Νικήτρια στον β' γύρο των εκλογών για την Κεντροαριστερά

Γεννηματά: Εχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών της καθαρής εντολής

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2017 08:47 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19/11/2017 23:37 |

«Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών», δήλωσε η  νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Φώφη Γεννηματά βάσει του οποίου επικράτησε του συνυποψήφιου της Νίκου Ανδρουλάκη με ποσοστό 57% έναντι 43%, αντίστοιχα, τονίζοντας ότι «έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της «αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική».

Ευχαρίστησε τους χιλιάδες όπως είπε προοδευτικούς πολίτες που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες», προσθέτοντας ότι η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ.

Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή.

Με καταμετρημένο το 96% των ψήφων η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 56, 64%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 43,36%.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική.

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας η αποχή κυμάνθηκε στο 26%, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Αλιβιζάτος πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή του κόσμου στον β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την Επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό.

Ανδρουλάκης: «Θα δεσμευτώ για την ενότητα»


«Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω απ' όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα. Υπόσχομαι ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το αποτέλεσμα του β' γύρου των εκλογών για τον νέο ενιαίο φορεά της Κεντροαριστεράς. 

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης ευχαριστεί «τους εκατοντάδες δεκάδες δημοκράτες πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό της Δημοκρατικής Παράταξης». 

«Η παράταξή μας είναι εδώ. Ισχυρή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει.


Θεοδωράκης: Η πατρίδα θέλει γενναίες συμμαχίες

Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσσεις και δίκαιες πολιτικές δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης δίνοντας συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της.

«Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο Στ. Θεοδωράκης και προσθέτει «ο δρόμος είναι ανηφορικός,αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε. Όπως επίσης τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους. Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή την δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα».

 

Γ. Παπανδρέου: Θα προχωρήσουμε συντεταγμέναΗχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής αποτέλεσε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γ. Α. Παπανδρέου, η κινητοποίηση των πολιτών στη διαδικασίας ανάδειξης επικεφαλής της προοδευτικής παράταξης, στην οποία επικράτησε η κ. Φώφη Γεννηματά.

Είναι «μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας» είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα».

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε «Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά». Έκλεισε, δε, τη δήλωσή του με την ευχή «Καλή μας δουλειά!»

Θεοχαρόπουλος: Ευθύνη όλα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς «μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες» έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι «Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται».

Καμίνης:Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη


Η Φώφη Γεννηματά αναλαμβάνει την ιστορική ευθύνη για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης, επισημαίνει στο συγχαρητήριο μήνυμά του μέσω Twitter, μετά τη νίκη της κυρίας Γεννηματά στις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Οι πολίτες μας έδωσαν με ορμή και δύναμη τη σκυτάλη. Τώρα είναι δικό μας χρέος να μην τους απογοητεύσουμε», σημειώνει ακόμα ο κ. Καμίνης.

 

34
Αντίοχος
20/11/2017 19:35
Η αρχηγία της Φώφης, καθώς και αυτό το πολιτικό έκτρωμα του Κλεφτοπροδοτικού Τόξου, θα κρατήσει μέχρι της επόμενες εκλογές, οι οποίες θα σημάνουν και την διάλυσή του.
Ανδρεας
20/11/2017 01:44
Μακάρι! Το τρίπτυχο «Κοινωνική Δυκαιοσυνη», «Αξιοκρατία» και «Αυτοθυσία» να γίνει το σύνθημα και η κινητήρια δύναμη όλων που πρέπει να εμπλακούν και να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε να «...σηκώσουμε τον Ήλιο πάνω από την Ελλαδα»! Εδώ χρειάζεται απόλυτη αλλαγή νοοτροπίας από το «Εγώ» στο «Εμείς... οι Έλληνες» έστω κι αν δανειστούμε το «...μην ρωτάς τι μπορεί να κάνει η Πατρίδα σου για σένα, αλά τι μπορείς εσυ να κανείς για την Πατρίδα!» ( Τζων Κεννεντυ) κι όλοι οι «πολιτικοί» να ορκίζονται πίστη στο σηνταγμα μα με ειδικό όρκο στο παράδειγμα του πρώτου ευπατρίδη του Καποδίστρια πως δεν θα γευθούν πολυτέλειες παρά μόνο όταν κι ο τελευταίος Έλληνας έχει τις ίδιες ανθρώπινες αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης...! Καιρός πια όλοι μαζί να ανακαλύψουμε το Ελληνικό Φως των αρχαίων προγόνων μας και να χτίσουν Άι δικούς μας νέους Παρθενωνες, κι όχι να επαναπαυόμεθα στα δικά τους λαμπρά δημιουργήματα ! Προϋπόθεση αυτού είναι να βρούμε το ψυχικό σθένος να «ξεπλύνουμε την πνευματική χολέρα» που μας επέβαλαν δια της βίας τ’ Ανδρείκελα του σκότους Ιουδαίο-Ζιονιστες με τους κοιλιοδουλους μαυροφορεμένους πράκτορες τους. Καιρός να σταθούμε ορθοί μπροστά στους θεούς των προπατερων μας κι όχι γονυπετεις στα ξόανα του Αβρααμ, της Σάρας και της «μαρας» των μισανθρωπων Ιουδαίων! Ξέρω ότι το τελευταίο είναι το δυσκολότερο αλά όχι ακατόρθωτο. Αρκεί μόνο να σκευθουμαι με τη λογική του Αριστοτελη...! Με τη μισάνθρωπη, σκοτεινή προπαγάνδα τους μια χούφτα πρώην σκλάβοι, εμποτισμένοι με μίσος διημιουργησαν μια θρεισκια του μίσους και της μοιρολατρίας και δια πυρός και σιδήρου μυήσανε τη μισή ανθρωπότητα στον Ιουδαίο-Χριστιανισμό και Μωαμεθανισμο με όλες τις Αιρέσεις να αλληλοσφάζονται για τη δόξα του Ισραήλ στο οποίο ο θεός έταξε ολκρηρο το κόσμο...! Για σκέφτηκε λίγο ποιος και πως μια χούφτα υπάνθρωποι κυβερνούν τον κόσμο, πως ολόκληροι λαοί αλληλοσφαγιαζοντε για ποιους και ποιος τους χρηματοδότη...γιατί και οι δυο θρησκείες ο Χριστιανισμός και ο Μωαμεθανισμος υπάγονται στην ίδια γενναίο λόγια του...Αβρααμ..και της Σάρας...! Κι όταν θα τυρί η αποκάλυψη μόνο 144,000 (δηλαδή 12,000 χ 12) που είναι οι φυλές η μάλλον οι εκλεκτοί απ τη κάθε φυλή του Ισραήλ του διαλέκτου λαού του θεού τους...! Ούτε κουβέντα για τους απογόνους του Δευκαλίωνα δηλαδή τους Έλληνες....! Οι οποίους ακούς λαούς αυτοί είναι οι αμνοί της σφαγής, θυσία ....! Ποτέ θα κάνει ξαστεριά...!
Αντίοχος
20/11/2017 19:38
Συμφωνώ με το περιεχόμενο, όχι όμως με την ορθογραφία σου. Κρατάω το πρώτο.
Ελενα
21/11/2017 11:08
συμφωνώ κι εγώ για το περιεχόμενο (και για τα λάθη που πρέπει να διορθωθούν. Αλλά όταν έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε για το γενικό καλό, ας παραβλέψουμε τα ορθογραφικά κάποιου, προκειμένου να δούμε τα θετικά που μπορεί να προσφέρει) Όσοι από μας θέλουμε να βοηθήσουμε λίγο να αλλάξουν κατά τι τα πράγματα να απαιτήσουμε ένα χώρο να μπορούμε να βρεθούμε να συζητήσουμε, να γίνουμε ομάδες προβληματισμού και εργασίας. Έλενα
τσεκ
20/11/2017 00:57
ενω ακομα αγνοειται κοσμος απτα πεπραγμενα της πολεοδομικης ρεμουλας στην μανδρα,οι θρασυτατοι κομματικοι ομοσταυλοι παρελαυνουν ζητωντας αξιωματα κ θοκους.δεν υπαρχει πατος σαυτη τη χωρα.
Ο ΠΑΣΟΚΟΣ
19/11/2017 23:40
ΑΞΙΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ , ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΛΕΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ,ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΤΛ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ
Αντίοχος
20/11/2017 19:39
Είναι .......υπέρ μάσας ο αγών !
K;vstaw
19/11/2017 23:31
Οι δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν, θα δείξουν την αξία αυτού του εγχειρήματος. Αναμένουμε!
Διαθέτων φωτογραφικιά μνήμη. Χε,χε..
19/11/2017 23:14
Κλωτσίτσες!!!
Γιώργος
19/11/2017 23:03
Μια ερώτηση που ερχετε στο πολυ συχνα στο μυαλό μου τοσο με την συγκεκριμενη διαδικασία, όσο και γενικότερα με την πολιτική στην Ελλαδα, είναι το ποτε τολμησαμε να αλλάξουμε κατι. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι ιδιες πολιτικές και οι ίδοι πολίτες με τις ίδιες απόψεις και βλεψεις. Δεν θέλω να είμαι αρνητικός, αλλά δεν μπορώ να δω που ώς θα γίνει η αλλαγή. Πραγματικά ελπίζω να κάνω λάθος και να υπάρξει μια αλλαγή προπάντων στην νοοτροπία μας.
Αντίοχος
20/11/2017 19:45
Πολλές φορές έχω ακούσει από συμπολίτες μου να λέγουν, ότι το λάθος που διέπραξε ο Παπαδόπουλος, ήταν που δεν μάζεψε όλους τους πολιτικούς, και αφού τους έβαζε σε ένα καράβι, να το βούλιαζε μεσοπέλαγα. Ο δε διανοητής Ράμφος θεωρεί σαν λάθος του Παπαδόπουλου, όλην την μεταπολίτευση. Τώρα, γιατί η μεταπολίτευση είναι έγο του Παπαδόπουλου, και όχι του εβραιότουρκου και κίναιδου Ιωαννίδη, αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα.-
Βασιλης
20/11/2017 13:31
Βασιλης Εχεις δικιο, να φερουμε γερμανους πολιτες να κανουν την Αλαγη!!!
Μπλιαχ
19/11/2017 23:03
Συντήρηση, διαφθορά, οικογενειοκρατία παντού
K;vstaw
19/11/2017 22:19
Τι είχες Γιάννη; Τι είχα ... πάντα!!!
Helene
19/11/2017 22:11
VIVA , o Κυριάκος !!! GRAZIE ...Φωφούλα !
Byzantine
19/11/2017 22:10
Οι 100,000 περιπου πολιτες που ψηφισαν Γεννηματα και Ανδρουλακη (αντι για Καμινη η Θεοδωρακη) ανηκαν παλια στο ΠΑΣΟΚ, πηγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, αποειδαν, και επεστρεψαν στο παλιο, 'βαθυ' ΠΑΣΟΚ. Διοτι αυτο εκπροσωπει η Γεννηματα. Δεν προκειται ποτε να υπαρξει η βελτιωση εαν δεν αλλαξετε πρωτα τα μυαλα σας εσεις οι πολιτες
Vaggelis
19/11/2017 22:08
...ολοι μαζι μηπως και γινουμε πολλοι....και ισως αποκτησουμε και αλλοθι για τις αμαρτιες του παρελθοντος....αλλαξε ο μανωλιος....κ.λ.π.....κ.λ.π.....κ.λ.π.....
Λιγνς
19/11/2017 22:00
Αντε και καλη καρέκλα....
Δημήτρης
19/11/2017 21:51
Καληνύχτα.
nick
19/11/2017 21:44
χριστός και αποστολάκεβιτς
Η δουλειά σας περιμένει
19/11/2017 21:30
Εμείς λοιπόν κάναμε το καθήκον μας και πήγαμε να ψηφίσουμε. Φροντίστε τώρα εσείς να κάνετε το δικό σας καθήκον. Όπως είδατε ο κόσμος είναι εδώ και περιμένει, ούτε στον σύριζα πήγε, ούτε στον καναπέ κάθισε. Οι πολίτες που είναι εδώ ΔΕΝ είναι αυτοί που μετακόμισαν στο σύριζα, αλλά οι άλλοι, οι δημοκράτες από κούνια κι από πεποίθηση, οι άνθρωποι με αρχές και με συνείδηση. Γι αυτό λοιπόν να στρώσετε τον κώλο σας κάτω να βγάλετε ένα πρόγραμμα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ, ένα πρόγραμμα που να μιλάει για την παραγωγή, την αξιοκρατία, την ισονομία, και καλέστε και τους ανθρώπους που ξέρουν απ' αυτά να συμμετάσχουν στην σπουδαία αυτή υπόθεση. Ειδικά για την ισονομία, φροντίστε να καταργήσετε ΑΜΕΣΑ το ακαταδίωκτο των πολιτικών, που παρουσιάζει το αισχρό φαινόμενο βουλευτές να απαλλάσσουν βουλευτές για κάθε είδους ποινικά αδικήματα, που δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική. Μέρα που είναι, να μην πω ονόματα (αλλά με την πρώτη ευκαιρία...), αλλά κάποιους(ες) τους βλέπω ήδη να πλασάρονται σπρώχνοντας, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μην ελπίζετε σε σιωπή των αμνών. Οι αμνοί όλοι φαγώθηκαν τα Πάσχα που πέρασαν, αιωνία τους η μνήμη. Τώρα η μήνις των πολιτών θα πέσει στα κεφάλια σας, αν αρχίσετε τα καλαματιανά.
Χε,χε..
19/11/2017 21:03
Οι φίλοι μου με το είχανε πεί: Ξέχνα ρε Μπίλυ τη Φανή.
φάνη
19/11/2017 21:02
Ζήτω το μΠΑΤΣΟΚ!
φανη
19/11/2017 17:44
σημερα νίκησε η δημοκρατια!!
aris
20/11/2017 01:14
στην δημοκρατία δεν υπάρχουν ψεύτικες συντάξεις Φανή , ακόμα ένα λαμογιο είναι η Φώφη στην πολιτική
K;vstaw
19/11/2017 22:20
Φώφη τη λένε!
ούγκ
19/11/2017 19:44
Ούγκ, ούγκ! Ναί Φανούλα! Ούγκ!
φανή
19/11/2017 17:28
μακαρι!!είναι αξιολογοι!!
Χε,χε..
19/11/2017 19:45
Καλά Φανούλα μου, ηρέμηξε, το ανθιστήκαμε. Τυγχάνεις μΠΑΤΣΟΚα. Κατανοητό.
Β
19/11/2017 16:06
Ακόμα μιά Αριστερά που οδηγεί κι άλλη Γενιά στα πιο βαθιά χασμουρητά? (λέω μήπως...)
Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος
19/11/2017 14:38
"ο ηθικός κόσμος της χώρας"!!! Αυτός ο τύπος δεν διδάχτηκε τίποτα από το "ηθικό πλεονέκτημα" του Τσίπρα; Δεν έμαθε ότι με την πρώτη στραβή, θα του τρίψει ο κόσμος στη μούρη την "ηθική" του, όπως στη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη; Ακόμα απορώ πως προέκυψε ως διεκδικητής της αρχηγίας ένας τέτοιος τύπος.
Κινήματα πολιτών δίχως πολίτες
19/11/2017 13:25
Άντε όλοι μαζί δίχως λαό
Νατος νατος ο πρωθυπουργός
19/11/2017 10:09
Πολιτικές πότε θα ψηφίσουμε. Ή θα τις ψηφίσει ο Κυριάκος.
Helene
19/11/2017 22:47
Ω ρ α _ ε ι ν α ι , να κανει ενα ...Δ ι α γ γ ε λ μ α , βασει των οσων συνεβηκαν την περασμενη εβδομαδα !!!

ΩΣΤΕ , να Ψηφισουμε τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2018 !!!

T I ...χειροτερο , ΠERIMENEI ;;;