Δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρούν τον Αλέξη Τσίπρα «πολιτικό παίχτη» απλά δυστυχώς βρίσκει και τα κάνει.

Αν και ανήκει στη γενιά μου, στη γενιά της μεταπολίτευσης , στη γενιά που μεγάλωσε σε μια κοινωνία ευκαιριών σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με αυτή των γονιών μας , ο Σύριζα εργαλειοποίησε όλες τις παθογένειες αυτής της περιόδου για να αναρριχηθεί πρώτα στην εξουσία και να την διατηρήσει.

Χρησιμοποίησε την πελατειακή νοοτροπία , ασπάστηκε τον λαϊκισμό και δημιούργησε την δικιά του διαπλοκή εφαρμόζοντας κατά γράμμα εκείνες τις πρακτικές που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία.

Σε πολλούς η νίκη του Σύριζα ήταν η τελευταία τους ελπίδα που γρήγορα εξανεμίστηκε. Αρκετοί, λόγω της απογοητευσης αδρανοποιήθηκαν και τον άφησαν ανεξέλεγκτο να μας οδηγεί κάθε μέρα στον πάτο.

Η συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία της κεντροαριστεράς ήταν η πρώτη -μετά από πολύ καιρό- οργανωμένη διαμαρτυρία στους Σύριζα Ανέλ. Οι προοδευτικοί πολίτες έδωσαν μαζικά το παρόν στέλνοντας του το μήνυμα πως δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ευπρόσδεκτος στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας όσες κυβιστήσεις και αν κάνει.

Το μήνυμα σίγουρα ελήφθη. Για αυτό άλλωστε και έσπευσε να μοιράσει ζεστό χρήμα. Όμως την Κυριακή αυτή θα πρέπει και να εμπεδωθεί.

Είμαι σίγουρος, πως η παρέα του Μαξίμου αγωνιούν για το τελικό αποτέλεσμα.

Προσεύχονται, αν και άθεοι κατά δήλωση τους, εδώ που φτάσαμε, τουλάχιστον η νεα ηγεσία να είναι βατή και αποκρυπτογραφημένη.

Άλλωστε, είναι τόσα πολλά τα ανοιχτά τους μέτωπα, που ένας άγνωστος σε αυτους πολιτικός τους αντίπαλος όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, χωρις δεσμεύσεις, εξάρτησεις και σκιές, είναι ικανός να αλλάξει πολύ γρήγορα του πολιτικούς συσχετισμούς.

Και τελικά να παραμερίσει τους ίδιους πιο γρήγορα από όσο θα ήθελαν.

Συνέπως, οι εκλογές της Κυριακής έχουν διπλή σημασία:

Την ολοκλήρωση της πολιτικής ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης μέσα από τη μαζική προσέλευση και της πολιτικής ουσιαστικής ανανέωσης που θα κλείσει το εθνικολαϊκιστικό σχήμα Συριζα Ανέλ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Για αυτους τους λόγους ο Αλέξης αγωνιά.

Για αυτους τους λόγους έχει χάσει τον ύπνο του.

Καρδαράς Ευθύμης

Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας