Ντιμιτρόφ: Ο όρος «Μακεδονία» δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2018 12:39 |
Ντιμιτρόφ: Ο όρος «Μακεδονία» δεν ανήκει ούτε στην Ελλάδα
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, με δηλώσεις του που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό TV21, τόνισε πως ο όρος «Μακεδονία» δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας.

Eνα - όχι και τόσο νέο - χαρτί πάνω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της ΠΓΔΜ βάζουν τα Σκόπια: την αρχή της μη αποκλειστικότητας. Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ τόνισε ότι ο όρος «Μακεδονία» δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, με δηλώσεις του που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό TV21, τόνισε πως ο όρος «Μακεδονία» δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Ελλάδας και πως θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τις δύο χώρες με ίσους όρους.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Για την Ελλάδα είναι σημαντικό να έχει μια σαφή διάκριση μεταξύ της χώρας της "Μακεδονίας" και της ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας, για εμάς είναι σημαντικό να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με τα ζητήματα ταυτότητας. Πρέπει να βρούμε έναν αξιοπρεπή τρόπο να το εξηγήσουμε και να το επεξεργαστούμε.

»[...] Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην "Μακεδονία" διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή και υπό την έννοια αυτή η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας. Οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τον όρο, το όνομα και τα παράγωγα σε διαφορετικό πλαίσιο. Η αρχή της μη αποκλειστικότητας ή της μη μονοπώλησης είναι η έλλειψη του δικαιώματος να έχουμε αποκλειστική χρήση του όρου Μακεδονία, σαν Μακεδονία».

58
Johny Eternal Memorandum
18/01/2018 14:40
Ολοι οι καλοί κατσικοκλέφτες ζουν με την αρπαγή αυτού που δεν τούς ανοίκει γιατι τέτοια είναι η ψυχή τους. Δεν δημιουργεί έκπληξη που οι κατσικοκλέφτες που ζούν μεσα στην Ελλάδα ορέγονται την αρπαγή Ελληνικής Γής. Πρέπει εμεις οι Έλληνες να αντισταθούμε κ να μην αφήσουμε ούτε χιλιοστο να πέσει σε χερια κλεφτών κ συμμοριών. Η τωρινή καραγκιοζοκυβέρνηση ούτε θελει όυτε μπορεί να υπερασπιστεί την Ελλάδα κ τους Έλληνες αφού τα ξεπουλούν όλα για να κάτσουν στην εξουσία που άρπαξαν με μαφιόζικες κινήσεις σαν καλοί κατσικοκλέφτες που είναι και αυτοί. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ Κ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ!
john from sydney
17/01/2018 05:01
Υπαπαντή, αλήθεια που το βρήκες αυτό το όνομα; δεν υπέγραφες καλύτερα "ανθέλληνας"; Τελος πάντων, ας μη κατεβούμε και εμείς στο δικό σου επίπεδο και ας πάμε στην ουσία του θέματος...Οταν ανοίξεις ενα αγγλοφωνο λεξικό θα δείς πως παρα πολλές λέξεις έχουν ενα gr δίπλα που σημαίνει Υπαπαντή, οτι η προέλευση αυτής της λέξης είναι η Ελληνική γλώσσα. Οι πολιτισμένοι λαοί πάντα αναγνωρίζουν την προέλευση του πολιτισμού και τις αξίες αλλων λαών!!!! Εμείς οι Ελληνες και εγώ συγκεκριμένα, είμαστε υπερήφανοι που ο υπόλοιπος κόσμος (δανείζεται) και μοιράζεται μαζί μας τα αγαθά του Ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας, της φιλοσοφίας και πάει λέγοντας.... Ασφαλώς και η ιστορία δεν μενει στασιμη και πολλά πραγματα αλλάζουν ιδιοκτησία, όνομα,κ.ο.κ.....οπως και οι ανθρωποι! Και εγώ για παράδειγμα έφυγα από την Ελλάδα το 59 και για κοντα 60 χρονια είμαι υπερήφανος Αυστραλός πολίτης, όπως (ισως και περισσότερο) αισθάνομαι υπερήφανος Ελληνας, αλλά αναγνωρίζω και τις δύο πατρίδες γιατί και οι δύο όπως και οι δυό μου γονείς μου χαρισαν πάρα πολλά στη ζωή μου....Ετσι φερονται οι πολιτισμένοι ανθρωποι, δεν κλέβουν ονοματα, ιστορία, ουτε τυπώνουν ψευτοχάρτες και ψευτικα εντυπα για να ξεγελάσουν τον κόσμο με τα ασύστολα ψεύδη τους και τα κάλπικα αγάλματα των Ελληνων της δοξασμένης Ελληνικής Μακεδονίας! Αν δεν έχουν δική τους κουλτούρα, πολιτισμό και ιστορία, ασπάζονται και σεβονται αυτή που βρήκαν στον τόπο που διαμένουν και με τον καιρό τα εμπλουτίζουν με τις δικες τους προσπάθειες, δηλαδή ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ εσένα και εμένα .
Τοροντο
17/01/2018 01:13
Μας πήραν χαμπάρι όλοι ότι τον ρόλο του βλάκα τον παίζουμε πολύ ωραία!
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΙΑΝΤΑΣ
16/01/2018 14:45
(ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ) Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΤΑΝ ΒΑΣΙΛΕΥΑΝ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΙ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Υπαπαντη
16/01/2018 13:32
Ολα ελληνικα εινια καλε! Και ι Ισταμπουλ, και η Ρωμη και η Βαρκελωνη και το Ισμηρ. Δεν εχετε λεφτα ουτε για κωλοχαρτο, η Μακεδονια σας ελειψε μαπες.
Just a wild guess ...
17/01/2018 11:45
Και εσένα τί σε νιάζει τί κάνουν οι Έλληνες με τήν Ελληνική Γή; Τράβα πίσω στην βρωμερή τρύπα απο την οποία σύρθηκες και άσε τους Έλληνες να ασχολούνται με τα προβλήματα τους.
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
16/01/2018 15:13
ρε  σηκωσες σβερκο και κανεις και σχολια,ορε ουστ..μσκαρα
Βασιλης
16/01/2018 11:32
Βασιλης Η λυση ειναι πολυ ευκολη: εαν επειμενουν οτι ειναι Μακεδονες, ενταξη του κρατιδιου στην Ελλαδα.
john from sydney
16/01/2018 07:13
Και δυο κουβεντες για τον κ. Ντιμιτρόφ, που μας γραφει πως " η Μακεδονια δεν ανήκει ουτε στη Ελλάδα", δηλαδή ηταν ερμη και ορφανή και περίμενε την αφηξη των Σλάβων για τετρακόσια και βάλλε χρόνια για να την υιοθετήσουν και να της δώσουν την εθνική της ταυτότητα. Αλλά ας πάμε στο βιβλίο του συγγραφεα/ιστορικού M.L.W. Laistner που εκδόθηκε στην Μ Βρετανια στις 13.02.1936 με τιτλο: "A History of the Greek world 479-323 B.C." Στη σελιδα 319 αναφερεται στην αδυναμία του Μεγάλου Αλεξάνδρου (που θεωρεί αποτυχία του) στο να μη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μεσω διαδοχής για τη συνέχιση του εργου του, μετα τον θανατόν του. Γραφει: "And yet the effect of his conquests was to change the world since it was these that made possible the spread of Hellenism in all aspects over Asia. Greek ideas and customs, and in many of the cities Greek Law were diffused far and wide during the following centuries..."Και τωρα κ. Ντιμιτρόφ, όπως λέμε στα αγγλικά: I rest my case!
john from sydney
16/01/2018 03:31
Helene, καλημερα από το καλοκαιρινό Σύδνεϋ. Δεν θα ήθελα να σου χαλάσω την διάθεση, αλλά (όπως ελεγε και η συγχωρεμένη γιαγιά μου) κατά την κρίση μου, στο σχολιό σου υπάρχει κατι που δεν "φελάει". Οπως εχω γράψει και στο παρελθόν, αναγνωρίζω πως εχεις καλή γνώση για πολλά πράγματα, αλλά εδωπά τα εκανες θάλασσα, you're all over the place, οπως λέμε εδώ. Γιατί τοσος φανατισμός ρε κορίτσι μου; Αυτό το ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ που το βρήκες;; Δεν είμαι λάτρης του Τσίπρα, αλλά σε τούτη τη συζήτηση να τον αποκαλλείς "μεγάλο πρόδότη", πάει πολύ....Μου θυμίζεις που στο περελθόν ειχες αποκαλέσει τον Τράμπ ΗΜΙΘΕΟ, γιατί χειρίζεσαι την ελληνικη γλώσσα τοσο αδεξια, (βάναυσα) θα μπορούσα να ειπώ; Κατα τα αλλα, δεν έχω πρόβλημα με το σχολιό σου, οι απόψεις μου είναι γνωστές για το Σκοπιανό σε τούτο τον χώρο και αλλου, αλλά μη ξεχνάμε πως για όλα υπάρχει μια λύση και μια καλή λύση βρίσκεται οταν κρατάμε μερικές αποστάσεις από ατυχείς χαρακτηρισμούς. Αυτά.
Helene
16/01/2018 02:13
Ουτε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Γλώσσα μιλουν , ουτε εχουν κάποια Αρχαία Μακεδονικά Μνημεία στον χώρο τους !!!
Εχουν άλλη Κουλτούρα και ουτε μια Επιγραφή , δεν υπαρχει στην γλώσσα τους !!!
Και το DNA τους , ειναι διαφορετικό , απο το δικό μας ! Γιατι το αναμφισβήτητο γεγονός ειναι , πως η περιοχή κατακτήθηκε από Σλάβους τον 6ο μ.Χ. αιώνα…

Δεν αναγνωριζουμε ΚΑΜΙΑ Μακεδονικη οντότητα στο … Αλβανο - Σλαβικό μορφωμα των …σ ω β ι ν ι σ τ ώ ν των Σκοπίων και των ...ν τ ό π ι ω ν συνεργατων τους !

Αλλά , οι ΗΠΑ αποφάσισαν, οτι τα Σκόπια ΠΡΕΠΕΙ να ειναι στο ΝΑΤΟ γιατι έφτιαξαν μια τεράστια Αμερικανική Βάση στα Σκόπια , την γιγαντιαία Αμερικανική βάση CAMP BONDSTEEL στο Urosevac του νότιου Κοσόβου .
Ειναι τόσο μεγαλη , που διακρίνεται απο τη ... Σελήνη με γυμνό ματι !
Απέχει μολις ...149 χιλιόμ. απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μας σύνορα και 26 χιλιόμ. απο την πόλη των Σκοπίων .
Σε έκταση 3.865 στρεμμάτων ζουν … 9.000 Αμερικάνοι στρατιωτικοι , μαζί με τον βαρύ εξοπλισμό τους !!!

?Ομως , << η Ελλάδα , εφόσον είναι ήδη στο ΝΑΤΟ, δεν έχει λόγο να κάνει υποχωρήσεις , σε αντίθεση με τα Σκόπια , τα οποία πρέπει να τα εντάξουν στο ΝΑΤΟ >> (!!!) , δήλωσε ο Sergej Lavrov . Kαι συμπλήρωσε οτι … << σε όποια ονομασία και αν …καταλήξουν η Ελλάδα και τα Σκόπια, εάν αυτή αποφασισθεί επίσημα και επικυρωθεί στο σύνταγμα των Σκοπίων, ασφαλώς και όλοι θα την αναγνωρίσουν >>.

ΠΩΣ θα το διαχειριστεί , τώρα , ο MEΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ , ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ;;;
?Θα νοιαστεί , ο Ανθέλληνας “Αριστερος ” , για τη Xώρα του ;;; 


Αλλά , σαν Εχθρός της Πατρίδας , της Θρησκείας , της Ιστορίας και της Οικογένειας , είναι ο …καλύτερος φίλος του ….. K i s s i n g e r !!!

