Δηλώσεις του Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ

Κικίλιας: Αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει εθνικά αποδεκτή λύση να παραιτηθεί

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2018 11:20 |
Κικίλιας: Αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει εθνικά αποδεκτή λύση να παραιτηθεί

«Oι Έλληνες δεν θέλουμε μια οποιαδήποτε λύση. Θέλουμε και χρειαζόμαστε τη βέλτιστη λύση. Μια λύση ολοκληρωμένη, βιώσιμη, στηριγμένη στο Διεθνές Δίκαιο. Χωρίς όμως να απεμπολείται η εθνική μας συνείδηση, δίχως να θολώνεται η εθνική μας ταυτότητα, χωρίς να παραχαράσσεται η Ιστορία, δίχως να υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον του 'Εθνους και της Πατρίδας», δηλώνει ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος με τίτλο: «Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι το ζήτημα της ονομασίας της FYROM είναι εθνικό θέμα στο οποίο «δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή, που χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».

Ο κ. Κικίλιας επιτίθεται στην κυβέρνηση για την έλλειψη σαφούς και ενιαίας θέσης. «Άλλα διαρρέονται από τον κ. Κοτζιά, άλλα από τον κ. Καμμένο, άλλα δηλώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, άλλα –περίεργα και αντεθνικά - υποστήριζαν παλαιότερα σημερινοί υπουργοί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης, η οποία ελλείψει θέσης επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια εγκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία, «πολιτικά επικίνδυνη και εθνικά ανεύθυνη». Και ξεκαθαρίζει ότι «αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκεκριμένη, εθνικά αποδεκτή θέση, τότε δεν μπορεί να χειριστεί το ζήτημα και οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα».

«Το ζήτημα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι μόνο μια ανιστόρητη διεκδίκηση γεγονότων ή συμβόλων. Είναι το υπόβαθρο πάνω στο οποίο καλλιεργείται ο αλυτρωτισμός εις βάρος μας και εις βάρος της σταθερότητας των Βαλκανίων», επισημαίνει ο βουλευτής της Ν.Δ. και συμπληρώνει πως «ο,τιδήποτε συνιστά αλυτρωτισμό και εγείρει αξιώσεις έναντι της Ελλάδας, πρέπει να απαλειφθεί και να αποκηρυχθεί».

Θέτει δε και συγκεκριμένα ερωτήματα ως βάση διαπραγμάτευσης με τη γειτονική χώρα: «Θα αλλάξουν οι γείτονές μας το Σύνταγμά τους, στο οποίο ορίζεται ρητώς ότι η ονομασία του κράτους είναι "Δημοκρατία της Μακεδονίας"; Θα απαλείψουν τις αλυτρωτικές εκφράσεις μέσα σε αυτό; Θα αλλάξουν τα διαβατήριά τους και όλα τα επίσημα κρατικά τους έγγραφα; Θα μετονομάσουν το αεροδρόμιό τους; Θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον ήλιο της Βεργίνας; Θα αφαιρέσουν από τα σχολικά εγχειρίδια τους χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας";».

4
τσα
15/01/2018 01:56
απο την μια εχεις το ουφο ζουρλαρη ....και απο την αλλη το ουφο που διαθετει ο κι κουλης...ονοματι κικικοκοκο...οτι να' ναι...οπως να ειναι...με ξεφτηλισμενες τοποθετησεις ...με τα υπολοιπα 288 ουφο στη βουλη...ακρη δεν βγαινει...παρτε το χαμπαρι...καντε αποχη στις επομενες εκλογες...ωστε ολα τα ουφο να μην ξαναεχουν δικαιωμα υποψηφιοτητας
κα
13/01/2018 17:24
Άντε μετά να πάρουν τον Κούλη στα σοβαρά στο εξωτερικό με τέτοιες τοποθετήσεις...
Γλάστρα
13/01/2018 15:11
Είναι τελείως απαραίτητο να μιλάει ο άνθρωπος αυτός; Μα... γιατί;
Στουρνάρι Κικίλια
13/01/2018 12:49
Η κυβέρνηση είναι εκλεγμένη Κυριάκο. Εσύ είσαι αρχηγός της φαμίλιας σου, στο μαγαζί του μπαμπά σου. Όχι, δεν είναι το ίδιο Κυριάκο.