Από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις εξαγγελίες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του κόμματός του την Κυριακή, που αφορούν τη λειτουργία του δημοσίου. Μάλιστα, η κ Γεροβασίλη μίλησε για κυνισμό και αναλγησία στο λόγο του κ Μητσοτάκη.

«Τι ακούσαμε να λέει στο συνέδριο του Σαββατοκύριακου; Από υπουργός των απολύσεων διεκδικεί τωρα για τον εαυτό του το ρόλο πρωθυπουργού μεταπράτη. Κύριοι της ΝΔ πρέπει να ξέρετε οι το ελληνικό Δημόσιο δεν είναι φιλέτο προς πώληση . Δεν είναι ευκαιρία για αύξηση των λογαριασμών κάποιων σε φορολογικούς παραδείσους.Το υπουργείο αυτό δεν είναι το υπουργείο των απολύσεων αλλά αυτο που πρέπει να ανοίξει την ατζέντα για τον 21ο αιώνα».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του για τη Δημόσια Διοίκηση στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων μίλησε για συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα σε έργα υποδομών καθώς και για παραχώρηση δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες.