Με καταμετρημένες 175.565 ψήφους

Κεντροαριστερά: Δεύτερος γύρος με Γεννηματά και Ανδρουλάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2017 08:26 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13/11/2017 03:22 |

Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης θα αναμετρηθούν στον β΄γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Κεντροαριστεράς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε η επιτροπή τα ξημερώματα της Δευτέρας η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει το 42,57% των ψήφων με καταμετρημένες 175.565 ψήφους στην Επικράτεια, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης το 25,14%.

Ακολουθούν ο Γ. Καμίνης με 13,52%, ο Στ. Θεοδωράκης με 9,81%, ο Γ. Μανιάτης με 4,26%, ο Γ. Ραγκούσης με 2,39% , ο Κ. Γάτσιος με 1,65%, Απ. Πόντας με 0,53% και Δ. Τζιώτης με 0,2%.

Η Φώφη Γεννηματά με χαρακτηριστική άνεση, κέρδισε σε μεγάλο ποσοστό την περιφέρεια, ενώ σάρωσε και σε πολλά τμήματα της Αττικής. Δεύτερος, με μεγάλη, ωστόσο, απόκλιση από τη Φώφη Γεννηματά, ήταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρότι δεν κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων εκ ΠΑΣΟΚ, έδειξε ιδιαίτερη δυναμική στην βόρεια Ελλάδα.

Η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη τα ξημερώματα της Δευτέρας στο αποτέλεσμα των εκλογών, επισήμανε ότι οι πολίτες με τη συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν και έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και τη χώρα.

«Οι 212.000 Ελληνίδες και Ελληνες είναι συνιδρυτές στη μεγάλη Κεντροαριστερά. Εδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας. Εστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και αντίδρασης στη συντήρηση και τη λιτότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, ευχαριστώντας όλους τους συνυποψήφιούς της για τον αγώνα και τη συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας.

«Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα. Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της. Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στη διαδικασία. Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση », κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

«Χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας. Εμείς τώρα αρχίζουμε. Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας. Σας θέλω όλους δίπλα μου».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «σήμερα είναι μια ιστορική μέρα. Με τη συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας» και υπογράμμισε ότι οι προοδευτικοί πολίτες πήραν το νέο φορέα στα χέρια τους.

«Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους.

»Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι Εδώ», σημείωσε.

Και έκανε άνοιγμα στους υπόλοιπους υποψηφίους για την επόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο «σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε».

«Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα», δήλωσε ο Γ. Καμίνης ευχαριστώντας τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές.

Συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη για τον αγώνας που έδωσαν και όπως ανέφερε «θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί».

«Ευχαριστώ τους προοδευτικούς πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα.Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε», κατέληξε ο Γ. Καμίνης.

Τη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της αλλά και τον Νίκος Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση συνεχάρη ο Γ. Ραγκούσης.
Σε δήλωσή του ευχαρίστησε κάθε πολίτη ξεχωριστά που συμμετείχε στην ίδρυση της νέας προοδευτικής παράταξης.

Τόνισε δε ότι «ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις».

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συγχαρητήρια δήλωσή του προς τη Φώφη Γεννηματά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχάρη τους άλλους συνυποψηφίους του για τον αγώνα που έδωσαν. «Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία.

Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας.

Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας.

Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.«Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη», υπογράμμισε συγχαίροντας τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία της ψηφοφορίας. «Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης»,κατέληξε ο κ. Μανιάτης .


Αλιβιζάτος: Η καλύτερη απάντηση σε όσους ειρωνεύονταν τη διαδικασία

 

Οι κάλπες έκλεισαν στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, ψήφισαν 210.246 πολίτες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, δήλωσε πως το φράγμα των 200.000 συμμετεχόντων έσπασε. «Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή» σημείωσε ο κ. Αλιβιζάτος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν» τη διαδικασία».

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μαίου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ.Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα φαίνεται να απομακρύνεται από το όριο του 50% η Φώφη Γεννηματά  για εκλογή από τον πρώτο γύρο. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50% + 1 των έγκυρων ψήφων η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 ανάμεσα στους δυο πρώτους υποψηφίους.

Στο δεύτερο γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν, μόνο όσοι θα έχουν ψηφίσει σήμερα κατά τον πρώτο γύρο. Οι υποψήφιοι είναι με αλφαβητική σειρά:

Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, και Δημήτρης Τζιώτης.


Ψήφισαν οι υποψήφιοι 

Στην Καλλιθέα άσκησε στις 09:30 το πρωί το εκλογικό της δικαίωμα η Φώφη Γεννηματά.

«Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης» τόνισε η Φώφη Γεννηματά αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν «ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα».

«Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης», προσέθεσε.

«Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή» κατέληξε στις δηλώσεις της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Στην Αγία Βαρβάρα, στη γειτονιά που μεγάλωσε ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Στο εκλογικό κέντρο τον υποδέχτηκαν παιδικοί του φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

«Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών» τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια επρόκειτο να επισκεφθεί εκλογικά τμήματα στον Κορυδαλλό, το Περιστέρι και το Αιγάλεω.

Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα Γιώργος Καμίνης.

Ο Γιώργος Καμίνης άσκησε το εκλογικό δικαίωμα του, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. «Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.


Στο Χολαργό ψήφισε το πρωί της Κυριακής, για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα, ο Γιάννης Ραγκούσης.

«Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κ. Ραγκούσης. Όπως είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς: «Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας. Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά».

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Άργος.

«Ενώνουμε το χώρο και ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα. Ανατρέπουμε το πολιτικό σκηνικό και κάνουμε το νέο ενωμένο προοδευτικό κίνημα πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ξαναδίνουμε χαμόγελο κι αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την πατρίδα και την κοινωνία μας». δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης, αφού ψήφισε στο Άργος.

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για την πατρίδα μας» δήλωσε στη Ρόδο αμέσως αφού ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θέλω να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που μπορεί να νικήσει την συντήρηση και τον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας», τόνισε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζοντα την αισιοδοξία του.

«Ήρθε η ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις να ξαναπαίξουν ένα σημαντικό ρόλο και να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί. Για αυτό λοιπόν καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να γίνουμε συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας» επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος.


Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά, και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφίσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει.

Την οργάνωση των εκλογών έχει αναλάβει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με πρόεδρο τον καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο.

Για την οργάνωση της ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια, η ΑΕΔΔ αποφάσισε να συγκροτήσει "Δίκτυο Εμπιστοσύνης" ορίζοντας εκπροσώπους της σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομών και Δήμων.

