Ολοκληρώθηκε στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης η έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας καΙ Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.

Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στην Πολιτική Προστασία να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ακόμα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ανοίξουν θέρετρα του στρατού και ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε στη σύσκεψη πως μετά το πέρας των επιχειρήσεων διάσωσης θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Τέλος, υπογραμμίστηκε πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνηση η αποκατάσταση των προβλημάτων και των καταστροφών.