Με «σημαία» –ξανά –τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας επιστρέφει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είκοσι ημέρες μετά την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.

Μια εντεκάδα στελεχών και βουλευτών της ΝΔ, με επικεφαλής τον αρχηγό της, θα μιλήσουν στη 2η Σύνοδο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) «Thessaloniki Summit», η οποία φέτος έχει στο επίκεντρό της την ευρωπαϊκή πολιτική για τη βιομηχανική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες και την επιχειρηματική καινοτομία. Πρόκειται δηλαδή για θέματα που η ΝΔ θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει από σήμερα στις Σέρρες και στο Κιλκίς, θέλοντας να δείξει πως η επαφή του κόμματος με την κοινωνία είναι συνεχής και επαναβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς της ΝΔ με τον Βορρά.

Η ισχυρή παρουσία της ΝΔ στη Σύνοδο του ΣΒΒΕ κρίθηκε επιβεβλημένη από την Πειραιώς, προκειμένου να γίνει αντιληπτό για ακόμη μία φορά από τους πολίτες το κοντράστ κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα των επενδύσεων. Οπως σημειώνεται από το γαλάζιο επιτελείο, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διώχνει επενδύσεις, η ΝΔ εμφανίζεται με σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κυβερνητικό συνασπισμό για την επένδυση στο Ελληνικό μετά και τον χαρακτηρισμό 350 στρεμμάτων από το ΚΑΣ ως αρχαιολογικού χώρου. «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης και στο θέμα της συμφωνημένης επένδυσης του Ελληνικού συνεχίζονται» σχολίασε επικρίνοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Και πρόσθεσε πως η απόφαση του ΚΑΣ «δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα ως προς την υλοποίηση της επένδυσης και στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να μιλήσει απόψε στο δείπνο της Συνόδου «Thessaloniki Summit» όπου αναμένεται να εξηγήσει ότι αναγκαία προϋπόθεση για να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά είναι η προσέλκυση επενδύσεων και συνακόλουθα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ουσιαστικά δηλαδή θα επαναλάβει ένα βασικό κομμάτι του σχεδίου του για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Συμπτωματικά, δε, θα το κάνει και πάλι από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Ενδεικτικό του βάρους που δίνει η ΝΔ στον τομέα των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας είναι ότι ομιλητές στη Σύνοδο θα είναι σύσσωμο σχεδόν το οικονομικό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη, ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής και η σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ. Στο μεταξύ, από σήμερα το πρωί ο αρχηγός της ΝΔ περιοδεύει στους Νομούς Σερρών και Κιλκίς. Η περιοδεία του εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς επαφής του με τους πολίτες, όπως τονίζεται από την Πειραιώς. Γι’ αυτό τον λόγο το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνει πολλές επισκέψεις σε εργοστάσια, παραγωγικούς φορείς και συλλόγους, όπως στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ). Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί και προεδρική βόλτα στους δρόμους των Σερρών και του Κιλκίς, έτσι ώστε να καταγραφεί η άμεση επικοινωνία του με τους κατοίκους.

Η περιοδεία του αρχηγού της ΝΔ στους δύο νομούς πάντως στοχεύει για ακόμη μία φορά και στην επαναπροσέγγιση με την κομματική βάση του Βορρά. Εκτιμάται ότι με αυτές τις επισκέψεις –που περιλαμβάνουν και την κοιτίδα του καραμανλισμού –ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί από τη μια να στείλει μήνυμα ενότητας όλων των πτερύγων του κόμματος και από την άλλη να δημιουργήσει τις δικές του γέφυρες επικοινωνίας με τα τοπικά στελέχη και μέλη του κόμματος.