38
Β
14/11/2017 23:30
Παιδιά, εκεί συχνάζει κι ο Δήμαρχος έμαθα. Πέστε του σας παρακαλώ, αν τον δείτε, να επισκευάσει εκείνες τις ρημάδες τις τουαλέτες στο Σύνταγμα. Και οι δύο λεκάνες, Αριστερά και Δεξιά είναι βουλωμένες. Τουρίστες αναγκάζονται να κατουράνε στα δέντρα...
Γιώργος
13/11/2017 20:38
Το 25% στον Ανδρουλάκη προδίδει τις πραγματικές προθέσεις των καρεκλάτων σφραγιδοφόρων στις οργανώσεις φαντάσματα: Η Γεννηματά είναι ο εγγυητής του ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Μέχρι τον αιώνα τα άπαντα λοιπόν θα ψηφίζονται μεταξύ τους συγκεντρώνοντας ποσοστά 90%. Χάθηκε μια ακόμη ευκαιρία, αλλά προφανώς τους αρκεί που θα κυβερνήσουν με τον Κυριάκο.
Ιεροθεος
13/11/2017 05:02
ποιο αποτυχημένο ατομο θα μπορούσαν να εκλέξουν? Ούτε το 3% δεν θα πιασουν στις επονεμες εκλογές.
Μπρρρρ, ανατριχίλα και σιχασιά
13/11/2017 02:18
Τον κύριο Γιαννάκη Μανιάτη διατί δεν τον κλείνουνε φυλακή με τέτοια κλασσική μΠΑΤΣΟΚική λαμογιόφατσα; Και μόνο που τονέ βλέπεις λερώνεσαι. Νομίζω;;;
αριστερός 1-1-4.
13/11/2017 00:50
Από αύριο θ΄ αρχίσει η ΥΕΝΕΔ ( ΕΡΤ 1,2,3 κ.λ.π. ) τις διάφορες αναλύσεις των ειδικών (της) για να μας φωτίσει για την επόμενη μέρα! Ο γραβατωμένος κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μας ανακοινώσει νέο μανιφέστο του κουκουλοφόρου των Εξαρχείων Αλεξάκη!
Αρωτνάω δια να μανθάνω. Πού είναι το κακό;
13/11/2017 00:41
Ο πακιστανός πίσω από την κερία Φωφάρα, εψήφιξε κι αυτός;;;
αριστερός 1-1-4.
13/11/2017 01:31
Κουκουλοφόρε των Εξαρχείων που πίνεις το φραπεδάκι με το τάλληρο του μπαμπά, ξεστραβώσου και μάθε την ελληνική γλώσσα, εκτός αν περιμένεις την εισαγωγή σου με τον βαθμό του Γιαβρόγλου
Αρώτνηξα δια να πλεροφορηθώ. Διατί μού επιτίθεσαι;
13/11/2017 02:14
Δεν είμαι ΚΥΠατζής κουκουλοφλώρος των Εξαρχείων. Ακόμη χειρότερα, κόκκινος αρχι-χουντάρας είμαι. Γουστάρω άγρια κι αμίλεικτη χουντάρα των πολλών και πληβείων εις βάρος των ολίγων και κοπριτών και χεσμένων εις το ματς μάνεη. Ο γερμανοεβραίος Θεός μου ("εβραιοκομμούνι" τον αποκαλούν οι ακροδεξιοί ομοϊδεάτες σου) ονόμαζε αυτή την κατάσταση (ακριβότερα αυτή την ιστορική φάση) "Δικτατορία του Προλεταριάτου". Αμήν και πότε. Πετάς καρούλες, έεε; Χε,χε..
αριστερός 1-1-4.
13/11/2017 12:49
Φίλοι συσχολιασταί ο Ζαφείρης έπιασε κιόλας στασίδις!
Δεν το έπιασα το χιουμοράκι σας!
13/11/2017 16:45
Προς τί η ειρωνεία καλέ κύριε Ελεγκτά; Τυγχάνω μόνιμος θαμών δια να κάμεις σεφτέ. Λίγο σού πέφτει;
Ανακούφισις
13/11/2017 00:17
Αυτοί ήταν ικανοί να εκλέξουν πρόεδρο τον Μητσοτάκη.
κα
13/11/2017 00:14
Ούφ, πάει κι αυτό! Ελπίζω τώρα που αποφασίσανε το προαποφασισμένο, να αποφασίσουνε (με δημοκρατικές διαδικασίες πάντα) το επίσης προαποφασισμένο: τι πολιτική θα ακολουθήσουν. Βιασύνη δεν υπάρχει βέβαια. Άσε να περάσει κανένας χρόνος, να πάμε με το καλό προς τις εκλογές που θα γίνονταν πέρυσι (ακούς Κούλη ή σου 'χουν βουλώσει τα αυτιά οι ακροδεξιοί συμβουλάτορες;) να γίνουν πιο σίγουρα τα γκάλοπ και βλέπουμε (ποιος θα 'ναι ο νικητής βεβαίως βεβαίως). Για την καρεκ..., ε, την Ελλάδα ρε γαμώτο!
εξυγχρονιστής
12/11/2017 21:34
Αποτυχημένο εγχείρημα.... ο βενιζελος είχε πάρει μόνος του 240 χιλ. Ψήφους. τωρα,ποτάμι πασοκ δημαρ κιδησο κλπ κλπ πήραν 210 000...... τι πανηγυρίζουμε ? θα μας φάει ο Τσίπρας.....
Γεωπόνος
13/11/2017 00:25
Εσένα σε έχει ήδη φάει, και σε έχει προ πολλού φτύσει σαν κουκούτσι. Τώρα μάταια προσπαθείς να φυτρώσεις εκεί που δεν σε σπέρνουν.
Helene
12/11/2017 21:30
Αγαπητοι μου , ο ΣΥΡΙΖΑ …τελειώνει αποψε !!!
Μπαλόνι ηταν …και εσκασε !!!

Και η …αθεραπευτη αισιοδοξια του ΤΣΙΠΡΑ , ... μολις …θεραπευτηκε !!!

Παντως , ΤΟΣΗ συμμετοχη σε ...εσωκομματικες εκλογες, …Μ Η υπαρκτού κομματος , υποδεικνυει Ενα και Μόνο πραγμα :
Οτι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ …
Τουρκαλβανή τσατσα
13/11/2017 02:45
Ρε Χελώνη, πριν, πήγαινες με τον Τσίπρα, μετά με τα χρυσαύγουλα, τώρα, με τη Φώφη!... Τι σαι συ ρε κορίτσι μου, όλα κάνεις;
Helene
13/11/2017 05:13
OΧΙ , βεβαια !!! ...Αλλά αδιαμφισβητητα , κατι ΘΕΤΙΚΟ’ … ξεκινησε !!!

