Δήλωσε ο Τσακαλώτος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αντιγόνης Λυμπεράκη

«Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν σπούδαζα Ψυχολογία»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2017 20:23 |
«Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν σπούδαζα Ψυχολογία»
«Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν είχα σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά» δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Την δική του άποψη για το πως θα μπορούσε να εκτελέσει καλύτερα τα υπουργικά του καθήκοντα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αντιγόνης Λυμπεράκη, με τίτλο «Γυναίκες στην οικονομία».

«Θα ήμουν καλύτερος υπουργός Οικονομικών αν είχα σπουδάσει ψυχολογία και όχι οικονομικά, γιατί μεγάλο μέρος της δουλειάς μου είναι να κάνω "μασάζ" στο "εγώ" σε διάφορους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως από τις αρχές της δεκαετίας του '90 ήλθε στην Ελλάδα με τη σύζυγό του (η οποία όπως είπε τα τελευταία είκοσι χρόνια βγάζει περισσότερα χρήματα από τον ίδιο), ο σεξισμός έχει αυξηθεί στην ελληνική τηλεόραση και κοινωνία, γεγονός που απέδωσε στο γεγονός ότι σημαντικά τμήματα του κέντρου και της αριστεράς δήλωσαν ότι στα οικονομικά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τη δεξιά. Αναφερόμενος στην σεξουαλική παρενόχληση, είπε ότι το τελευταίο διάστημα ήλθε στην επικαιρότητα λόγω του Χόλιγουντ , όμως οι εργαζόμενες γυναίκες στα εργοστάσια και τα καταστήματα υφίστανται πολύ μεγαλύτερες παρενοχλήσεις.

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι οπαδός της ανταγωνιστικότητας αλλά της παραγωγικότητας: «Είναι άλλο να θέλει κάποιος να πάει καλύτερα από πέρυσι και άλλο να θέλει να πάει καλύτερα από εσένα. Το δεύτερο επιτυγχάνεται και με αθέμιτες μεθόδους » δήλωσε, ενώ αποκάλυψε ότι γνωρίζει την συγγραφέα από το 1982, όταν πήγαν και οι δυο στο Σάσεξ για μεταπτυχιακό. Απέδωσε εξάλλου τη διαφορά των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στο γεγονός ότι οι δουλειές που απευθύνονται σε γυναίκες είναι χαμηλότερες εξειδίκευσης, ενώ απέρριψε την ύπαρξη οποιασδήποτε βιολογικής διαφοράς μεταξύ των δύο φύλων.

«Παρενόχληση δεν κάνουν μόνο οι κακοί δεξιοί, το φαινόμενο διεισδύει και σε αριστερές , επαναστατικές καρδιές» ανέφερε η συγγραφέας του βιβλίου, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αντιγόνη Λυμπεράκη. «Δεν είμαι ευτυχισμένη, πρόσθεσε, με την πρόωρη συνταξιοδότηση των γυναικών γιατί αυτό σημαίνει ότι ο άνδρας συμφοιτητής μου (αναφερόμενη στον κ. Τσακαλώτο) θα δουλέψει περισσότερο, θα κάνει καριέρα και θα παίρνει υψηλότερο μισθό και για τον πρόσθετο λόγο ότι τα φύλα δεν είναι μόνο δύο αλλά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα σεξουαλικότητας».

3
ΔΕΝ πέφτω από τα σύννεφα
23/11/2017 03:48
Η Ευκλειδία, η υποτιθέμενη "αριστερή" (εννιάμερα, κυριολεκτικά) σε παρουσιάση βιβλίου της Αντιγονούλας-Μάργκαρετ Θάτσερ-Λυμπεράκη.
Ανεργος ιδιώτης
23/11/2017 02:26
Και ο Dow Jones ψυχολόγος ήταν αλλά καμία σχέση με εσάς. Νομίζω οτι είστε ικανοί να εξαφανίσετε την άμμο απο την έρημο Σαχάρα και να κατηγορήσετε τις καμήλες γι αυτό. Εχετε ηδη εξαφανίσει τη μεσαία τάξη!!! Αντε και σε ανώτερα
Κογιότος
22/11/2017 21:43
 Άλλο σεξουαλικότητα, άλλο φύλο, άλλο διεμφυλικά άτομα. Επίσης, μη μαλώνετε για το ποιος θα δουλεύει περισσότερο (ελπίζω όχι τον κοσμάκη), όλοι θα πάρετε, όρεξη να'χετε. Ανεργία των αστών δεν έχει εμφανιστεί ακόμα ώστε να καταμετρηθεί. Τσακαλώτε, μάλλον θα πρέπει να σου κάνουμε μασάζ στη μνήμη: μήπως θυμάσαι την "παρενόχληση" του "κυρίου" πρέσβεος της αδελφής Βενεζουέλας που έβαζε χέρι στις εργαζόμενες στην πρεσβεία; Μήπως θυμάσαι που πήγαν και το κατήγγειλαν κι ο Τσιπράκος σου τους είπε να το βουλώσουν επειδή θα έβγαζαν κακό όνομα οι "αριστεροί" του Μαδούρου; Το πρόβλημα μάλλον δεν είναι τι σπούδασες, αλλά οι κακές σου παρέες.