Σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία προχώρησε η ΝΔ κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι τομεάρχες Εσωτερικών Μάκη Βορίδης

και Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Μάκης Βορίδης στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατέθεσε αποδείξεις ότι τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή είναι αμφιβόλου γνησιότητας

Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παραπλάνησε την επιτροπή αποκρύπτοντας το γεγονός ότι o κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων και όχι πληρεξούσιος.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι ο υπουργός Άμυνας είπε ψέματα στο ελληνικό κοινοβούλιο και μίλησε για εργώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλυφθεί ο ρόλος του Παπαδόπουλου. «Φτάσαμε χθες το απόγευμα για να μας πει ο κ. Καμμένος ότι Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές».

Έχει αποδειχθεί, πρόσθεσε, ότι «ο κ.Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές και καθόλου πληρεξούσιος δεν είναι. Ήταν μεσάζοντας και ο νόμος έχει παραβιαστεί. «Ο κ. Καμένος εχει παραβιάσει τα καθήκοντα του», δήλωσε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε ότι η ανάκριση αυτά πρέπει να τα δείξει, γιατί, όπως εξήγησε, ενώ υπάρχει νόμος τον παραβίασε».

Πρόσθεσε πως μία σοβαρή κοινοβουλευτική σύνθεση θα ήθελε να ερευνήσει το θέμα. «Είναι η Βουλή της συγκάλυψης που θέλει να καλύψει τις παρανομίες Καμμένου. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει και άλλη σύνθεση του κοινοβουλίου που θα ασχοληθεί με τον κ.Καμμένο. Αυτή η υπόθεση τώρα ξεκινά».

Τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ.Καμμένος στη Βουλή είναι μη γνήσια, πρόσθεσε ο κ. Βορίδης. «Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της ανάκρισης», είπε.