ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν παρών στις δύο νέες διακρατικές συμφωνίες που έφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής εκφράζοντας έτσι το έλλειμμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του ύστερα απο τους χειρισμούς του στην υπόθεση της πώλησης οπλικών στην Σαουδική Αραβία.

Η Ν.Δ, μέσω του αρμόδιου τομεάρχη της Βασίλη Κικίλια, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να μην συνεχίσει να κρύβεται και να εξηγήσει στη Βουλή και τον Ελληνικό λαό, γιατί χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ από την μη πραγματοποίηση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Η Ν.Δ -σύμφωνα με τον κύριο Κικίλια- εξακολουθεί να μην έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου, ενώ επέμεινε να κληθούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στις αρμόδιες επιτροπές.

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τον κ. Καμμένο, ότι συνεχίζει την τακτική του να μη δίνει σαφείς απαντήσεις για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα τονίζοντας ότι ο κ. Καμμένος διευρύνει το έλλειμα εμπιστοσύνης.