Σε ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επιτίθεται στην Δικαιοσύνη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2017 19:12 |
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επιτίθεται στην Δικαιοσύνη
«Αν πριονίσουμε το κλαδί της Δημοκρατίας που καθόμαστε, αν απαξιώνονται οι θεσμοί, το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ευθύνη των νέων είναι η διατήρηση των θεσμικών αρμών της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης

Την ανάγκη οι νέοι να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην παρουσίαση των θέσεων της ΟΝΝΕΔ για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι νέοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην πολιτική, κατηγορώντας ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση τόσο για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία όσο και για την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

Όπως είπε, «ο κ. Παπαδόπουλος, ο εθνικός μεσάζων, έχει πουλήσει όπλα στον ISIS και δεν κουνιέται φύλλο». Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και πραγματοποιεί επιθέσεις στη Δικαιοσύνη. «Αν πριονίσουμε το κλαδί της Δημοκρατίας που καθόμαστε, αν απαξιώνονται οι θεσμοί, το μέλλον είναι δυσοίωνο. Ευθύνη των νέων είναι η διατήρηση των θεσμικών αρμών της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως η ΝΔ θέλει να βγάλει από τη μέση τα εμπόδια και να πείσει τους νέους ότι μπορούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο και να πιστέψουν στο δικό τους μέλλον: «Νέοι άνθρωποι αισθάνονται, πιστεύουν ότι θα ζήσουν χειρότερα από τη γενιά των γονιών τους. Στο χέρι σας είναι να μην το επιτρέψετε. Η πολιτική είναι συμμετοχή. Οι πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνονται από τους παρόντες, από αυτούς που στέκονται απέναντι στον κυνισμό μιας γενιάς που μεγάλωσε μέσα στην κρίση και παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους στα χέρια τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρήγαγε τις χειρότερες παθογένειες ενός συστήματος που υποτίθεται θα πολεμούσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ευκαιρίες και αξιοκρατία αλλά και για ένα κράτος-δυνάστη που παίρνει παίρνει περισσότερα από τη μια τσέπη για να γυρίσει λιγότερα στην άλλη επισημαίνοντας πως η ΝΔ αλλάζει πιάνοντας τον σφυγμό της κοινωνίας. «Έχουμε υποχρέωση να αλλάζουμε και να προσαρμοζόμαστε. Να ταράξετε τα νερά και να καταθέτετε προτάσεις.. Πως θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, πως θα μειώσουμε τους φόρους, πως θα εξορθολογήσουμε την παιδεία μας..» είπε προσθέτοντας πως η ΝΔ στις προτάσεις της θα είναι τολμηρή: «Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και σε ένα κράτος που θα μπορεί να αναδιανέμει την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο, πιστεύουμε στην ανάγκη της αλληλεγγύης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα χωρίς ταξικό πρόσημο» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την παιδεία ως ένα διαβατήριο για ένα καλύτερο αύριο.

4
γιαννης, Δραμα
12/12/2017 08:24
Εχουμε δικαιοσυνη η οποια κοιταζει μονο τα συμφεροντα της. Απλα πρεπει να ελεγχοντε και αυτοι για το ποθεν εσχες !!! Ουτως η αλλως τις διμετρες δεν χρειαζεται να τις αναγραψουν !!!
Ι.Κάλφας Σουηδία
12/12/2017 07:25
Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση επιτίθεται στην Δικαιοσύνη- Ως μεγάλο ψέμα χαρακτήρισε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Στάθης Βεργώνης τον ισχυρισμό του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ότι οι δικαστές δεν θέλουν να υποβάλουν πόθεν έσχες. Προσπαθεί να παίξει μπιλιάρδο στην πλάτη της Δικαιοσύνης, με παλιομοδίτικες, αντιευφυείς τακτικές, λένε για τον Κοντονή. Αυτά γράφουν η Εφημερίδες τις τελευτές ημέρες στην Ελλάδα . Δεν εξυπηρετεί κανέναν Έλληνα αν η Εφημερίδες διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα . Αυτή η προσποίηση από τον Ελληνικό τύπο είναι ένα από τα αίτια τις κατάντιας μας. Αν οι αρθρογράφοι δεν βλέπουν τα χάλια τις Ελληνικής δικαιοσύνης καλά θα είναι να αλλάξουν επάγγελμα Είμαι άκρος αντίθετος με το ότι αντιπροσωπεύει ο κύριος Σταύρος Κοντινής και τα έργα του. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση τον βγάζω το καπέλο εγω και νομίζω όλος ο Ελληνικός λαός . Το τι είπε ο κύριος Υπουργός έχει μεταδοθεί σε Ελληνικό κανάλι και δεν αλλοιώνεται. Το άκουσαν πολλοί Έλληνες στην Ελληνική Επικράτεια και του Εξωτερικού. Οι Δικαστικοί λειτουργοί που απολαμβάνουν ατομική ανεξαρτησία και βρίσκονται στο απυρόβλητο δεν είναι Δικτάτορες ούτε και θεοί του Ήλιου. Έχουν ξεπεράσει όλα το όρια με τις αποφάσεις τους. Μια αυξάνουν η θέλουν να αυξήσουν τις αποδοχές τους για να ζουν με αξιοπρέπεια και οι υπόλοιποι Έλληνες ας πεθάνουν, την άλλη αποφασίζουν να μην κάνουν δηλώσεις για το πόθεν έσχες και την τρίτη κωλυσιεργούν εκ-προθέσεως. Όχι κύριε αρθρογράφε σε μια δημοκρατία ο νομός ισχύει ισότιμα σε όλους. Αν και είμαι κάθετα αντίθετος σε ότι αντιπροσωπεύει ο κύριος Σ. Κοντονής σε αυτήν την περίπτωση τον βγάζω το καπέλο μου δίνοντας τα συγχαρητήρια μου διότι το τί είπε και πως τα είπε έχω ακούσει στις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι. Δεν είναι δυνατόν σε αυτό το κράτος ότι και να κάνει έκαστοι κυβέρνηση είναι αντίθετη η αντιπολίτευση, Οι αρθρογράφοι να είναι άκρος επιθετικοί σε τέτοιες περιπτώσεις αν θέλουν κάποτε να σταματήσουν τα παιδιά τους να τραγουδούν το τραγούδι. / Τα σίδερα τις ξενιτιάς είναι για του λεβέντες.
Δικαιοσύνη θα βρείς μόνο στον άλλο κόσμο. Εδώ υπάρχουν νόμοι !
12/12/2017 15:00
Oι περισσότεροι δημοσιογράφοι φίλε Κάλφα, είναι άτομα που έχουν αρνηθεί τα πάντα στη ζωή, εκτός απο το χρήμα, τη σάρκα, και τον διάβολο. Αναγνώριση αξίζει να δοθεί μόνο σε οποιον εχει τα "όργανα" να αποκαλύψει κάποια δημόσια εξαπάτηση ή ότι κάποιο καταδικασμένο άτομο είναι αθώο. Οι υπόλοιποι (άσε) μολύνουν την ατμόσφαιρα με την "γερά πληρωμένη" προπαγάνδα τους, σκοτώνουν την φαντασία μας με τις αλήθειες τους και απειλουν εις γνώση τους τις ζωές μας με τα ψεματά τους. .
Μεγάλη σας έγνοια εμείς οι νέοι !
11/12/2017 22:06
Μα πως να μην έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στην πολιτική κύριε Μητσοτάκη, όταν ο ένας μας λέει λεφτά υπάρχουν, ο άλλος όλα τα σκίζω όλα κι εσύ να λές οτι βρέχει λεφτά στην Ελλάδα κι εμείς κρατάμε ομπρέλα ; Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά ; Με τέτοια συνθήματα νομίζετε ότι θα μας κρατήσετε στην Ελλάδα ; Ή με το αδιανόητο "συμφωνία αλήθειας" ;