Ως έναν προϋπολογισμό δημοσιονομικής σταθερότητας, που έχει και στοιχεία φορολογικής δικαιοσύνης, που είναι όσο δίκαιος μπορεί να είναι μέσα στις παρούσες συνθήκες, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2018 ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε, ότι «αυτός ο προϋπολογισμός, δίκαιος με απόλυτο τρόπο, δεν είναι», πρόσθεσε όμως, ότι είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες, παγκοσμίως και στην Ευρώπη, που προσπαθεί να αυξήσει την δικαιοσύνη όσο μπορεί, ένας προϋπολογισμός που προσπαθεί να ανατρέψει πολιτικές που θα είχαν πολύ χειρότερη αναδιανομή για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, ένας προϋπολογισμός που ανοίγει το δρόμο για να βγούμε από τα μνημόνια.

«Εμείς επιλέξαμε να παλέψουμε εντός αυτών των συσχετισμών» είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι «ανοίγει στην Ευρώπη μια συζήτηση, στην οποία έχει συμβάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, μια συζήτηση που ανοίγει βαθιά ζητήματα και στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει αλλαγές για ένα άλλο μείγμα πολιτικής».

Ο προϋπολογισμός αυτός, είναι όσο δίκαιος μπορεί να είναι, με βάση τις αντικειμενικές συνθήκες και εμείς έχουμε δείξει ότι προσπαθούμε να αλλάξουμε αυτές τις συνθήκες και εντός και εκτός της Ελλάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.