«Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» θα είναι το σύνθημα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ. Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία του κόμματος εν όψει του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε πως το 11ο Συνέδριο έχει αφιερωθεί στο προγραμματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας. «Οι πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Όχι με μεγάλα λόγια. Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο».

Τρεις θα είναι οι βασικές ενότητες του Συνεδρίου, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ:

Νέα γενιά. Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών.

Υπηρεσίες στον πολίτη. Από το τέλμα στην ποιότητα.

Οικονομία. Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές.

Όπως έγινε και στα Προσυνέδρια της ΝΔ το 11ο Συνέδριο αναμένεται να έχει αρκετές καινοτομίες. Για παράδειγμα σε κάθε ενότητα θα συμμετέχουν ένας ομιλητής από τη ΝΔ αλλά και δύο «επισκέπτες», άνθρωποι δηλαδή που δεν είναι μέλη της.

Επιπλέον, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε πως άλλη μία καινοτομία θα είναι η ψηφοφορία με κάλπη για μια σειρά από διλήμματα πολιτικής «στα οποία περιμένουμε τις τοποθετήσεις των συνέδρων. Aυτό είναι μια έμπρακτη αναβάθμιση του Συνεδρίου, αλλά και του ρόλου των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας».

Στη συνέντευξη τύπου δόθηκαν και στοιχεία για τη συμμετοχή των πολιτών στα Προσυνέδρια της ΝΔ. Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να κάνει διάλογο με τους πολίτες και να ακούσει τη γνώμη τους. Έτσι, στις προσυνεδριακές διαδικασίες περίπου 100.000 πολίτες απάντησαν στα ερωτηματολόγια για μία σειρά από θέματα.