Την απόφαση να προσχωρήσει στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πήρε ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Καρράς είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο από την Ένωση Κεντρώων, ενώ είχε προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικού φορέα υπό το όνομα «Φωνή Δημοκρατίας».

Στη δήλωση του ο κ. Καρράς αναφέρει:«Ο χώρος του προοδευτικού κέντρου που στόχο έχει την οικονομική ανάπτυξη και την αναδιανομή πόρων υπέρ του κοινωνικού κράτους, πρέπει να εκφραστεί από ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Και αυτό γιατί οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσαν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης συνεχίζει να συντάσσεται με τους δανειστές για τη νομή της εξουσίας.Με το χθεσινό πολυνομοσχέδιο βλέπουμε να διευκολύνει τους πλειστηριασμούς κατοικιών, να περικόπτει κοινωνικά επιδόματα και να αναιρεί ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας.

Από την άλλη η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν αρθρώνει πειστικό πολιτικό λόγο ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα».

«Η «Φωνή Δημοκρατίας» που έχω την τιμή να ηγούμαι, ιδρύθηκε για να εκφράσει τις αρχές του προοδευτικού κέντρου και επιδιώκει συγκλίσεις με συγγενείς δυνάμεις, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στη Βουλή και στην κοινωνία» σημειώνει ο κ. Καρράς και προσθέτει ότι :«Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για τη διεύρυνση του χώρου του «Κινήματος Αλλαγής»από σήμερα εντάσσομαι ως συνεργαζόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»,προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε τον προοδευτικό φορέα που έχει ανάγκη η χώρα για μία εποικοδομητική πολιτική».