Εφ όλης της ύλης επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα

Κίνημα Αλλαγής: Στην τελική ευθεία προς το συνέδριο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2018 20:21 |
Κίνημα Αλλαγής: Στην τελική ευθεία προς το συνέδριο
Με τη συνεδρίαση της Οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, το Κίνημα Αλλαγής εισέρχεται στην τελική ευθεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου.

Με τη συνεδρίαση της Οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, το Κίνημα Αλλαγής εισέρχεται στην τελική ευθεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου.

Η σύνθεση της ΟΕΣ ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, μετά από έντονο παρασκήνιο. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ αρχικά τα μέλη της ΟΕΣ υπολογιζόταν σε περίπου 400, ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τα 650 μέλη. Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της 36μελούς συντονιστικής γραμματείας της ΟΕΣ. Συμμετέχουν ακόμα, οι 27 βουλευτές, ευρωβουλευτές και οι 2 Διευθυντές των Κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού, 110 εκλεγμένοι εκπρόσωποι στην αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς, 360 εκπρόσωποι που προτάθηκαν από τα Κόμματα, τις Κινήσεις και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, 41 μέλη της ανεξάρτητης επιτροπής διεξαγωγής εκλογών συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειακών υπευθύνων της καθώς και 68 ανεξάρτητα στελέχη του ευρύτερου χώρου.

Η ΟΕΣ στο σύνολο της έχει αναρτηθεί στο:

https://drive.google.com/file/d/1tpFEvMJHoghSKQJhVTHfa0dz26hLcZ0C/view?usp=sharing


Σκληρή, εφ όλης της ύλης κριτική Γεννηματά σε ΤσίπραΣτην ομιλία της, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ασκήσει σκληρή, εφ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να επιτεθεί προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι όχι μόνο δεν υπάρχει έξοδος από την επιτροπεία, όπως υποστηρίζει, αλλά είσοδος σε ένα νέο μνημόνιο που αλυσοδένει τη χώρα στερώντας της κάθε προοπτική ανάπτυξης. «Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν διασφαλίζει την έξοδο από τη κρίση», θα επισημάνει. Η Φώφη Γεννηματά θα εστιάσει την κριτική της και σε θέματα όπως το Σκοπιανό στο οποίο θα αναδείξει την επικίνδυνη για τη χώρα διγλωσσία της κυβέρνησης αλλά και στο θέμα που προέκυψε με το χειρισμό του θέματος των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο. Θα επιμείνει επίσης στην με κάθε θυσία διασφάλιση του αυτόνομου ρόλο του νέου φορέα, στο πολιτικό σκηνικό.

Σε ότι αφορά το συνέδριο η κυρία Γεννηματά θα τονίσει ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την επόμενη μέρα της παράταξης. Θα αναγνωρίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν στο δρόμο προς το συνέδριο αλλά θα τονίσει τη δέσμευση σε αυτή τη δύσκολη πορεία «έχουμε δεσμευθεί να πάμε όλοι μαζί». Η επικεφαλής του νέου φορέα θα εστιάσει «στο τι κόμμα θέλουμε να φτιάξουμε» εστιάζοντας στον προγραμματικό του αλλά και στο μοντέλο οργάνωσης του που θα πρέπει να παραπέμπουν σε ένα σύγχρονο ανοιχτό, συμμετοχικό κόμμα.

Αναταράξεις


Εν τω μεταξύ η σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής προκαλεί ποικίλα σχόλια. Εντυπώσεις και συζητήσεις προκαλεί ότι ενώ στην ΟΕΣ συμμετέχουν όλα τα μέλη του πρώην Πολιτικού συμβουλίου του ΠαΣοΚ, δεν συμμετέχει ο Στέφανος Ξεκαλάκης. Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος «σε ένα σώμα 600 ατόμων δεν χώρεσε ο τελευταίος εκλεγμένος γραμματέας της ΚΕ, χώρεσαν όμως πρόσωπα που διέσπασαν το ΠαΣοΚ και ακόμα και σήμερα ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθοδηγούμενα από την προσωπική τους εμπάθεια για τον Ευ. Βενιζέλο».

Αναταράξεις υπάρχουν και για την «επιτροπή Βγόντζα». Ο κ. Βγόντζας σε επιστολή του προς τα μέλη της επιτροπής Αλιβιζάτου, γνωστοποιεί ότι μετά την επιθυμία του κ. Αλιβιζάτου «να μην συνεχίσει ως Πρόεδρος ή και ως μέλος της ΑΕΔΔ, η κ. Φώφη Γεννηματά με όρισε ως Πρόεδρο της ΑΕΔΔ, με τη σύμφωνη γνώμη του Πολιτικού Συμβουλίου». Και καλεί τα μέλη της επιτροπής σε συνεδρίαση, στο γραφείο του, την ερχόμενη Τρίτη, στην οποία μεταξύ άλλων θα εξεταστεί η συγκρότηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που θα επιβλέψει τη διαδικασία για την εκλογή συνέδρων που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιανουαρίου. Ωστόσο εκφράζονται ενστάσεις για το αν ο έμπειρος νομικός που εκπροσωπούσε στην επιτροπή Αλιβιζάτου την πλευρά της Φώφης Γεννηματά, μπορεί να εγγυηθεί την αμεροληψία των διαδικασιών.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση στην πρόσκληση του μέλους της επιτροπής Αλιβιζάτου, Γιάννη Αναστασάκου. «Η παρουσία του κ. Αλιβιζάτου ως προέδρου έδινε νόημα στον χαρακτηρισμό της επιτροπής ως ανεξάρτητης. Δεν επιθυμώ να συμμετέχω στην νέα επιτροπή που δημιουργείται υπό την προεδρία σας. Εύχομαι το συνέδριο να ξεπεράσει σε απήχηση και επιτυχία την διαδικασία εκλογής επικεφαλής» αναφέρει. Ανάλογες ενστάσεις διατυπώνονται και από άλλα μέλη της επιτροπής Αλιβιζάτου.

Δημήτρης Χόνδρος

3
Καραγιαννίδης Κ.
13/01/2018 23:19
Φώφη, είναι αλήθεια, ότι μαζέψατε τη σάρα και τη μάρα στο Κίνημα Αλλαγής; Το Κίνημα έχει ανάγκη από λαό και όχι από παλαιοκομματικούς αποτυχημένους πολιτικάντηδες. Όσο θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα ονόματα ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, τόσο θα βυθίζεται στην αφάνεια το Κίνημα Αλλαγής. Κόψτε επί τέλους τον ομφάλιο λώρο.
Κίνημα απαλλαγής
13/01/2018 20:43
Να τελειώνουμε οριστικά με το παλιό
Βούκινο καμάρι
13/01/2018 20:30
Η αυταρχικότητα που παρατηρείται από την ηγεσία έχει σκοπό να σπρώξει το ασήμαντο ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά του Κυριάκου.