Δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Μπακογιάννης για ΠΓΔΜ: Ο Καμμένος πετάει... χαρταετό

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2018 16:56 |
Μπακογιάννης για ΠΓΔΜ: Ο Καμμένος πετάει... χαρταετό
«Σήμερα την προσυπογράφουν όλοι, τουλάχιστον δημόσια, πλην του κ. Καμμένου, ο οποίος, αν και την ψήφισε τότε, τώρα πετάει... χαρταετό», δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, αφήνοντας αιχμές εναντίον όσων επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν πολιτικά πάνω στο εθνικό ζήτημα.

Με τη γραμμή που χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή για το Σκοπιανό συντάσσεται ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

«Σήμερα την προσυπογράφουν όλοι, τουλάχιστον δημόσια, πλην του κ. Καμμένου, ο οποίος, αν και την ψήφισε τότε, τώρα πετάει... χαρταετό», δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, αφήνοντας αιχμές εναντίον όσων επένδυσαν και συνεχίζουν να επενδύουν πολιτικά πάνω στο εθνικό ζήτημα, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά «με το Σκοπιανό χτίζονται πολιτικές καριέρες, κι ας γκρεμίζεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Ο Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» εκτιμά ότι οι ακραίες φωνές που υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία δεν απειλούν τη φυσιογνωμία του κόμματος. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα. Και σε ιστορία και σε πολιτικό εύρος. Ολες οι φωνές μπορούν να βρουν τη θέση τους, χωρίς κανείς να ενοχλείται και χωρίς κανείς να στριμώχνεται. Η φυσιογνωμία της ΝΔ δεν απειλείται. Αλλωστε, τη γραμμή του κόμματος την ορίζουν ο πρόεδρος και τα συλλογικά όργανα», αναφέρει.

Ερωτηθείς για το αν ότι υπάρχουν περιθώρια να υπάρξει μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μια κοινή γραμμή σε βασικά ζητήματα ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Επιμένω ότι, αν δεν υπάρξει συνεννόηση και σύνθεση δυνάμεων, δεν έχουμε καμία ελπίδα. Οι μικροκομματικές στρατηγικές και οι μεγάλοι πολιτικοί εγωισμοί μάς ρίχνουν εδώ και χρόνια στα βράχια. Και συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην κυβερνητικές συνεργασίες, αλλά κοινωνικές συμμαχίες και ad hoc συγκλίσεις έστω στα αυτονόητα. Το αντίθετο για εμένα συνιστά πολιτική υπανάπτυξη».

«Σας διαβεβαιώ», συνεχίζει, «ότι, αν θέλουμε, γίνεται. Εμείς τουλάχιστον εδώ, στον μικρόκοσμο της περιφέρειάς μας, το έχουμε καταφέρει. Με διάλογο, με πειθώ αλλά και αντιπαραθέσεις, οι οποίες όμως είναι γόνιμες. Χώρος για σύγκρουση θα υπάρχει πάντα. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση, που εξ ορισμού έχει την πρωτοβουλία, χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη και ρίχνει διαρκώς νερό στον μύλο της διχόνοιας και του διχασμού».

Για το αν, μετά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ ο κ. Μπακογιάννης τονίζει:

«Αν χρειαστεί, απολύτως. Να συμφωνήσουμε καταρχάς ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή Κεντροαριστερά. Μόνο να προσφέρει έχει. Μιλάμε, άλλωστε, για έναν χώρο με εξαιρετικά ικανά στελέχη. Οχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην κοινωνία, όπως, π.χ., στην Αυτοδιοίκηση. Τους γνωρίζω καλά, γιατί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουμε κάνει πράξη τη συμπόρευση».

Αρκεί, προσθέτει, η όποια συνεργασία να γίνει με προγραμματικούς όρους, στη βάση αρχών και θέσεων, και «όχι με παρωχημένες λογικές μοιράσματος θέσεων».

8
σισυφος
14/01/2018 13:43
ειναι δυνατόν η κάθε κυβέρνηση να αποφασίσει για την παραχώρηση προς αλλοίωση της ιστορίας ενός λαού χωρίς την έγκριση του με δημοψήφισμα;; αυτό λέγεται εθνική προδοσία. Μόνη παραχώρηση αποτελεί το Σλαβικη βόρεια μακεδονια και με ρητή δήλωση ουδεμιας σχεσης με τον ελληνισμο και αρχαίους κατοίκους ΚΑΙ στην διδακτεα τους υλη.Θεση στον χώρο εχουν μετα το 600 μχ. 1 1=2
ka
14/01/2018 08:08
Τι μας λέει ο Μπακογιάννης Jr; Πρώτον ότι «με το Σκοπιανό χτίζονται πολιτικές καριέρες, κι ας γκρεμίζεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό». Οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει είναι αυτοί που θα σπεύσουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν κουνώντας με περισσή αφέλεια πλαστικά σημαιάκια τη στιγμή που κάποιοι θα κάνουν πολιτικές καριέρες στην πλάτη τους. Δεύτερον, στη ΝΔ υπάρχουν "ακραίες φωνές". Τις βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό και ευθύνονται για το ότι η ΝΔ υπέστη τέτοια ήττα στις εκλογές. Τρίτον, "γκρεμίζεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό". Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτά ακριβώς που προσάπτει ο Μπακογιάννης στον Καμμένο, αυτά ακριβώς βλέπουμε να υλοποιούνται από τον Κ. Μητσοτάκη. Αρχηγική εμφάνιση από πλευράς Μπακογιάννη, φυσικό επακόλουθο του απόλυτου πολιτικού κενού που αφήνει η αλλοπρόσαλλη τακτική του Κ. Μητσοτάκη που επιμένει (για λόγους που μπορούν να αναζητηθούν μόνο στο στενό κύκλο αυτών που τον συμβουλεύουν) να συναρτά την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ... τι θα πει ο Καμμένος! Το παράλογο της μικροπολιτικής στάσης της ΝΔ είναι προφανές και η ανησυχία στα στελέχη της έκδηλη γιατί στην πραγματικότητα δεν γκρεμίζεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό (έχει γκρεμιστεί εδώ και είκοσι έτη) αλλά γκρεμίζεται η εικόνα της ΝΔ στο εξωτερικό σε μία περίοδο που οι "σύμμαχοι" της Ελλάδας χρειάζονται επειγόντως λύσεις και όχι επιπλέον προβλήματα από τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας στις οποίες θεωρούν ότι μπορούν βασίζονται. Το πολιτικό κενό στο θέμα του ονόματος φαίνεται και θα στοιχίσει ακριβά σε όποιους δεν εννοούν να καταλάβουν τα όρια μεταξύ πολιτικής και μικροπολιτικής.
Αλέξης- Ιωάννινα
13/01/2018 23:31
Σιγά μη και συντασσόταν με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
pelias
13/01/2018 20:48
Μας πλασάρουν έναν ακόμη "Μητσοτάκη", με το όνομα Μπακογιάννης. Μπορεί να ξεμπήξαμε τους Παπανδρέου-Μινέικο, αλλά πολύ δύσκολα θα ξεμπήξωμε το Μητσοτακέικο.
Λέμε τώρα...
13/01/2018 19:06
Μπακογιάννη, αν και "γόνος τζακιού", φαίνεσαι λογικός και συμπαθής, όπως κι ο πατέρας σου. Για τη μάνα σου, ε, ας μην το χαλάσω. Αλλά το «με το Σκοπιανό χτίζονται πολιτικές καριέρες, κι ας γκρεμίζεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό» δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε τον Σαμαρά, που κατέστρεψε ό,τι πήγαινε να κάνει ο παππούς σου! Κι όταν λες ότι «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο κόμμα. Και σε ιστορία και σε πολιτικό εύρος. Ολες οι φωνές μπορούν να βρουν τη θέση τους, χωρίς κανείς να ενοχλείται και χωρίς κανείς να στριμώχνεται.» δεν μπορούμε να μην φέρουμε αμέσως στο νου μας ότι στο κομμα της ΝΔ έχει δικό του στασίδι ο ίδιος Σαμαράς που "γκρέμισε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό", και τότε, και με τον "αντιμνημονιακό" του "αγώνα". Μήπως είναι καλύτερα για σένα, αφού δεν μπορείς να πεις τα πράγματα με τ' όνομά τους, να μη μιλάς καθόλου; Όχι πάντα, αλλά όταν κωλώνεις μόνον να πεις την αλήθεια...
derkon
14/01/2018 09:58
Μετριοπαθής, αλλά σχεδόν σωστός
Πάνος
13/01/2018 23:40
Πολύ σωστά !!!
χαχα
13/01/2018 18:30
Οι πορφυρογέννητοι σε συντεταγμένη υπηρεσία