρα τους επιβλήθηκαν πάνω εις τον πλανήτη με την υπεροχή της ποιότητας επάνω εις την ποσότητα κι αυτό είναι που κρατάει σε τελική ανάλυση και χρησιμοποιεί ως γνώμονα κι εργαλείο ο μαρξιστής.
Εγώ πάντως απόψε θα το βάζω συνέχεια μέχρι ο κύριος Ελεγκτούλης να βαρεθεί να το κόβει και να το αλλοιώνει, κάμοντάς μου τάχατες "πλακίτσα".
22/01/2018 20:36
Να διαβάζουτε καλά τα σχόλιά μου φίλε συσχολιαστά. Αυτό ακριβώς λέγω κι εγώ, εκείνοι που φορτώνονταν στα καμιόνια ήντουνε οι φτωχοί εβραίοι, είτε της Θεσσαλονίκης, είτε των Ιωαννίνων κλπ. Και να επισημάνω εις αυτό το σημείο, επειδής έχω δεχτεί πολλές αρωτνήξεις από άλλους συσχολιαστές, ότι το ίδιο εσυνέβαινεκαι με τον πόλεμο της Κορέας, όπου ομολογάω πράγματις, πως έστελαναν φτωχά αγνά παιδιά αριστερώνε οικογενειώνε, και ουχί δεξιόνε  προδοτών και των κομμουνιστών συνεργατών τους! Eχω άδικο κ. Ελεγχτά;
Νομίζω;;;
22/01/2018 19:33
Δεν υπάρχουσι διαλεκτικοί νόμοι. Μόνο κβαντική μηχανική. Επίασα στασίδι κύριε Ελεχτά!
Επίκουρος
21/01/2018 04:06
Καλά τώρα ξυπνήσατε εσείς; Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι το συνταγματικό όνομα της χώρας αυτής επί χρόνια. Εξ άλλου έτσι αυτοπροσδιορίζονται οι πολίτες της. Τι δεν καταλαβαίνετε; Επικ.
Την
21/01/2018 14:43
νομιμοποίηση και από εσένα
GK
21/01/2018 03:18
Ο κυριος Νιμιτς ειναι ακαταληλος για την ονομασια των Σκοπιων.Ο Τσιπρασ να ζητηση την παραιτηση του.
Κύριε Ελεγκτά με θεωρείς "συνωμοσιολόγο";;; Χε,χε..
21/01/2018 01:31
Αβραάμ εγέννησε Ισαάκ. Ισαάκ εγέννησε Ιακώβ. Ιακώβ εγέννησε Χένρυ Κίσσιντζερ. Χένρυ Κίσσιντζερ εγέννησε Ματθαίο Νίμιτς.
Απόδημος Ανθέλλην
21/01/2018 01:30
Καμία γκάφα. Απλά ο άνθρωπος μιλάει όπως όλος ο κόσμος. Όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό ξέρει ότι η μακεδονική ονοματολογία είναι για εσωτερική κατανάλωση και μόνο, σε ανοιχτή αντίθεση με τη διεθνή καθημερινή πρακτική που έχει προ πολλού δώσει την καθοριστική απάντηση.
iGreek
22/01/2018 03:12
η χώρα λέγεται μακεδονία από όλο τον κόσμο του πλανήτη. οι ελληνάρες κοιμούνται ακόμα με τα τσαρούχια, αποβλακωμένοι όπως πάντα
γδ
22/01/2018 13:15
Tα κατεχόμενα στήν Κύπρο πώς λέγονταν; Αν εσυ κρατήσεις τη θέση σου με αποφασιστικότητα, ο κόσμος θα έρθει με τα νερά σου-δεν τους πέφτει λόγος, όπως κι εμείς δεν έχουμε θέμα αν η Σιβηρία θέλει να λέγεται Αλάσκα, η μαιμουδομακεδονία να λέγεται Καταλωνία η Σκωτία η Σικελία και το Κόσσοβο να λέγεται Τέτοβο.
Χε,χε..
22/01/2018 02:07
Ωραίο πράμα ο εβραϊσμός, έεε;;;
Βρασίδας
21/01/2018 18:35
Το χόρτο, πόσο πάει το κιλό στο εξωτερικό;