Tο μήνυμα ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αλλάξει την Ελλάδα με την συστράτευση όλων στο κόμμα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ τονίζοντας πως από την «Κυριακή το βράδυ το ρολόι γα τις εκλογές χτυπάει αντίστροφα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πολλές φορές ότι η ΝΔ διαθέτει σχέδιο για την ανάταξη της χώρας κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ενότητας και συστράτευσης όλων στη Δεξιά παράταξη προκειμένου να έρθει η εκλογική νίκη.

Θέλοντας να δώσει έμφαση σ’ αυτή τη στόχευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή της ομιλίας του, επαίνεσε τους τρεις πρώην προέδρους της ΝΔ για την προσφορά τους στη χώρα αλλά και στο κόμμα. Σημείωσε δηλαδή ότι είναι παρών στο συνέδριο ο Κώστας Καραμανλής που «έφερε τη ΝΔ στην εξουσία μετά από 11 χρόνια», ο Αντώνης Σαμαράς «που κράτησε την Ελλάδα όρθια και αν είχε ολοκληρωθεί το έργο του η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, «ένας πραγματικός αγωνιστής της παράταξης που βρέθηκε στην ηγεσία σε μία πολύ δύσκολη στιγμή και είναι πάντα στην πρώτη γραμμή». Και αμέσως μετά συμπλήρωσε με νόημα πως «όλοι μαζί δίνουμε μήνυμα νίκης». Αλλά και στο τέλος κλείνοντας την ομιλία του επανέλαβε πως «ενωμένοι θα φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων».

Άλλωστε νωρίτερα τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς με δηλώσεις τους ον κάμερα είχαν δηλώσει ουσιαστικά τη στήριξή τους στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη επισημαίνοντας την αναγκαιότητα η ΝΔ να είναι ισχυρή και ενωμένη.

Αντίστροφη μέτρηση για εκλογές

Ο πρόεδρος της ΝΔ για ακόμη μία φορά υποστήριξε ότι η χώρα ουσιαστικά μπαίνει σε προεκλογική περίοδο. Με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου – σημείωσε – «το ρολόι για τις εκλογές χτυπάει αντίστροφα».

Σε αρκετά σημεία της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον Πρωθυπουργό. «Ο κ.Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειρότερη της Μεταπολίτευσης.

Αναφερόμενος στις καινοτομίες του Συνεδρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι η ΝΔ κάνει πράξη την ανανέωση. Όπως εξήγησε το «Κοινωνικό Συνέδριο» που θα διεξάγεται παράλληλα με τις εργασίες της ολομέλειας του 11ου Συνεδρίου αποδεικνύει το «κοινωνικό πρόσωπο» της ΝΔ και το άνοιγμα που κάνει στην κοινωνία.

«Λαϊκισμός και φιλοδώρημα»

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για λαϊκισμό, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρεμβαίνοντας στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «φιλοδώρημα» το επίδομα των 400 ευρώ στους νέους άνεργους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν προωθούνται, επισημαίνοντας πως δεν είναι μεταρρύθμιση το να δίνουμε 400 ευρώ στους άνεργους νέους. «Αυτό είναι λαϊκισμός και φιλοδώρημα» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το παράδειγμα της Κύπρου ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως κάθε φορά που ακούει την κυπριακή ιστορία του αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση καθώς η Κύπρος κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα, ενώ η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει 8 χρόνια μετά να ξεπεράσει τον φαύλο κύκλο των μνημονίων.

«Αν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ είχε αφεθεί να ολοκληρώσει τον κύκλο της θα είχαμε βγει από τα μνημόνια. Η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε επειδή ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουβέλης, ο κ. Καμμένος και Χρυσή Αυγή δεν συναίνεσαν στην εκλογή Προέδρου» είπε, τονίζοντας πως η Κύπρος αντιμετώπισε την κρίση με ωριμότητα και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων. «Είπαν την αλήθεια στον κυπριακό λαό και δεν κρύφτηκαν» τόνισε, επισημαίνοντας πως το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής έχει πολύ μεγάλη σημασία.

«Η Κύπρος βγήκε από την κρίση χωρίς να αυξήσει ούτε έναν φόρο. Χρησιμοποίησε τη φορολογία ως ένα αναπτυξιακό εργαλείο. Δέσμευσή μας ότι θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, θα εφαρμόσουμε με ταχύτητα ένα συνεκτικό πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να κάνουμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα μας κάνουν μια περήφανη χώρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.