Και ελπιζω , χωρίς …παλαιοκομματικες πρακτικες και αντιληψεις !
Helene
Θανάσης
12/11/2017 21:16
Μόνο αν πετύχει αυτή η παράταξη, θα πετύχει και η χώρα! Πάρτετο χαμπάρι!!
AKARNAN
12/11/2017 19:42
Επάνω τους και τους φάγαμε. Η Δημοκρατική Παράταξη δεν πεθαίνει! Την στηρίζει ο κόσμος της. Κι ας τη μαγαρίζουν οι Τσοχατζόπουλοι και άλλα λαμόγια. Εξάλλου πλήρωσε ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ, κι αυτά που χρώσταγε κι αυτά που δεν χρώσταγε χωρίς να της αναγνωριστεί ούτε ΕΝΑελαφρυντικό! Την ώρα που ο Κόπρος της Ραφήνας και ο Φαυλόπουλος της Προεδρίας είναι στο απυρόβλητο από την Ακρο-Δεξιο-Αριστερά!!! Πάμε παιδιά! Και το νου σας! Σε λίγο θα αρχίσει δουλειά η ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΤΡΟΛ. Αλλά μη τους φοβάστε. Είναι πια χ...μένοι!
Ξηρομερίτης
13/11/2017 01:22
Έλα ρε Ξηρόμερο!!!!
Κοπρόπης Φαυλόπουλος
13/11/2017 00:20
για το Φαυλόπουλος!
bruidsjonker
12/11/2017 19:26
Αλέκση ιδρώνεις ?
Στράτος
12/11/2017 19:00
Τόσοι είναι περίπου και της ΝΔ. Αυτοί διέλυσαν την χώρα.
Λογικός
12/11/2017 18:52
Με αυτά τα δεδομένα το 98,8% δεν ψηφίζει κεντροαριστερά του Κυριάκου. Τι να κάνουμε τώρα.
ΚΩΣΤΑΣ
12/11/2017 18:48
ο ακησ δεν ψηφησε παντοσ κλεφτησ δεν ειμαι λαμογιο
The Animal®
12/11/2017 18:14
Απ'ότι διαπίστωσα άρχισαν τα σκουσμάρια στον "αριστερό χώρο" με πρώτον και χοιρότερο τον Λαφαζάνη... Σειρά έχουν το γουρουνόπουλο με τις στρατιωτικές στολές και ο ερωμένος του ο γιός του μεγαλοεργολάβου της χούντας που παριστάνει τον πρωθυπουργό...
ΚΩΣΤΑΣ
12/11/2017 15:32
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ
Πάνος
12/11/2017 18:26
Ως Ελληνες εχουμε την ποιο αποβλακωμένη νεολαία του κόσμου....που στηρίζεται στον παππού και την γιαγιά. ..φίλε Κώστα, αν δεν ξέρεις τι να ψηφίσεις , μη ψηφίζεις τίποτα....το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την Ελλάδα. .....αλήθεια στο λέω.
The Animal®
12/11/2017 18:07
Τι έγινε Κωστάκη,σας τσούζει τους συριζανελ που χάνετε "πελάτες" ;;;
Κώστας
12/11/2017 17:34
Εσύ σούργελο τί είσαι και μιλάς; Βούρλο
Μαζί θα κυβερνήσουμε συναγωνιστή
12/11/2017 19:32
Πλάκωσαν οι δημοκράτες της κεντροακροδεξιάς-αριστεράς
Ελπίνωρ Τσίπρας: ρουφώ αλλά δεν έρχεται...
13/11/2017 00:33
Πως το λέει ο Σεφέρης; "Ηλίθιε φτωχέ μου Ελπίνωρ". Ξύπνησε πάνω στη σκεπή εκεί που φεύγανε και πήγε να τρέξει κι αυτός. Έσπασε το λαιμό του πέφτοντας στο καλντερίμι. Νόμιζε πως θα ξανακυβερνήσει κι αυτός...
Ελπίνωρ Τσίπρας: ρουφώ αλλά δεν έρχεται...
13/11/2017 02:48
Εννοείται φυσικά το "Ελπίνωρ" από το 'ελπίς' του απελπισμένου. Άλλως, 'Ελπήνωρ' στην Οδύσσεια.
Μια ζωή πληρώνω αμαρτίες αλλονών
12/11/2017 17:15
Δίκιο έχεις για τη γερουσία. Όσο για τα χρωστούμενα, έχω μια πρόταση: να τα πληρώσουν αυτοί που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τρώνε τώρα κι εκεί. Σαν πιο δίκιο μου φαίνεται. Τί λες;
Κούλης Μ. αντιστασιακός
12/11/2017 12:00
Πολιτικές πότε θα ψηφίσουμε
Σωστός
12/11/2017 17:18
"Πολιτικές" και "ιδεολογίες" ψηφίζουμε μόνον στο ΣΥΡΙΖΑ, παρέα με τον Μπούλη τον Καμμένο, τον Κουφοντίνα, τον Πολάκα και τον Καρανίκα. Εδώ σήμερα ψηφίζουμε τους σωστούς.
Φάνης
12/11/2017 18:48
Τους σωστούς ψηφίζουμε στις θεοκρατίες και στις δικτατορίες
Τί σχέση έχει ο Φάνης με το ρετσινόλαδο;
13/11/2017 00:35
Το λατρεύει!