Το μέλλον της Ευρώπης και «η θέση της Ελλάδας σε μια ΕΕ που αλλάζει γρήγορα» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Συζητήσαμε το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε μία ΕΕ που αλλάζει γρήγορα. Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην ΕΕ την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο».

«Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ είναι απολύτως εναρμονισμένες με αυτές της ΕΕ και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, τη φύλαξη των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει και μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον διάλογο που ανοίγει για το μέλλον της ΕΕ» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.