Την εντολή να βρίσκονται συνεχώς με το όπλο…παρά πόδα, έτοιμοι για εκλογές θα δώσει στα στελέχη και τους συνέδρους της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προαναγγείλει άλλωστε από το Προσυνέδριο της Λάρισας πως το Συνέδριο θα σηματοδοτήσει την επισημοποίηση του προγράμματος της αλλά και «την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου». Συνεπώς με το Συνέδριο θα επιδιώξει να βάλει το κόμμα σε ακόμα πιο έντονους προεκλογικούς ρυθμούς.

Μετά από 7 προσυνέδρια στα οποία συμμετείχαν επιστήμονες, ειδικοί, άνθρωποι από την αγορά, την τοπική αυτοδιοίκηση, από συλλόγους η ΝΔ θα παρουσιάσει την τελική μορφή του προγράμματός της. Γι’ αυτό και θα επισημανθεί πως το πρόγραμμα συνδιαμορφώθηκε και συμπληρώθηκε με απόψεις και θέσεις της κοινωνίας.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας πλέον στη διάθεσή του αυτό το «ατού» – ότι δηλαδή το κόμμα άκουσε τους πολίτες και έκανε διάλογο μαζί τους, την ώρα που η κυβέρνηση τους υπερφορολογεί – θα διαμηνύσει πως η ΝΔ είναι απολύτως προετοιμασμένη να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης με στόχο να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Η ΝΔ αναμένεται να επισημάνει, όπως είχε κάνει και στη ΔΕΘ, ότι επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας με την προσέλκυση επενδύσεων, στη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης και τη μείωση της φορολογίας αλλά και στη στήριξη των χαμηλότερων στρωμάτων και των αδυνάμων πολιτών.

Παράλληλα όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα υπόλοιπα στελέχη θα τονίσουν πως η ΝΔ έχει απαντήσεις και τεκμηριωμένες θέσεις για όλους τους τομείς. Και αυτό – όπως σημειώνουν στην Πειραιώς – θα στείλει εκ νέου το μήνυμα στους πολίτες πως η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη με σχέδιο για τη χώρα και συνακόλουθα ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή και για εκλογές.