Την έντονη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη για τους φορολογικούς παράδεισους που εκμεταλλεύονται επιχειρήσεις για να αποκρύπτουν έσοδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην υπόθεση των Paradise Papers υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» πως «στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα».

«Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα- ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως «το θράσος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όριο» και κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να δικαιολογήσει την εμπλοκή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers.

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα να καταφύγει σε ένα ασύλληπτο κράμα ψεμάτων, προκειμένου να κουκουλώσει τις πρακτικές αυτές. Ισχυρίστηκε πως οι Έλληνες πολίτες που εμπλέκονται στις αποκαλύψεις των Paradise Papers είναι θύματα της υπερφορολόγησης της παρούσας κυβέρνησης γι’ αυτό και έχουν το ηθικό δικαίωμα να παρκάρουν τα χρήματα τους σε φορολογικούς παραδείσους» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, συμπληρώνοντας πως «είναι πλέον σαφές πως η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη λειτουργεί ως ένα λόμπυ το οποίο έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ακόμα και των πιο ακραίων αιτημάτων μιας περίκλειστης κάστας διαπλεκόμενων συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών».