Καθ'οδόν προς την Κυριακή

Επιθέσεις με «χτυπήματα κάτω από τη μέση»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2017 10:09 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14/11/2017 11:01 |
Επιθέσεις με «χτυπήματα κάτω από τη μέση»
Απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην αντεπίθεση.

Για χτύπημα κάτω από τη μέση έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τις αναφορές του έτερου υποψηφίου για την Κεντροαριστερά Νίκου Ανδρουλάκη περί οικογενειοκρατίας. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δείχνει πως δεν θέλουν την εκλογή μου στην κεντροαριστερά», μίλησε για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τοποθετήθηκε για το τι θα κάνει όσο αφορά στο κοινωνικό μέρισμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι οι χιλιάδες ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή, έστειλαν μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς εμάς. «Ο κόσμος μας λέει να προχωρήσουμε. Επιλέξαμε την ανανέωση, η προσπάθεια πέτυχε και προχωράμε», είπε.


Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είπε ότι πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός. «Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Αν ζητούσε ο κ. Ανδρουλάκης να μην υπάρξει δεύτερος γύρος θα το συζητούσα. Καλώ τους πολίτες που ήρθαν την πρώτη Κυριακή να έρθουν και τη δεύτερη.


Απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην αντεπίθεση.

«Είναι πολιτική μου επιλογή να μην μπαίνω σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος», είπε η κ.Γεννηματά για να προσθέσει.

«Προφανώς δε βοηθούν αυτές οι δηλώσεις. Τι σημαίνει οικογενειοκρατία. Το ακούω 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν υπήρχε ποτέ τζάκι της πολιτικής. Πολεμήθηκε από τους μηχανισμούς», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη, πως πέρασαν έξι χρόνια από τη στιγμή που πέθανε ο Γιώργος Γεννηματάς για να δραστηριοποιηθεί με την πολιτική. «Δεν με αφορά ο όρος οικογενειαοκρατία. Κανείς δεν μπορεί να έχει μία θέση επειδή φέρει το όνομα κάποιου», είπε.

Αναφερόμενη στη στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ότι στην πράξη έχει δείξει ότι δεν θέλει να είμαι εγώ αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές. «Έχουν ανησυχήσει πολύ και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Βλέπουν ότι υπάρχει ένας προοδευτικός πόλης που ισχυροποιείται», τόνισε ενώ προέβλεψε ότι στις εθνικές εκλογές θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος ο αριθμός των ψήφων που θα λάβει ο νέος πολιτικός φορέας σε σχέση με τους 210 χιλιάδες ψηφοφόρους που προσήλθαν την προηγούμενη Κυριακή.

5
Αριστείδης ο Δικαιος
15/11/2017 12:41
Για ποιά Κεντροαριστερά μας μιλάνε; ντρέπονται φαίνεται να να πουν Κεντροδέξιά, για ν΄αρπάξουν ψήφους απ΄τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ, κι εύχονται να νικήσει ο Κούλης (φτου κακά) και να συνεργαστούν μαζί του ''για το συμφέρον του τόπου''. Κατά τ΄άλλα παρά το unfair (αλλά όχι ψέμα), απ΄ όλους όσους μίλησαν στα debate, ο μόνος που είχε συγκροτημένο λόγο ήταν ο Ανδρουλάκης. Η κυρία Φώφη μονίμως περιορίζεται σε συνθήματα, ατάκες κι εφυολογήματα.
ΣΝΟΦ
14/11/2017 23:57
Αμφότεροι δεν θα σώσουν την "κεντροαριστερά", καθώς πολιτικά ολίγοι και άνευ οράματος... ο δε Ανδρουλάκης θυμίζει καριερίστα και αβανταδόρο χωρίς ιδιαίτερη καλλιέργια παρά το σχετικά νεαρόν της ηλικίας του. Στο εξωτερικό όπου διαβιώ διαπρέπουν αρκετοί νέοι, οι οποίοι άφησαν πίσω την Ελλάδα. Δεν βρέθηκε κάποιος από αυτούς τουλάχιστον... όσο δεν υπάρχει ηθική κάθαρση στην "κεντροαριστερά" το όλο εγχείρημα δεν θα πετύχει πάντως ...
Καραγιαννίδης Κ.
14/11/2017 22:27
Συνηθισμένο το ... φαινόμενο στην πολιτική. Λάθος του Ανδρουλάκη. Δεν σκέφτηκε, ότι ,σε περίπτωση που η Φώφη ανταπέδιδε το λάκτισμα κάτω από τη μέση, ο πόνος που αυτός θα ένοιωθε, θα ήταν ασύγκρητα μεγαλύτερος από αυτόν της Φώφης!
Χάθηκε η ευκαρία για εδώ και τώρα Απαλλαγή
14/11/2017 17:31
Με Ανδρουλάκη θα υπήρξε μια ανανέωση. Η Φώφη είναι η εγγύηση ότι δεν θα αλλάξει τίποτα, με μοναδικό σκοπό την μπετοποίηση των "δικαιωμάτων" της γεροντοκρατίας στο κόμμα και την συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο.
γιαννης, Δραμα
14/11/2017 13:31
Αν δεν ξερει και να χανει δεν κανει για Αρχηγος . Και εγω ειμαι κατα της οικογενειοκρατιας αλλα στην θεση του δεν θα διαλεγα για να το πω αυτην ακριβως την χρονικη στιγμη.