Η συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη σε εταιρεία που εμφανίζεται στα Paradise Papers ήταν καθόλα νόμιμη και δημοσίως γνωστή, δήλωσαν στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι σημερινό δημοσίευμα για τη μετοχική συμμετοχή της κ. Γκραμπόφσκι στην εταιρεία, που είχε έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική Θάλασσα, υπάρξει και πριν ένα χρόνο σε άλλη εφημερίδα, όμως στον έλεγχο που ακολούθησε δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο.

Η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι η εταιρεία προκάλεσε μάλιστα οικονομική ζημία στην κ. Γκραμπόφσκι και δραστηριοποιήθηκε μόνο κατά την περίοδο 2010-2012, διάστημα κατά το οποίο το ζεύγος Μητσοτάκη βρισκόταν σε διάσταση.

Προσέθεσε πως θεματοφύλακες της επιχείρησης ήταν οι αμερικανικοί τραπεζικοί κολοσσοί JP Morgan και Goldman Sachs, που αποτελούν εγγύηση για τη νομιμότητα όλων των δραστηριοτήτων. Ξεκαθάρισε πως η κ. Γκραμπόφσκι ουδέποτε έχει βγάλει παρανόμως κεφάλαια από την Ελλάδα, ούτε έχει «ξεπλύνει» χρήματα.

Αμφότερα τα στελέχη της ΝΔ υπενθύμισαν ότι η εν λόγω εταιρεία αναγράφεται ακόμα και στο δημόσιο βιογραφικό σημείωμα της κ. Γκραμπόφσκι και δεν αποτελεί τίποτε κρυφό.

Τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και η κ. Σπυράκη κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα γνωστό θέμα.

«Η Μαρέβα είναι προπέτασμα καπνού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κρύψει τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Για «κέντρο διανομής» ειδήσεων του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε λόγο η κ. Σπυράκη, υποστηρίζοντας ότι φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης απλώς αντιγράφουν και αναδημοσιεύουν παλιές ειδήσεις για να χτυπήσουν τη ΝΔ.