«Είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, είναι άνδρας με πεποιθήσεις και θάρρος». Με τα λόγια αυτά ο Πατρίκ Βαζμάν (Wajsman), γενικός διευθυντής και ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την απόφαση της κριτικής επιτροπής του εντύπου, να απονείμει φέτος στον έλληνα Πρωθυπουργό το Βραβείο «Πολιτικού Σθένους».

Καταλυτικό στοιχείο για την απόφαση της κριτικής επιτροπής να τιμήσει τον έλληνα πρωθυπουργό ήταν, σύμφωνα με τον Π. Βαζμάν, το γεγονός ότι «παρά τη διαφορετική κατεύθυνση που είχε αρχικά η πολιτική οικογένεια του Α. Τσίπρα, αυτός βρήκε το κουράγιο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη, αποφεύγοντας καταστροφικές συνέπειες για όλους».

«Ο πραγματικός ηγέτης» πρόσθεσε ο κ. Βαζμάν, θα πρέπει να συγκεντρώνει τρία βασικά στοιχεία: ευφυΐα, καρδιά και θάρρος. Ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει και τα τρία» τόνισε.

Στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ τι θα είχε να πει σε αυτούς που ασκούν κριτική στον Πρωθυπουργό για πολιτική στροφή, ο Π. Βαζμάν απάντησε:

«Πρόκειται για κάτι πολύ δύσκολο, αλλά πολλοί μεγάλοι άνδρες κάνουν συχνά κάτι τέτοιο».