«Το νέο κίνημα που δημιουργούμε έχει ταυτότητα. Κεντροαριστερά. Δεν έχει καμία σχέση με τη Δεξιά. Αποστολή του νέου ΠΑΣΟΚ είναι η αλλαγή. Αριστερά είναι η πρόοδος. Αριστερά σημαίνει μπροστά» υποστηρίζει σε δηλώσεις του ο υποψήφιος αρχηγός για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς Δημήτρης Τζιώτης σημειώνοντας ότι «η χώρα χρειάζεται μία μεγάλη αλλαγή. Μία αλλαγή πολύ μεγαλύτερη από τις απλές μεταρρυθμίσεις. Μία επανάσταση. Μία νέα αρχή. Για να σταθούμε επιτέλους μόνοι μας στα πόδια μας. Για ένα τέτοιο ξεκίνημα έχουμε ανάγκη μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία».

Ο Δ. Τζιώτης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρει ότι η χώρα δεν χρειάζεται σήμερα εκλογές και σημειώνει «να συνεργασθούμε με τα συμφέροντα για να ρίξουμε τον Τσίπρα, όπως έριξαν τον Παπανδρέου; Αυτό θα ήταν εκτροπή». «Μη γελιόμαστε, κανένα κόμμα δεν έχει ακόμα να προτείνει κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό δημιουργούμε το καινούργιο, για να πλάσουμε κάτι που δεν υπάρχει» υπογραμμίζει.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Τζιώτης τονίζει ότι «δεν κάνουμε όλον αυτόν τον αγώνα για να μπούμε σε έναν συνασπισμό της Τζαμάικα. Όσοι θέλουν συνεργασίες με τη Δεξιά, ψάχνουν καρέκλες σε υπουργεία. Το νέο που δημιουργούμε δεν πρέπει να αναζητά υπουργεία. Την κυβέρνηση θέλουμε. Μέχρι τότε, μέχρι να ετοιμαστούμε, ας αφήσουμε τον Αλέξη να κυβερνήσει. Μην δημιουργούμε μόνοι μας τεχνητές κρίσεις. Όταν είμαστε έτοιμοι, όταν έρθει η ώρα, τη συνεργασία της Αριστεράς θα ζητήσουμε. Αυτός είναι ο φυσικός μας χώρος». Και προσθέτει: «Δεν μπορεί τώρα να θέλουμε να τους ρίξουμε και μετά να ζητάμε να συνεργαστούν μαζί μας. Αν τους τραβήξουμε σήμερα εμείς το χαλί κάτω από τα πόδια, πώς θα τους ζητήσουμε να έρθουν μαζί μας όταν θα είμαστε εμείς το πρώτο κόμμα; Οφείλουμε να είμαστε έντιμοι και ειλικρινείς».

Σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτήν την Ελλάδα πρέπει να ξανακερδίσουμε» και κατηγορεί το κράτος γιατί είναι πολύ μεγάλο. «Κατηγορώ αυτό το κράτος γιατί είναι πολύ ακριβό. Κατηγορώ αυτό το κράτος γιατί υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Αυτό το κράτος μάς κλέβει τη ζωή» λέει και προσθέτει «δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το υπερτροφικό κράτος που δεν χρειαζόμαστε».