ΟΜΩΣ , θα είναι το … ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ του !!!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ !!!!!
ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ …

ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ !!!
ΣΝΟΦ
16/01/2018 17:01
"Αλλά , οι ΗΠΑ αποφάσισαν, οτι τα Σκόπια ΠΡΕΠΕΙ να ειναι στο ΝΑΤΟ γιατι έφτιαξαν μια τεράστια Αμερικανική Βάση στα Σκόπια , την γιγαντιαία Αμερικανική βάση CAMP BONDSTEEL στο Urosevac του νότιου Κοσόβου"... βλέπω δυσκολίες με την γεωγραφία: βάση στα Σκόπια στο Ουρόσεβατς του Κοσόβου;;;;;
Τουρκαλβανός τσάτσος
16/01/2018 04:07
Αν δεν πετάξεις τη μπλούζα σου όπως οι Femen, να το δούμε γραμμένο επάνω σου, δεν σε πιστεύουμε!
βασίλειος ο βουλγαροκτόνος
16/01/2018 08:28
είσαι θεούλης ρε φίλε! να σαι καλά, ειλικρινά, έσκασα στα γέλια πρωί πρωί....... απ την άλλη βέβαια....πώς αλλιώς να απαντήσεις σε αυτους τους ανεγκέφαλους υπερπατριώτες.....
Πονόψυχος
16/01/2018 15:07
Απ' τον καθένα ό,τι έχει να προσφέρει. Η συγκεκριμένη έχει διαφημίσει δημόσια εδώ μέσα ότι έχει πλούσια τα ελέη και ότι τα κάνει όλα. Κρίμα δεν είναι να πάει στα αζήτητα;
Φίλιππος
16/01/2018 00:17
Ωραία. Ας πάρουν τότε το όνομα «Μακεδονία», και το δικό μας κομμάτι θα το μετονομάσουμε «Αργεαδική Μακεδονία», από την δυναστεία των Αργεάδων (της οποίας γόνος ήταν ο Μεγαλέξανδρος) που είχε καταγωγή από το Άργος. Το θέμα δεν είναι τόσο το όνομα, όσο το γεγονός ότι διαστρεβλώνουν την ιστορία αναζητώντας μια ανύπαρκτη ταυτότητα για να δικαιολογήσουν την απόσχισή τους από τη Σερβία.
Εθνικιστης Μεσολογγιτης
15/01/2018 23:52
Για τους ελληνοφωνους σκυλαδες της Κουμουνδουρου ...Είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος: «Και η Μακεδονία είναι αυτή που κρατάει ψηλά τα λάβαρα. Με τέτοιες ιστορίες, αναμνήσεις, με την ιστορική μνήμη καθάρια. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς υπολογισμούς, χωρίς έξωθεν εντολές, χωρίς υπαγορεύσεις. Γι’ αυτό καλό θα ήταν όλοι οι Έλληνες να έρχονται από καιρού εις καιρό στην Μακεδονία. Και να προσέχουνε πού πατάνε. Γιατί σε κάθε βήμα μπορεί να πατήσεις χώμα ιερό. Μπορεί να πατήσεις έναν τάφο. Μπορεί να πατήσεις ένα λείψανο.Είναι διάσπαρτος ο τόπος από θυσία. Αυτή η θυσία μας δίνει ζωή. Αυτή η θυσία μας συντηρεί. Και είναι το αντίδοτο της παγκοσμιοποίησης, που θέλει όλα να τα ισοπεδώσει. Να μη μιλάμε για αγώνες. Να μη μιλάμε για πολέμους. Να μη μιλάμε για θυσίες…».
Παλιατζήδες πατριωτισμού
16/01/2018 03:19
Εθνικεστή Μεσολαλαγγίτη, εμείς δεν φανταζόμαστε Μακεδονία στον ύπνο μας, ούτε είμαστε "επισκέπτες" της, ούτε χρειαζόμαστε Χριστόδουλους και δήθεν "εθνικιστές" να μας λένε που θα πατήσουμε και που όχι, όταν τους πιάνει ο οίστρος. Οι παππούδες μας κι οι πατεράδες μας την πήραν τη γη με τους γκράδες στα χέρια τους και την κράτησαν με το αίμα τους, τα δικά μας σπίτια κάηκαν απ' τους Βούλγαρους. Οπότε πάρε το καροτσάκι σου με τον "πατριωτισμό" και πούλα παραπέρα. Η Μακεδονία θέλει να προοδεψει, να ξανοιχτεί, θέλει χρήμα, δουλειές, επιχειρήσεις. Τα καλοκαίρια στα χωράφια στη Μακεδονία δουλεύουν Βούλγαροι και τα κοπάδια τα βόσκουν Αλβανοί, ο κόσμος κάνει δουλειές μαζί τους, κι όταν η βενζίνη ακριβαίνει, ο κόσμος παει βόλτα στους γειτόνους να γεμίσει φτηνά το τεπόζιτο και να ψωνίσει φτηνά στη λαϊκή. Μαύρα μεσάνυχτα έχεις καημένε μέσα στα ντουβάρια του μυαλού σου, βγες έξω, πάρε αέρα, δες λίγο κόσμο, μίλα σε κανονικούς ανθρώπους, ζήσε κανονική ζωή, χαμογέλα. Κι αν θες θυσίες, όταν η πατρίδα σε χρειαστεί μην βγεις Ι4 και κρυφτείς σε κανα γραφείο, μην σπρώχνεις τους άλλους να βγουν μπροστά, πήγαινε εσύ εκεί που σε καλεί το καθήκον και δείξ' της πόσο πατριώτης είσαι.
Στράτος
17/01/2018 15:04
Έξοχο σχόλιο. Υπάρχουν και Έλληνες με μυαλό!
IOANNIS
15/01/2018 20:30
TO ONOMA TON SKOPEION PREPEI NA ALAXEI STA" 1/ M A K E S L A V I A ITE 2/ S L A V O D O N I A . TOSO APLA KAI OREA ONOMATA. EHAEI KAI TRITO ONOMA EAN THELOUN 3/. I L L Y R I A . KAI TA PRAGMATA THA ALLAXOUN.
zz
15/01/2018 19:26
Ντιμιτρόφ, την δήλωση του Ρώσσου ΥΠΕΞ άκουσες ?Η ΕΛΛΑΔΑ είναι μέλος του ΝΑΤΟ γιατί να υποχωρήσει , εσείς έχετε ανάγκη μαζί με τις ΗΠΑ , άρα ξέχνα αυτό που είπες προσγειώσου μαζί με τον Νίμιτς .
Just a wild guess ...
15/01/2018 20:22
Δυστυχώς με τους αντιστασιακούς της πιτσαρίας που μας κυβερνούν, η υποχώρηση ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΗΡΩΪΚΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΔΩΡΑΚΙΑ ΠΑΝΤΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ).
Κομνηνος
15/01/2018 17:53
Εισαι ανοητος ανιστόρητος και ασχετος.Ο ορος Μακεδονια ανηκει αποκλειστικα στην Ελλαδα και δεν σας το χαριζουμε.Ας μεινετε αβάπτιστοι δεν μας καίγεται καρφι.
Γιωργος
15/01/2018 17:49
Τωρα παλι αφου ειναι γεωγραφικη περιοχη γιατι κανεις αλλος δεν ονομαζει τον εαυτο του Μακεδονα και την χωρα του Μακεδονια.Κι επισης η πιο γνωστη Αλεξανδρεια απο ολες που ιδρυθηκαν απο τον Αλεξανδρο,αυτη των Λαγιδων ηταν πολη Ελληνικη μεχρι που διωχθηκαν απο τον εθνικισμο του Νασερ ο οποιος κι αυτος ολως τυχαιως ειχε προβλημα μοναχα με τους Ελληνες.Οι οποιοι τοτε γιατι αραγε δεν πηγαν στα σκοπια ως γνησιοι απογονοι εθνοτικης γεωγραφικης περιοχης και ηρθαν αποκλειστικα στην Ελλαδα.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
15/01/2018 17:42
τι ηλιθιοτητα. ανιστοριτοι σλαβοι. πιθανον βεβαια στην ιστορια τους να τους μαθαιναν τετοια πραγματα. παντως ο μεγαλεξανδρος μιλουσε ΕΛΛΗΝΙΚΑ οχι σλαβικα.
Αντι
15/01/2018 21:40
Θα μπορουσε να μιλουσε σλαβικα αν ζουσε στα 1948 που οι σλαβοι αποκτισαν το ονομα αυτο. Μην ξεχναμε οτι οι σλαβοι κατεβηκαν στα βαλκανια γυρο στα 700 μ. χ. και οχι το 300 π.χ.
βασίλειος ο βουλγαροκτόνος
16/01/2018 08:34
αυτός ακριβώς ο τρόπος σκέψης σου (όπως και των περισσοτέρων) δείχνει πως χωλαίνει. Θυμίζει τα λόγια των παιδιών τύπου ''εγώ το βρήκα πρώτος''!!!!!!!!!! Εγώ βλέπω πως ο Ντιμιτρόφ τα λέει πολυ ωραία και εμπεριστατωμένα. Εμείς για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ με το υπερπατριωτικο κουρκούτι που έχουμε στο μυαλό μας, θα παρουμε το τρίτο το μακρύτερο.
Γιωργος
15/01/2018 17:41
Αυτο και μερικα αλλα φανερωνουν την θεση κι εκτιμηση της Ελλαδας στο διεθνες στερεωμα.Αυτος φυσικα καλα κανει και μπραβο του,αλλα στο παρελθον με τις ευλογιες των κατα τα αλλα συμμαχων αλλα κι εχθρων κατασφαχτηκε ο Ελληνισμος της Μικρας Ασιας και του Ποντου.Οποτε για ενα ονομα πως κανετε ετσι τελος παντων,αφου οι σκοπιανοι παιρνουν θαρρος απο εκει που εσεις τρεχετε για να σας βρουν λυση.
Μα τι μας λές ρε Μπαγλαμά ;
15/01/2018 17:32
Επειδή σας κόλλησε ο Τίτο ένα ψευδώνυμο και δυό τρείς αυτοσχέδιους χάρτες, βάλατε κι εσείς τούς Ιταλούς (που ακόμα γελάνε) να σας φυτέψουν μερικά ψευτοαγάλματα, μας το γυρίσατε ξαφνικά στο "χώρα" και έχετε και απαιτήσεις ; Έχω νέα να σου πώ, Η τελευταία φορά που θα δείτε το όνειρο εσείς και κάποιοι άλλοι θα είναι στις 21 του μηνός. Be there !
Βασίλης
15/01/2018 16:16
Υπό αυτή την έννοια "έχουν κάθε δικαίωμα" και όλες οι κατακτηθείσες από τον Μέγα Αλέξανδρο περιοχές να ονομαστούν "Μακεδονία" (βλ. Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία)!!! Δεν είναι περήφανοι για την σλαβική, αλβανική ή όποια άλλη καταγωγή τους? Η αθλιότητα του σκόπιμα δημιουργηθέντος τιτοκομμουνιστικού μορφώματος ικανοποιεί την ..."περηφάνεια" τους?
Κώστας
15/01/2018 15:47
Ο Ντιμιτρόφ δήλωσε (βλ. 2η παράγραφο άρθρου) πως ο όρος «Μακεδονία» θα πρέπει να χρησιμοποιείται από τις δύο χώρες με ίσους όρους. Άρα, εφόσον ο όρος δεν αναφέρεται στο όνομα της μίας (Ελλάδα), δεν θα πρέπει να αναφέρεται και στο όνομα της άλλης.
ΠΑΝΟΣ
15/01/2018 15:34
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ..ΑΜΑ ΣΕ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΠΙΤΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ.
kostis
15/01/2018 15:33
Ο Μέγας Αλέξανδρος μιλούσε Ελληνικά , εσύ Ντιμιτρόφ ξέρεις Ελληνικά σαν Μακεδόνας που περνιέσαι ;
ΣΝΟΦ
15/01/2018 17:11
Πολλοί απο εμάς τους ντόιπους Μακεδόνες ομιλούμε αμφότερες τις γλώσσες, οπότε μην είσαι και τόσο σίγουρος, ότι δεν νωρίζει ελληνικά ο συγκεκριμένος...
Just a wild guess ...
15/01/2018 20:20
Άρτζι Μπούρτσι και Λουλά ... τα Ελληνικά ωραία τα μιλάτε εκει στα Σκόπια ... Εάν θέλετε να γίνετε Μακεδόνες ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ. Μόλλις πέσουν οι τωρινοί Βαβουίνοι που σας χαζογελλούν για να το παίξουν καλά παιδάκια στην Ευρώπη, ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΪΣΕ Ο ΤΙΤΟ Ο ΕΠΙΒΗΤΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟ-ΣΚΟΠΙΩΝ.
ΣΝΟΦ
15/01/2018 23:47
Τα νεογραικικά τα ομιλώ εδώ στην Γραικια, πολίτης της οποίας τυγχάνω ως επίσης δημότης της Σόλουνα Γκράντας... Ο Τίτο ήταν για τα δεδομένα της Νοτιοσλαβίας πολιτικός γίγαντας και πολλοί από σας θα θέλατε έναν αντίστοιχο Τίτο, αλλά δυστυχώς σας προέκυψαν πολιτικοί τύπου μπουρτζόβλαχου από το Κιουπ Κιόι ή Ζαχαριάδηδες...
Johny Eternal Memorandum
17/01/2018 13:26
Το να ζείς στην Μακεδονία είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα. Αφού είσαι "ιστορημένος" δεν μπορείς να αμφισβητίσεις την Ελληνικότητα της Μακεδονίας Οι Σλάβοι ήλθατε τον 6ο αίωνα κ δεν εχετε καμια σχεση με τον Μ Αλέξανδρο κ τους Μακεδόνες.
βασίλειος ο βουλγαροκτόνος
16/01/2018 08:37
ένα δίκιο το χεις....
Αλέξανδρος
15/01/2018 19:27
Αντί για "ΣΝΟΦ" (Σλαβομακεδονικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), γράψε καλύτερα και ξεκάθαρα την εθνικότητά σου για να σε καταλαβαίνουν και οι Έλληνες αναγνώστες .
ΣΝΟΦ
15/01/2018 23:41
Αν μέρος των νεογραικών είναι ανιστόρητο, δεν ευθύνομαι για αυτό. Εσύ πως μπόρεσες να βρεις την σημασία του αρτικόλεξού μου;
Αλέξανδρος
16/01/2018 09:58
Σιγά το δύσκολο. Όσο για το "αντιστόρητος" και το "νεογραικός", σχολιάζω ως εξής: Δεν είστε Μακεδόνες. Είστε Σλάβοι. Κατεβήκατε στην Μακεδονία επί Βυζαντίου. Ελλείψει άλλου εθνικού ονόματος, σκεφτήκατε να αυτοαποκαλείστε με ένα ελληνικό όνομα. Παραδεχτείτε το και αφήστε τα ψέματα. Δεν είναι κακό να είστε Σλάβοι και έχετε την δική σας ιστορία.
ΣΝΟΦ
16/01/2018 11:13
'Αλλος ένας που κομίζει γλαύκες... και ποιός σου είπε, ότι διαφωνώ ότι είμεθα σλαβικής καταγωγής, ειδάλλως γιατί να χρησιμοποιώ το "ΣΝΟΦ"; Με τις ηλιθιότητες του Γρούιου διαφωνώ κάθετα... ομώς υπάρχουμε εντος Ελλάδος παρά τις αλλαγές επωνύμων, τοπονυμίων και τους διωγμούς από το 1912 και μετά... και επειδή ισχύει ο αυτοπροσδιορισμός, δεν μπορεί κνείς να μας στερήσει το δικαίωμα αυτό, όπως και δεν θα μπορούσα άλλωστε να το στερήσω ποτέ και από τους Έλληνες... απλά και κατανοητά πράγματα...
Αλέξανδρος ο Μικρός (τω ονόματι, ουχί το δέμας)
15/01/2018 14:37
Λοιπόν ΝεοΔημοκράτες, αυτή είναι η λογική συνέπεια του όρου "γεωγραφικός προσδιορισμός" που έχουμε ως γραμμή απ' την εποχή του Κωστάκη. Ο τύπος ακούγεται λογικός. Τί λέμε εμείς; Είναι π.χ. το Μοναστήρι της σημερινής FYROM στη γεωγραφική περιοχή Μακεδονία;

Και, προσοχή: Ρωτώ τί λέμε εμείς στους διαμεσολαβητές, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, όχι τί λέμε στους εαυτούς μας, γιατί εσωτερικά, ξέρουμε τί θέλουμε: "Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τους Βούλγαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα. Είσαι και θα 'σαι Ελληνική, Ελλήνων το καμάρι, κι εμείς τα Ελληνόπουλα σου πλέκουμε στεφάνι", το λέει το τραγούδι των πατεράδων μας.

Μια συνέπεια της από κοινού χρήσης της γεωγραφικής ονομασίας θα ήταν να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία του κρατιδίου, να λέγονται π.χ. Βαρντάρτσκαγια (ελπίζω να μη μας ζητήσουν να αλλάξουμε και το όνομα της πλατείας Βαρδαρίου, στη Σαλονίκη, και το όνομα του ανέμου "Βαρδάρης", και τους στίχους του τραγουδιού του Παπάζογλου "Φύσηξε Βαρδάρης", κλπ), αλλά να μπορούν να ονομάζουν μια επαρχία τους Macedonjia ή κάπως έτσι, όπως κι εμείς ονομάζουμε το διαμέρισμα της Β. Ελλάδας, την πατρίδα μας, "Μακεδονία". Εμείς μάλλον δεν χάνουμε τίποτα, κι αυτοί διατηρούν τις αυταπάτες τους ότι είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου, πράγμα που δεν μπορείς να τους το βγάλεις απ' το μυαλό, όπως δεν μπορείς να το βγάλεις κι απ' το μυαλό μας ότι στο αίμα μας ρέει ταυτόχρονα το αίμα του Μεγαλέξανδρου, του Λεωνίδα, του Ναπολέοντα, του Περικλή, του Μίνωα, των Τιτάνων και των Ατλάντων. Η δουλειά όμως μπορεί να γίνεται, κι αν είμαστε μάγκες, σε λίγα χρονάκια θα κάνουμε το Μοναστήρι βάση μας εμπορική και μόνιμο τουριστικό προορισμό μας, όπως αυτοί έχουν τη Σαλονίκη. Γιατί όχι; Το ήθελε κι ο Ρήγας Φεραίος.

Μήπως πρέπει να τους φωνάξει όλους ο σταλινικός Κοτζιάς και να βγάλουν μια κοινή γραμμή, αντί να παίζουν τις κουμπάρες; Γιατί στο τέλος θα μας βαρεθούν κι οι ξένοι (πράγμα που έχει μισογίνει) και θα κάνουν ό,τι τους συμφέρει άμεσα, που είναι να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ υπό τον φόβο της Ρωσίας (που ΔΕΝ είναι με τα δικά μας συμφέροντα), κι εμείς να μείνουμε με το πουλί (θα μοιάζει με το φοίνικα της χούντας) στο χέρι.
γιαννης, Δραμα
15/01/2018 14:25
Γιατι ντρεποντε να πουνε οτι ειναι Σλαβοι και δεν εχουν καμμια σχεση με τον Μεγα Αλεξανδρο και τους Μακεδονες. ??? Δεν εχουν ιχνος τσιπας επανω τους. Με το δικο τους σκεπτικο και οι Τουρκοι της Μικρας Ασιας θα μπορουσαν να πουν οτι ειναι Ιωνες !!!
Αλέξανδρος ο Μικρός (π.χ. Αλεξανδράκος)
15/01/2018 20:48
Γιατί είναι δυστυχώς όπως σου τα λέει ο ΣΝΟΦ πιο κάτω, που ατυχώς αποφάσισε σήμερα να προβοκάρει τη συζήτηση μαυρίζοντας τον εθνικό μας Μέγα με όλα τα αρνητικά που μπορούσε να σκαρφιστεί. Ίσως δεν έχει πάει μια βόλτα στην Αραβία να τον χαιρετάνε κι οι πέτρες ως Γιουνάν, εις μνήμην του Ισκαντέρ του Μέγα, τον οποίον θολώνει. Ρωτάς Γιάννη, "γιατί". Γιατί Γιάννη μ' το μαντήλι σου, οι άνθρωποι μερικές φορές δεν κοιτάζουν που βάζουν την υπογραφή τους και την βούτσα τους, και γιατί μερικές Σλαβομακεδόνισσες είναι πανέμορφες, που να τις πάρει η ευχή, και σε τραβούν σαν το καράβι. Και γιατί τις εποχές εκείνες δεν είχε ίντερνετ και τσόντες, και όταν είχες στο χωριό σου έναν άγγελο και σου χαμογελούσε, την έκλεβες και την παντρευόσουν στην ορθόδοξη εκκλησία, αφού κι αυτή ήταν ορθόδοξη, αν δεν σε άφηναν οι δικοί σου να την πάρεις κανονικά. Κι εγώ που είμαι Έλληνας απ' ευθείας απ' τη φλέβα του Λεωνίδα, Σπαρτιάτης λέμε, όχι μπάσταρδο των Μεσσηνίων που είδαν φως και μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα του βασιλιά όταν εκείνος έπεφτε στις Θερμοπύλες, ξέρω ότι οι Σλάβοι που σιχτιρίζεις ήρθαν στην Πελοπόννησο την ίδια περίπου εποχή που ήρθαν και στη Μακεδονία, δεν είχε βλέπεις συρματοπλέγματα τότε, κι οι Ρωμαίοι του Βυζαντίου, συγγνώμη, οι Έλληνες Βυζαντινοί ήθελα να πω, δεν είχαν λόγο να κυνηγούν τους βοσκούς που περνούσαν τα καλοκαίρια τους βόσκοντας τα κοπάδια τους στα βουνά, αντίθετα τους βουτούσαν συχνά-πυκνά κάτι φόρους για να τους αφήσουν ήσυχους. Κολλήματα με εθνικότητες δεν είχαν, ούτε ρωτούσαν τις όμορφες από πού κρατούσε η σκούφια τους, παράδειγμα το ότι μερικές, αν και ψιλοπόρνες, τις έκαναν αυτοκρατόρισσες. Εσύ Γιάννη που είσαι κι απ' τη Δράμα, θα έπρεπε να γνωρίζεις καλύτερα. Εκτός κι αν είσαι κουφός και δεν άκουγες τη γιαγιά σου να λέει Ροσίλοβα, Κουμπάλιστα, Καρλίκοβα, Καλαπότι, και άλλα καθ' οδόν προς το Μενοίκιο στη ΒΔ κοιλάδα τουλάχιστον. Κι αυτά μαζί με τις άγριες σφαγές σε κάποια απ' τα χωριά αυτά απ' τους Βουλγάρους, που πάντα τα διεκδικούσαν, αλλά ποτέ δεν τα απέκτησαν. Με λίγα λόγια Γιάννη μ', τα επιχειρήματα περί "αίματος" είναι ανόητα, ο καθένας πιστεύει ό,τι γουστάρει για τον εαυτό του. Επίσης, κανένας απ' όλους εμάς που πιστεύουμε ακράδαντα ότι είμαστε απόγονοι του Δία του ίδιου, δεν έκανε ένα τεστ DNA, για να δει πόσο γηγενής είναι στ' αλήθεια. Και καλά οι γείτονες, που είδαν το φως μετά την πτώση του υπαρκτού-ανύπαρκτου, εμείς που είμαστε το στολίδι της οικουμένης και της Δύσης και χτίζαμε Παρθενώνες κλπ, δεν θα έπρεπε να μην ζούμε ακόμα στα σπήλαια της άγνοιας; Έτσι δεν είναι Γιάννη; Και για να μην σου μείνει η απορία, κοιτάξου στον καθρέφτη: Αν η κοψιά σου μοιάζει με του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, έ, μπορεί να φέρνεις λίγο από κει, αν μοιάζει λίγο με του Σταύρου Ξαρχάκου, έ τότε μπορεί και να είσαι απόγονος του Φειδία, αν με του Ράμα, ξέρεις, μια από τα ίδια, κι εδώ που τα λέμε, οι Αλβανοί είναι το ίδιο αρχαίοι με εμάς περίπου, αλλιώς μην την ψάχνεις καλύτερα, πίστευε και μη ερεύνα. Η δικιά μου πάντως δεν μοιάζει με του Ξαρχάκου. Ας πάμε λοιπόν παρακάτω, κι ας χαιρόμαστε με ό,τι γουστάρει ο καθένας
ΣΝΟΦ
16/01/2018 00:01
Και στην Αραβία έχω πάει και πιστεύω ακράδαντα ότι χρειάζεται που και που προβοκαρισμα, για να ξυπνήσει ο κοσμος και να σταματήσει να δίνει δονκιχοτικες μάχες μα ανεμόμυλους... μέρος την γηγενών της Μακεδονίας εντος Ελλάδος δεν διαφέρει σε τίποτε από τους από πάνω και εν τέλει την ύπαρξη μειονότητας την απεδεχθη η ίδια η πολιτεία όταν επί ΠΑΣΟΚ θέσπισε τον όρο των μη Ελλήνων το γενος πολιτικών προσφυγων, στους οποίους δεν επετράπη η επιστροφή... Τώρα γιατί οι συγγενείς τους εντός Ελλάδος είναι ελληνικού γένους, είναι μια απορία που θα μας λύσουν οι απανταχού Έλληναραδες, η ΝΔούλα και οι παραφυάδες της (ΑΝΕΛ, Χρυσή Πορδή) μαζί με το ομόδοξο παπαδαριό...
γδ
16/01/2018 09:38
Περί μειονοτήτων: Στην Ελλάδα δεν ασχολειται κανείς αν είσαι απευθείας απόγονος του Μεγαλέξανδρου, του Περικλη η του Λεωνίδα. Δεν είναι μυστικό, αντίθετα, ο μακεδονικός αγώνας το αποδεικνύει, ότι στην περιοχή υπήρχαν Ελληνες, Τουρκοι και Βουλγαροι. Σε αντίθεση με αλλες χωρες, η Ελλάδα δεν έκανε εκκαθαρίσεις και αυτό το πλήρωσε, όταν τα ναζιστικά σκουπίδια του Ιβαν Μιχαιλοφ (Οχράνα) στην κατοχή δολοφονούσαν (δες ακόμα και σήμερα περηφανεύονται πώς εσπαγαν τα κρανία ηλικιωμένων ελληνων όσο τους προστάτευαν τα ναζιστικά αφεντικά τους, και παρόλα αυτά οι αντάρτες τους διέλυσαν- βλ, http://www.makedonskatribuna.com/IMRO.doc) Αναφορικά με την "μειονότητα" σε 2,5 εκ μακεδόνες, στίς εκλογές υπάρχει και μιά συμμαχία αναρχικών, βαμμένων "αντιεθνικικιστών (στο βαθμό που δε βλεπουν πουθενά εθνικισμό εκτός από την Ελλάδα)" και "μειονοτικών" με περίπου 5000 ψήφους στίς εκλογές, από τις οποίες περίπου 1000 στή Μακεδονία. Ε, μόνο τα ποσοστά των ατόμων με ψυχικά νοσήματα είναι πολύ μεγαλύτερο.
ΣΝΟΦ
16/01/2018 11:15
Κανείς δεν αντιλέγει για τον Μιχάιλοφ, όπως όμως υπήτξαν και οι Κισά Μπατζάκ, Αντών Τσαούς και Μιχάλ Αγας, αν σου λένε τίποτα....
γδ
17/01/2018 09:44
Nαί, υπήρχαν επίσης αντιμαχόμενες αντιστασιακές οργανώσεις -μερικές από τις οποίες (Μιχαλαγας)συνεργάστηκαν και με τους Γερμανούς. Και οι εμφύλιοι, όχι μόνο στην κατοχή, αλλά και το 1821 είναι γνωστοί. Τι σχέση έχουν αυτά με μειονότητες;
ΣΝΟΦ
17/01/2018 14:06
Όταν το οξύμωρο κυριαρχεί: αντιστασιακές οργανώσεις που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή... οι άνω αναφερόμενοι τουρκόφωνοι πρόσφυγες συνεργάστηκαν άπαντες με τον κατακτητή (με τους Γερμανους οι Μιχάλ Αγάς και Κισά Μπατζάκ, με τους Βούλγαρους ο Αντών Τσαούς)... ιδίον των οποίων υπήρξε ιδιαίτερα η καταδίωξη αριστερών ντόπιων... πιστεύω να έγινα αντιληπτός...
Κeep your eyes on the prize
15/01/2018 18:10
Γιάννη δες και λίγο παραπέρα, η αιτία δεν είναι οι ίδιοι αλλά κάποιοι άλλοι πιό μεγάλοι, για τους οποίους δυστυχώς εργάζονται μερικές και μερικοί δικοί μας εφιάλτε$ κρατώντας ενα θέμα ζωντανό που θα μπορούσε να είχε κλείσει όμορφα πριν τριάντα χρόνια και φυσικά οι Σκοπιανοί "που τι είχανε τι χάσανε" γκρεμίζουν, σβήνουν και παραδέχονται ότι δήθεν έσφαλαν για να το παίξουν τίμιοι και λένε και κάνουν ότι τους πούνε.
ΣΝΟΦ
15/01/2018 17:19
Πάντως έχω συναντήσει πολλούς στην ελληνική επικράτεια της Μακεδονίας, οι οποίοι την είδαν επίσης Μακεδόνες, χωρίς να έχουν κατ'ανάγκη σχέση με τον Μεγαλέκο (ψυχωτικό παιδεραστή, βλέπε Ρωξάνη, ο οποίος σκότωσε πάνω στη μέθη του τον καλλιτερό του φίλο, πίστευε, οτι έχει θεική καταγωγή και μαζί με την μητέρα του έκανε τα πάντα, για να κληρωνομήσει στην εξουσία τον πατέρα του Φίλιππο): Μπάφραληδες, Πόντιους, Μικρασιάτες, Βλάχους κλπ. οπότε τα ίδια ψώνια παντού...
Για
15/01/2018 14:19
Είναι άλλο όμως ο Α να χρησιμοποιεί το Μακεδονία ως κρατική του ονομασία και άλλο ο Β να το χρησιμοποιεί σε ένα νομό ή περιφέρεια του,,,, εδώ Κύριε Ντιμιτρόφ είσαστε ολίγον απατεώνας εν γνώση σας. Αλλά το σημαντικό δεν είναι το όνομα, το σημαντικό είναι η εθνότητα..... Δεν μπορεί η Ελλάδα να δεχτεί έθνος μακεδόνων,, διότι όπως είναι λογικό αυτό το έθνος μακεδόνων αργότερα θα διεκδικήσει όσα εδάφη λέγονται Μακεδονία...
ΣΝΟΦ
15/01/2018 17:08
Αντιεπιχείρημα: Μεξικό (κράτος), Νέο μεξικό (πολιτεία των ΗΠΑ).
Κάκαλα
16/01/2018 01:06
Άντε και καλά το "αντιεπιχείρημα" σου,να είναι βάσιμο. Η Αμερική όμως έχει κάκαλα και πουλάει τσαμπουκά .Εσείς βρε ΣΝΟΦ που βρηκατε κάκαλα?
zz
15/01/2018 20:26
Λέγεται η περιοχή New Mexico διότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι μια μέρα θα τα ξαναδώσουν πίσω στο Μέξικο , όπως και εσείς θα κάνετε το ίδιο , θα απαρνηθείτε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , μόνο που θα το κάνετε άμεσα .
Ελένη
15/01/2018 19:20
Το Μεξικό ως κράτος προϋπάρχει της πολιτείας. Εξάλλου ολόκληρο το κομμάτι των νοτίων και δυτικών ΗΠΑ ανήκε στο Μεξικό μέχρι το 1848 (Texas, New Mexico, Arizona, Colorado, Nevada, Utah). Στο ανεξάρτητο Μεξικό, όχι την Αντιβασιλεία την Νέας Ισπανίας την εποχή της αυτοκρατορίας.
γδ
17/01/2018 10:03
Ακριβώς. Καί όταν μιλάμε γιά κάτι "μεξικάνικο" αναφερόμαστε στο Μεξικό καί όχι στό Νέο Μεξικό.... Το νέο μεξικό δημιουργήθηκε με σαφή διαχωρισμό από το προυπάρχον. Αν το Ιράν ήθελε να μετονομαστεί σε "Ευρώπη" και να θέλει οτιδήποτε ευρωπαικό (αξίες, πολιτισμός, γλώσσες κλπ) να αναφέρεται σε αυτούς και όχι στους πραγματικούς ευρωπαίους, θα το συζητούσε κανείς; Η αν ο Σταλιν ειχε ονομάσει τη Σιβηρία "ΣΣΔ της Αλάσκα". Αλλά το καλύτερο φάρμακο γιά τα επιχειρήματα των μαστουρωμένων του Γκρουέφσκι είναι αν αύριο το Κόσσοβο θέλει να λέγεται "Τέτοβο"..... Επί της ουσίας η μαστούρα του Γκρουέφσκι ηταν σε τέτοιο σημείο που να λέει ότι η Ελλάδα (με δύο μακεδόνες πρωθυπουργούς/προέδρο) με συνολική θητεία 30 από τα τελευταία 60 χρόνια καταπιεζε τους ... μακεδόνες, δηλαδή τον εαυτό τους. Επί της ουσίας όμως όπως έχουν έρθει τα πράγματα, η Ελλάδα έχει πεί στο Βουκουρέστι ότι αυτο που ουσιαστικά μας ενοχλει είναι ότι μιά χώρα μικρότερη τόσο εδαφικά, όσο και πληθυσμιακά από την πραγματική μακεδονία, με ελάχιστη εδαφική σχέση (σχεδόν όση έχει και με Σικελία , Σκωτία η καταλωνία) και καμμία ιστορική σχέση να λέει οτι αυτοί είναι ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και τα 2,5 εκ. της πραγματικής μακεδονίας δεν είναι.Από τη στιγμή που εχουμε δεχθει στο Βουκουρέστι (και λόγω συσχετισμού δυνάμεων) μιά σύνθετη ονομασία, θα είναι δύσκολο να κάνουμε πίσω γιατι θα μας λένε "τι θέλετε επιτέλους; Μια μας τα λετε έτσι, μιά γιουβέτσι". βεβαια και οι Τουρκοι από το 74 γραφουν τις διεθνείς αποφάσεις και τελικά τις φέρνουν στα μετρα τους. Σε κάθε περίπτωση αν δεχθούμε ένα σύνθετο όνομα με το μακεδονία (ας πούμε ότι έχουν κι αυτοί μερικά στρέμματα από την παλιά μακεδονία), το θέμα είναι να υπάρχουν αυτόματες ρήτρες εξόδου από ΝΑΤΟ-ΕΕ αν τα αλλάξουν και να αναγνωρίζεται μέχρι και στα σχολικά τους βιβλία η πραγματικότητα.