Για τη Φώφη Γεννηματά, το πολυνομοσχέδιο της τρίτης αξιολόγησης αποτελεί την ολοκλήρωση της «Τριλογίας της εξαπάτησης». «Στο πρώτο επεισόδιο μας λέγατε πως θα σκίσετε τα Μνημόνια, πως θα τα καταργήσετε όλα με ένα νόμο και με ένα άρθρο. Στο sequel μας φέρατε τον Σεπτέμβρη του ’15 το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα. Και τώρα, προβάλλετε στα προσεχώς ως τρίτη συνέχεια τη δήθεν καθαρή έξοδο», ήταν η αιχμή του δόρατος το οποίο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έστρεψε στη Βουλή κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Μεταφέροντας την αντιπαράθεση σε ένα κεντροαριστερό γήπεδο, τόνισε πως οι νέες περικοπές αποκαλύπτουν «την πραγματική, συντηρητική φύση του ΣΥΡΙΖΑ». «Το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ ή Δεξιά» γίνεται σήμερα «και ΣΥΡΙΖΑ και Δεξιά»», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για πλήρη «υποταγή στις εντολές των δανειστών» και για τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Αφού τόνισε την επιμονή του Κινήματος Αλλαγής προς μια εθνική γραμμή που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και την πρόθεση για επιδίωξη εθνικής της συνεννόησης, κάλεσε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να σταματήσουν το «blame game» για το Σκοπιανό και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χωρίς οι ΑΝΕΛ να «υπονομεύουν ευθέως την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα της όποιας διαπραγμάτευσης».

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. Μεταρρυθμιστική χροιά είχε η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τη Γεννηματά και προχώρησε σε πλήρη αποδόμηση της τακτικής Καμμένου στο Σκοπιανό: «Υπάρχει η αίσθηση ότι στο παρασκήνιο αυτές τις μέρες κάποιοι δουλεύουν για άλλη μια εθνική ήττα. Τι άλλες στολές θα φορέσετε; Τις στολές του στρατού τις εξαντλήσετε. Τώρα περάσατε στα βεστιάρια των τσίρκων», σχολίασε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον υπουργό Αμυνας. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στην παραίτηση Ζουράρι («δεν έχει μάθει για το νέο σαβουάρ βιβρ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»), ενώ υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός και για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των πλειστηριασμών –«όπου δεν κυριαρχούν οι φίλιες δυνάμεις, αλλά οι δυνάμεις του συντρόφου Λαφαζάνη, γίνονται με ηλεκτρονική διαδικασία», ήταν το σκωπτικό σχόλιό του.