Γεννηματά: Ο Τσίπρας κυβερνά με ακροδεξιά στοιχεία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/11/2017 15:17 |
Γεννηματά: Ο Τσίπρας κυβερνά με ακροδεξιά στοιχεία

Ως την πρώτη οργανωμένη κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μία πράξη αντίστασης, χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά, νεοεκλεγείσα πρόεδρος του νέου ενιαίου φορέα στην Κεντροαριστερά, τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές.

«Ήμουν αισιόδοξη ότι η πρώτη Κυριακή δεν ήταν συγκυριακή» είπε η κ. Γεννηματ, μιλώντας στον νέο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM, αναφερόμενη στον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην Κεντροαριστερά, πρόσθεσε ότι «υπάρχει υπεράσπιση της παράταξης, η προσδοκία για μία παράταξη νίκης, αλλά και η αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση και στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει σε συντηρητικές πολιτικές και στο μέλλον» και επανέλαβε ότι ο νέος φορέας έχει χαράξει μία αυτοδύναμη στρατηγική.

 

Με αφορμή τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόταση συνεργασίας από τον κ. Τσίπρα. Διάλογος με Τσίπρα δεν έχει γίνει επειδή κυβερνά με ακροδεξιά στοιχεία και υλοποιεί τις πιο συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

«Ήταν μία τυπική επικοινωνία» συμπλήρωσε. Σχετικά με τα επόμενα βήματα, μετά την εκλογή της, για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η προοδευτική παράταξη είναι πολλαπλά κερδισμένη, δεν θα μπορούσε να ανοίξει η διαδικασία αν δεν έθετε και τον εαυτό της σε κρίση και θα πορευτεί με σίγουρα βήματα και όχι με άλματα στο κενό. «Με συνεννόηση όλων» επισήμανε, υπογραμμίζοντας: «Το βάρος θα πέσει στον νέο ενιαίο φορέα, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν είναι, όμως, στιγμή να μιλήσουμε για κατάργηση κομμάτων, διάλυση κομμάτων».

1
Αντίοχος
20/11/2017 19:26
Aυτή η νεοσυσταθείσα πολιτική ομάδα, έχει εκλέξει και τον "ανάλογο" αργηγό της. Είναι ένας θίασος πολιτικών σαλτιμπάγκων και αγυρτών, που στο παρελθόν μεταξύ τους στολίζονταν με ένα εξαιρετικά αηδιαστικό υβρεολόγιο, ( αν και ήταν απόλυτα αληθές ), που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει η πολιτική ιστορία της χώρας μας. Τα ορφανά των εβραίων Σημίτη και ΓΑΠ, παράλληλα με κάποιους αριστερούς της πλέον ελεεινής πολιτικής μορφής, στεγάσθηκαν σ αυτό το γελοίο --υποτίθεται πολιτικό--, κατασκεύασμα, με την ελπίδα να σιτίζωνται από τον δημόσιο κορβανά. << Είς οιωνός άριστος αγωνίζεσθαι περί πάρτης και μάσας.>>.