Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης με το ΚΚΕ, με αφορμή την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της Δ. Αττικής που διοργάνωσε η κυβέρνηση. Για «ολισθηρό δρόμο» που έχει πάρει το ΚΚΕ έκανε λόγο ο υπουργός.

Αμεση ήταν η απάντηση από τον Περισσό: «Πάει πολύ υπουργοί της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να εγκαλούν το ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στην ‘‘αναπτυξιακή’’ φιέστα της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική».

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο δρόμος που έχει πάρει το ΚΚΕ «είναι ολισθηρός» όχι γιατί υιοθετεί τη λογική της διαμαρτυρίας, αλλά γιατί υιοθετεί τη λογική της αντι-συγκέντρωσης. «Λογική από την οποία έχει υποφέρει η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο, αντισυγκεντρώσεις που οδήγησαν σε ματαίωση συγκεντρώσεων της Αριστεράς», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο δείγμα γραφής».

«Μήπως θα απαγορεύσετε και τις συγκεντρώσεις;»

Κλείνοντας ο κ. Σκουρλέτης επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει στοιχεία, αλλά στη Βουλή, για την εναντίωση του ΚΚΕ σε μέτρα «υπέρ του κόσμου της εργασίας».

«Πάει πολύ υπουργοί της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να εγκαλούν το ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού – λαϊκού κινήματος ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική, εκεί ακριβώς όπου οι πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου έπνιξαν στη λάσπη ολόκληρες περιουσίες και οδήγησαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές» ήταν η απάντηση του ΚΚΕ.

«Μήπως μετά το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις;» προσέθεσε ο Περισσός.