Το στοίχημα της μαζικής προσέλευσης για μια ακόμη Κυριακή επιδιώκουν να κερδίσουν οι δύο διεκδικητές της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης, παράλληλα με την προσωπική μονομαχία τους για την ηγεσία. Παρότι και οι δύο ματαίωσαν τις προγραμματισμένες προεκλογικές εμφανίσεις τους τις δύο τελευταίες μέρες, συμμετέχοντας στο πένθος για τη Δυτική Αττική, τα επιτελεία τους δούλευαν αθόρυβα για να προωθήσουν τις θέσεις τους, να κινητοποιήσουν ψηφοφόρους και να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη.

Τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης βασίζονται στο ενδιαφέρον και τη μαζική παρουσία των ψηφοφόρων στην κάλπη. Οι δυο τους γνωρίζουν πολύ καλά πως η δυναμική του εγχειρήματος αυτήν την Κυριακή θα μετρηθεί εκ νέου από φίλους και αντιπάλους, γι’ αυτό απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή που θα αντανακλά την αντίστοιχη του πρώτου γύρου. Κατανοούν, επίσης, ότι, παρά τις όποιες διαφωνίες τους και τις γκρίνιες των τελευταίων ημερών, θα συνυπάρξουν την επόμενη μέρα, συνδιαμορφώνοντας το μέλλον του ενιαίου φορέα. Παράλληλα, ωστόσο, δίνουν την δική τους μάχη να ηγηθούν της προσπάθειας, με τις επίσημες ή παρασκηνιακές δηλώσεις στήριξης να παίζουν τον δικό τους ρόλο στον δρόμο για την κάλπη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφονται οι τοποθετήσεις ειδικά εκ μέρους του Ποταμιού, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να μην έχει δώσει καμία «γραμμή» υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Η Γεννηματά. Η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά βασίζεται στην υποστήριξη του ΚΙΔΗΣΟ και των πιο σημαντικών στελεχών του –ενώ ακόμα και η θετική έμμεση αναφορά στο πρόσωπο της Γεννηματά από πλευράς Γιώργου Παπανδρέου δείχνει την κυρίαρχη τάση μέσα στο κόμμα. Με αυτήν συντάσσονται και οι εκ ΚΙΔΗΣΟ προερχόμενοι ψηφοφόροι του Γιώργου Καμίνη, καθώς και η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ. Πληροφορίες αναφέρουν πως και η συνάντηση του Σπύρου Λυκούδη με τη Φώφη Γεννηματά σκόρπισε χαμόγελα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόσο ο Δημήτρης Τσιόδρας όσο και ο Σπύρος Δανέλλης από Το Ποτάμι, φαίνεται να «κλίνουν» προς την κατεύθυνση Γεννηματά, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις τους, με τις οποίες σχολίαζαν πως λόγω της μεγάλης διαφοράς των δύο υποψηφίων, ίσως δεν χρειάζεται δεύτερος γύρος.

Τη Γεννηματά στηρίζει και η Οντίν Λιναρδάτου, επικεφαλής διεθνών σχέσεων και ΜΜΕ του κόμματος: «Ολοι οι άλλοι υποψήφιοι, εκτός από τον Σταύρο και τη Φώφη, έπαιξαν στα σίγουρα. Μόνο να κερδίσουν είχαν από αυτή τη διαδικασία. Και εμένα αυτό με ενοχλεί, όπως και η αλαζονεία» τονίζει, συμπληρώνοντας πως η Γεννηματά «είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις καθαρά μεταρρυθμιστικές, προοδευτικές δυνάμεις που ξαναέβαλαν στην πολιτική ζωή ο Σταύρος Θεοδωράκης καιΤο Ποτάμι». Υπέρ της Γεννηματά συντάσσονται επίσης ο καθηγητής Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης (Κινήσεις Πολιτών), η Αθηνά Δρέττα και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος χθες συναντήθηκε μαζί της.

Ο Ανδρουλάκης. Την ίδια ώρα, σημαντική υποστήριξη από στελέχη του χώρου συγκεντρώνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Υπέρ του θα κινηθούν την Κυριακή οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος και Γιώργος Γραμματικάκης. «Με την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε, θεωρώ πως η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη δίδει μεγαλύτερα εχέγγυα για να ολοκληρωθεί το δύσκολο εγχείρημα που απαιτεί πνοή ανανέωσης σε πρόσωπα και θεσμούς», αναφέρει ο δεύτερος σε ανακοίνωσή του. Υπέρ του Ανδρουλάκη από πλευράς Ποταμιού έχουν ταχθεί επίσης τόσο ο Γρηγόρης Ψαριανός όσο και η συνιστώσα Μπροστά. Ολα δείχνουν πως η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη έχει βρει υποστηρικτές και σε ένα μέρος των ψηφοφόρων του Γιώργου Καμίνη, ενώ ο ευρωβουλευτής έχει την στήριξη και του Γιάννη Μανιάτη: «Το εγχείρημα της Νέας Προοδευτικής Παράταξης ήδη στηρίζεται σε γερά θεμέλια. Θ’ αλλάξει το πολιτικό παρόν κοιτώντας το μέλλον της χώρας. Θ’ αναδείξει νέες προοδευτικές ιδέες και νέες δυνάμεις,θα αντιπαλέψει τον λαϊκισμό και τον διχασμό. Επιβάλλεται από τώρα να συμπορευτεί με τη νέα γενιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής στην ανακοίνωσή του. Τον Ανδρουλάκη στηρίζει επίσης μια ισχυρή μειοψηφία μέσα στη ΔΗΜΑΡ, με προεξάρχοντες τον Γιώργο Γιάνναρο, τη Φωτεινή Αναστασίου και τον Στέργιο Καλπάκη.