Θέση στο θέμα της αντιπαράθεσης του Αδωνι Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο πήρε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, προκαλώντας «ρήγμα» στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπακώστα υποστήριξε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο», συμπληρώνοντας πως ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, που καταψηφίζει η ΝΔ, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προσκάλεσε την βουλευτή της ΝΔ να συμμετάσχει σε άτυπη επιτροπή του υπουργείου για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πυροδοτώντας την αντίδραση των Ανδρέα Λοβέρδου και Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρώτος κατηγόρησε τον κ. Καμμένο για «πολιτική ανηθικότητα», λέγοντας πως το ζήτημα των συντάξεων χηρείας έχει εγερθεί από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή».