Με «υπόγειες» επιθέσεις στη ΝΔ επιχειρεί το Μαξίμου να καλύψει τον Πάνο Καμμένο, αλλά και το εσωτερικό πρόβλημα που υπάρχει σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τους χειρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος συνελήφθη… ψευδόμενος στο βήμα της Βουλής. Η υπόθεση αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των περιστατικών με πρωταγωνιστή τον υπουργό Αμυνας που έχουν συνταράξει το κυβερνητικό στρατόπεδο. Είναι όμως η πρώτη φορά που ο ίδιος αποκαλύπτεται πως ψεύδεται, εκθέτοντας τελικώς το Μαξίμου που τον καλύπτει και τον διατηρεί στο πόστο του –με γνώμονα προφανώς το γεγονός ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσει με κατάρρευση η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πλήρωσε με μετρητά το ξενοδοχείο-καζίνο στο Λονδίνο, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», και όχι με την πιστωτική του κάρτα, όπως είχε αναφέρει στη Βουλή την προηγούμενη Δευτέρα. Επιπλέον, ουδέποτε προσκόμισε, όπως είπε, την απόδειξη από το ξενοδοχείο, αλλά το απόκομμα της διαδικτυακής κράτησης. Ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται επίσης να δηλώνει ως διεύθυνση κατοικίας αυτή του Πενταγώνου, ενώ το συνολικό ποσό που πλήρωσε άγγιξε τα 3.000 ευρώ –γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο παρέκαμψε τα capital controls.

Επισήμως, το Μαξίμου επέλεξε για μία ακόμη φορά την τακτική της σιωπής. Κυβερνητικές πηγές, ωστόσο, με αφορμή τη σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ για τον «υπουργό της ρουλέτας», επέστρεφαν τις αιτιάσεις προς την πλευρά της οδού Πειραιώς και σημείωναν πως «η κυβέρνηση προχωρά αρραγής, πετυχαίνει και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» και χαρακτήριζαν τους ΑΝΕΛ πιο προοδευτικό κόμμα από τη ΝΔ, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και την εσωτερική διχογνωμία στη ΝΔ. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές «κάρφωναν» τους Αδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη ότι μετατρέπουν τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ και την οδηγούν σε «ακροδεξιά στροφή».

Το εν λόγω νομοσχέδιο θα αποτελέσει, άλλωστε, δοκιμασία για το κυβερνητικό στρατόπεδο τις επόμενες 10-15 ημέρες, όταν και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής. Και αυτό διότι βουλευτές των ΑΝΕΛ, όπως οι Δημήτρης Καμμένος και Κωνσταντίνος Κατσίκης, εξακολουθούν να δηλώνουν ότι δεν θα το ψηφίσουν, παρά τη σχετική εντολή της ηγεσίας των ΑΝΕΛ και του Μαξίμου, δεδομένης της άρνησης της αντιπολίτευσης να το στηρίξει. Ενδεχόμενη απόρριψη του νομοσχεδίου θα μετατρέψει σε χάσμα τις ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα δημιουργήσει ανυπέρβλητο πολιτικό πρόβλημα στον Πρωθυπουργό, ο οποίος εφεξής δύσκολα θα μπορέσει να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδια με αριστερή ατζέντα που δεν αποδέχονται οι ΑΝΕΛ.

ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ! Το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που υπερασπίστηκε δημοσίως τον Πάνο Καμμένο ήταν ο Παύλος Πολάκης. Με μια νέα οργίλη ανάρτησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «βρωμιά και ψευτιά» εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ και προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης. Αναπτύσσοντας μάλιστα το σκεπτικό του, κινήθηκε περισσότερο σε μια γραμμή συμψηφισμού ευθυνών, καθώς ανέφερε πως «όταν χρεώνανε οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες το ελληνικό κράτος να πληρώνει όλο το συγγενολόι, τους συνεργάτες κ.λπ. μέχρι και τους μακιγιέρ που έπαιρναν μαζί τους στα επίσημα ταξίδια στο εξωτερικό (οι υπουργοί), τότε δεν ήταν είδηση. Και είναι είδηση ότι ο Καμμένος πλήρωσε από την τσέπη του, όντας σε επίσημο ταξίδι στο Λονδίνο, το ξενοδοχείο που έμεινε με τη σύζυγό του».

Κατά της ΝΔ επιτέθηκαν και οι ΑΝΕΛ σε ανακοίνωσή τους, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παραπλήσιο ύφος και περιεχόμενο με την ανακοίνωση, έκανε λόγο για «συντονισμένα δημοσιεύματα», τα οποία απέδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ουδείς και από την πλευρά των ΑΝΕΛ, ωστόσο, επιχείρησε να τοποθετηθεί επί της ουσίας της υπόθεσης.

Πηγές από την πλευρά της ΝΔ, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης, σημείωναν δηκτικά ότι «τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ σοβαρά, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να ανησυχεί, διότι θα έχει πάντα τον κ. Καμμένο να τον παρηγορεί και να τον κρατά στον σωστό δρόμο, αν του το επιτρέπει ο κ. Παππάς». Το Ποτάμι, εξάλλου, σημείωσε πως η σιωπή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται «προφανώς στην υποχρέωση που τους κληρώθηκε στην κατανομή ρόλων».