Δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση της Ολομέλεια της Βουλής για την Εξεταστικής για τον Πάνο Καμμένο.

«Ένα πράγμα θα σας παρακαλέσω κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που κάνετε» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Να μην κρύβετε την ιδεολογία σας, να λέτε αυτό που πιστεύετε συχνότερα και χωρίς αναστολές. Διότι η ιδεολογία που πρεσβεύει η ιδεολογία του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μείγμα πολιτικής που έκανε την Ευρώπη χθες να προβληματιστεί πολύ. Ένα μείγμα FdP και AfD. Ο φιλελεύθερος Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης της άκρα δεξιάς. Αυτή είναι η ιδεολογία σας, αυτή είναι η πολιτική σας. Μακάρι για εμάς να συνεχίζεται στον ίδιο δρόμο. Γιατί δείχνει και τα κοινωνικά συμφέροντα που εκπροσωπείται και φαίνεται έτσι η κάθετη διαχωριστική γραμμή που τέμνει το σύστημα στα δύο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά στο αίτημα για εξεταστική ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η υπόθεση αυτή έχει μπει στο αρχείο. «Για να κλείσουμε αυτή την υπόθεση, σπεύσατε να φέρετε ενώπιον της Βουλής τον υπουργό Άμυνας ως ηθικό αυτουργό χωρίς να περιμένετε την απόφαση της δικαιοσύνης για τα συγκεκριμένα αδικήματα. Και τι έγινε στο μεταξύ; Εγώ δεν είμαι νομικός αλλά ρωτήστε τους νομικούς σας. Για τους υποτιθέμενους ηθικούς αυτουργούς οι υποθέσεις μπήκαν στο αρχείο. Σε τι συνίσταται λοιπόν; Μπήκε στο αρχείο το αδίκημα, άρα δεν υπάρχει αδίκημα. Και χωρίς αδίκημα δεν υπάρχουν και αυτουργοί».

«Παρατηρώ όχι μόνο από τη σημερινή συνεδρίαση, τον τρόπο με τον οποίο ασκείται αντιπολίτευση, στη ΔΕΘ ή και πιο πριν, τη σπουδή σας όλο αυτό το διάστημα που επικεντρώθηκε στο αφήγημα της παρένθεσης, της αδυναμίας ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, της επίσπευσης των εκλογών και αργότερα τον τρόπο με τον οποίο σε κάθε γεγονός που έρχεται ζητάτε συνεχώς παραιτήσεις υπουργών. Έχω μετρήσει πάνω από 15. Έχω, λοιπόν, την αίσθηση ότι αν έκρινα αποκλειστικά με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων θα ομολογούσα ευθαρσώς ότι η ΝΔ μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αυτή που κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να έχει, με έναν ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική με γραμμή που υπαγορεύεται από πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

»Με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων που μόνο αφαιρούν από την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα ενός κόμματος και μιας παράταξης, που για χρόνια παρά τις διαφωνίες που είχαμε, λειτουργούσε με όρους που εξυπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον όπως αυτό το όριζε η δική της οπτική.

»Σήμερα θέλετε να αποδείξετε ότι σαν ενδιαφέρει ούτε αυτό. Θα έλεγα αν σκεφτόμουν αποκλειστικά με το κριτήριο της εκλογικής σκοπιμότητας ότι αυτό είναι εξαιρετικά καλό για εμάς αλλά δεν είναι καλό για το πολιτικό σύστημα.

»Πάσχετε από στερητικό σύνδρομο. Σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος, ώστε με κάθε κόστος για τη χώρα και την οικονομία και τους ίδιους τους πολίτες να θέλετε να επανέλθετε στις θέσεις της κυβέρνησης. Και η υπόθεση που μας φέρατε να συζητήσουμε, το έχετε ζητήσει εδώ και τρεις μήνες, δεν είναι παρά ένα ακόμα σύμπτωμα αυτή της αυτοκαταστροφικής πολιτικής. Την προσπάθεια όμως να σπιλώσετε υπολήψεις και να δημιουργήσετε εντυπώσεις και να ανακαλύψετε σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν δεν σας κάνει καλό. Σας ταυτίζει με συμφέροντα που δεν ταιριάζουν στην ιστορία της παράταξής σας.

Νωρίτερα, επίθεση στον Πρωθυπουργό για την κάλυψη που προσφέρει στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ άφησε και αιχμές για τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε «τι είπαν 12 φορές και σε 21 λεπτά συνομιλίας ο υπουργός Άμυνας με τον ισοβίτη, Γιαννουσάκη;». Πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα όπως εάν ο κ. Τσίπρας είχε προηγούμενη ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για την επικοινωνία του με τον Γιαννουσάκη. Επίσης αν ο κ. Καμμένος είχε έγκριση από τον πρωθυπουργό.

«Αν ο κ. Τσίπρας γνώριζε, είναι απολύτως συνυπεύθυνος σε μία βαριά θεσμική εκτροπή. Αν δεν γνώριζε έπρεπε να έχει ήδη αποπέμψει τον υπουργό του», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας είπε ότι «ο κ. Καμμένος, με την κομψότητα που τον διακρίνει, είχε πει αν έχουμε τα άντερα να κάνουμε προανακριτική επιτροπή ή πρόταση μομφής. Του επιστρέφουμε την πρόκληση. Αν αισθάνεται καθαρός ας ζητήσει εκείνος τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να φωτιστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης. Θα έπρεπε πρώτος εκείνος να το ζητήσει. Αυτός όμως είναι ο κ. Καμμένος- υβρίζει εκ του ασφαλούς και καλύπτεται πίσω από τη βουλευτική του ασυλία».

Απευθυνόμενος προς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία τον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ανέχεστε τις κακόγουστε φιέστες του κ. Καμμένου, τον προκλητικό τρόπο ζωής του, αλλά να ανέχεστε προσπάθεια ανάμειξης στη Δικαιοσύνη, αυτό πάει πολύ». Ρώτησε δε, «θα εμφανιστεί σήμερα ο κ. Τσίπρας ή θα παραμείνει κρυμμένος, όπως κρύβεται δύο εβδομάδες τώρα, από την στιγμή που χτύπησε τον Σαρωνικό μία πρωτοφανής οικολογική καταστροφή;».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό θύμισε παλαιότερη φράση του κ. Καμμένου ότι «με τον Τσίπρα θα πάμε μέχρι τέλους», για να καταλήξει «στο εξής δεν θα αναφέρομαι σε κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, αλλά σε κυβέρνηση Καμμένου- Τσίπρα».

Επιτέθηκε όμως και στον κ. Τσίπρα και για την «κάλυψη» που προσφέρει στον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή όσον αφορά στην ρύπανση του Σαρωνικού και ρώτησε «αν είναι η εμπλοκή του στην υπόθεση Καμμένου που τον εμποδίζει να τον αποπέμψει».

Η έρευνα για την υπόθεση ΝΟΟR-1 πρέπει να συνεχιστεί και να φθάσει μέχρι το τέλος και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Στις δημοκρατικές χώρες όμως τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει η Δικαιοσύνη και όχι ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης ή ο Καμμένος».

Απαντώντας σε επιχειρήματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας είπε ότι το Σύνταγμα προβλέπει την εξεταστική επιτροπή ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου και απόδοσης πολιτικών και όχι ποινικών ευθυνών. Γι αυτό και η Βουλή εξετάζει άλλες υποθέσεις που παράλληλα εξετάζει η Δικαιοσύνη.

«Είστε εκτεθειμένοι, πολιτικά ανέντιμοι και ευάλωτοι. Εμείς έχουμε ψηφίσει όλες τις προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές, ακόμη και αυτές που αφορούσαν υποθέσεις της ΝΔ, ενώ εσείς δεν έχετε ψηφίσει καμία. Τα επιχειρήματά σας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις», είπε ο κ. Μητσοτάκης και ρωτώντας «θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ζήτημα;» σημείωσε ότι «οι συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Αναφέρθηκε και στον λιμενικό υπάλληλο που καταγράφηκε «να λέει ευθέως ότι επιδίωξή του είναι να πληγεί ο Μητσοτάκης και να κυβερνά για 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει κινήσει δίωξη εναντίον του. Είναι όμως ο ίδιος υπουργός που μένει στην καρέκλα του ενώ έχει μαυρίσει ο Σαρωνικός».

Πού χάθηκε το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να υπερψηφίσει την πρόταση γιατί θα διαρραγεί η κυβερνητική συνοχή και θα πέσει η κυβέρνηση και θα χάσουν τις καρέκλες τους.

O κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στο εξής η ΝΔ δεν θα ψηφίζει νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση αν δεν έχουν συνολικά την στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Στο εξής ότι έρχεται προς ψήφιση θα πρέπει να έχει τη στήριξη όλης της πλειοψηφίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μέχρι το τέλος με τον Καμμένο».

Καταλήγοντας είπε ότι «η χώρα βρίσκεται σε έναν θεσμικό κατήφορο. Είναι χρέος όλων μας να προστατεύσουμε την νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς, είναι χρέος μας να δείξουμε ότι δεν γίνονται συνταγματικές εκπτώσεις. Η υπόθεση Καμμένου δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο». Και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν το αίτημά για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και να μην γίνουν συνένοχοι σε μία σκοτεινή υπόθεση.

«Όπερα κωμωδία» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής την πρόταση της ΝΔ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο, επισημαίνοντας πως μετά το πόρισμα του Εισαγγελέα Εφετών, σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της ασχολήθηκαν με αλλότρια θέματα, όπως το ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Λονδίνο και το ναυτικό ατύχημα.

«Ήταν φανερό από την αρχή της συνεδρίασης ότι η συζήτηση όχι μόνο θα περιστραφεί σε άλλα θέματα, διότι έχει γίνει συνείδηση σε όλους εκείνους που κατέθεσαν πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ότι βρίσκονται στο κενό με τη βούλα της Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Κοντονής, και προσέθεσε ότι αν κάναμε αυτήν την συζήτηση πριν την έκδοση του πορίσματος του εισαγγελέα Εφετών, του κ. Μπρακουμάτσου, θα μπορούσε κανείς να καταλάβει και υπερβολές και αστοχίες και παραπλανητικά σχόλια.

Το πόρισμα όμως -όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης- έχει κομβική σημασία για το αίτημα που υπεβλήθη για Εξεταστική Επιτροπή, διότι βάζει στο αρχείο τη μήνυση του ισοβίτη (ο οποίος κρατείται για εμπόρια μεγάλης ποσότητας) για τα φυσικά πρόσωπα, και μάλιστα για την εισαγγελέα την κ. Τζίβα, αποδεχόμενο ότι δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκαν κάποιοι άνθρωποι από τον συγκεκριμένο κρατούμενο.

«Κι έρχεστε σήμερα και λέτε ότι υπάρχει θέμα που πρέπει να εξετάσει η Βουλή για τους ηθικούς αυτουργούς. Δεν υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί, αλλά μας λέτε να εξετάσουμε θέματα ηθικών αυτουργών. Και υπάρχει και κάτι άλλο που είναι εξίσου παράλογο. Λέτε ότι η υπόθεση δεν μπήκε στο αρχείο για τον κ. Καμμένο και για τον λιμενικό υπάλληλο. Τι είναι αυτά τα περίεργα νομικά που ακούμε σε αυτήν την αίθουσα; Επιτέλους ελάτε σε μια ευθυγράμμιση με την πραγματικότητα, και η πραγματικότητα λέει το απλό, ότι η ψευδομήνυση του Γιαννουσάκη πήγε στο αρχείο», τόνισε ο κ. Κοντονής, απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατα τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή της υπόθεση του ΝΟΟΡ-1 και τις ενδεχόμενες ευθύνες του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Αν και δεν υιοθετούμε ορισμένα σημεία του σκεπτικού της πρότασης της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Γιατί είναι μία υπόθεση γεμάτη σκιές και σκοτεινές γωνίες, που πλήττουν το κύρος της Πολιτείας. Είμαστε ιδεολογικά, αξιακά, ιστορικά ταυτισμένοι με την ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια στον δημόσιο βίο» ανέφερε η κ. Γεννηματά. «Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Όχι a la carte, ανάλογα με τις κομματικές επιδιώξεις. Έχουμε πει «ναι» σε κάθε πρόταση για διερεύνηση ακόμα και θεμάτων που σχετίζονται με τη δική μας διακυβέρνηση» πρόσθεσε. Κατηγόρησε, δε, την κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί τη διαφάνεια γιατί, όπως σημείωσε: «Είστε όλο λόγια. Λόγια περί διαφάνειας και μετά σφιχταγκάλιασμα με τη διαπλοκή. Εντελώς ανίκανοι να πατάξετε τη διαφθορά. Εσείς, κύριοι της Κυβέρνησης τι κάνατε; Είπατε «όχι» σε οτιδήποτε σας αφορά μέχρι σήμερα. Αρνείστε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διερευνηθεί το πώς φθάσαμε στα capital controls και στο μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου το 2015, τη διερεύνηση των κινήσεων Βαρουφάκη και των συνεπειών τους στην οικονομία, τους δικούς σας χειρισμούς στα θέματα της Υγείας και σήμερα την Εξεταστική για τον κ. Καμμένο».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «είτε τώρα, είτε σε επόμενη φάση, αυτή η Εξεταστική θα γίνει και όλα θα έρθουν στο φως. Καμία μεθόδευση δεν θα συσκοτίζει την υπόθεση για πολύ».

Απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής. «Κρίνεσθε πλέον για πράξεις και παραλήψεις σας» επισήμανε.

«Έχετε σήμερα μία νέα ευκαιρία να δείξετε στην πράξη ότι πιστεύετε στην «κάθαρση». Γιατί αν και πάλι δεν το κάνετε, τότε απλά θα επιβεβαιώσετε ότι δεν την θέλετε, γιατί φοβάσθε τις αποκαλύψεις για την «Κόπρο του Αυγεία» που είναι μαζεμένη στην αυλή σας» συμπλήρωσε.

Πυρά και κατά Καμμένου και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι έδωσε έδαφος και κυβέρνηση με την «έξαλλη ψεκασμένη ακροδεξιά» επεφύλασσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επιτέθηκε με δριμύτητα και στο πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Πάνος Καμμένος «είχε αναζητήσει στην αρχή της καριέρας του στήριξη στον ακροδεξιό χώρο» είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των πρωταιτίων του χούντας, «συνεργάστηκε με τον Γκέμπελς της χούντας, τον Γεωργαλά», «έχτισε την πολιτική του καριέρα πλασάροντας θεωρίες συνωμοσίας, με κορυφαία ότι πίσω από τη 17Ν κρύβεται το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».

«Τα χρόνια κύλησαν και φτάσαμε στο 2015, οπότε ο κ. Καμμένος έγινε στυλοβάτης, πυλώνας της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» παρατήρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η σημερινή διακυβέρνηση «θα μπορούσε να έχει ως σύμβολο την αγκαλιά του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο, στις εξέδρες της Αθήνας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε, πως ο Πάνος Καμμένος έχει εξελιχθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, στην περίοδο της υπουργίας του, με «αστείες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν πληρώνει και δεν σκοπεύει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ», «με ρατσιστικές δηλώσεις, όπως το γεγονός ότι παραλλήλισε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, με κτηνοβασία», «με επικίνδυνες δηλώσεις, όπως αυτή με την οποία είπε ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ την ιθαγένεια για παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα μας», «με δηλώσεις που προκαλούν τη νοημοσύνη, όπως εκείνη με την οποία, ενώ το πρωί είχε ψηφίσει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, όταν πήγε στη Σύρο, δήλωσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και άλλες φορές «στον βίο και την πολιτεία του κ. Καμμένου» για να υπογραμμίσει, ότι κυνηγάει με αγωγές εκατομμυρίων δημοσιογράφους, επειδή δεν του άρεσαν αυτά που έγραφαν και για να τρομοκρατήσει όσους άλλους δημοσιογράφους επιχειρούν να του κάνουν κριτική.

«Ο κ. Καμμένος πρέπει να έλθει ο ίδιος να ψηφίσει υπέρ και να μην κρυφτεί πίσω από το 153» δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική, στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης ισχυρίστηκε ότι «η συγκεκριμένη συζήτηση είναι συζήτηση χωρίς «νόημα»» και ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «να απαλλάξει το Σώμα από το να ψηφίσει και να συμφωνήσει ο ίδιος για Εξεταστική». «Πίστευα και πιστεύω ότι η Αριστερά και ο κ. Καμένος έχουν ήθος. Αυτό κάνει όποιος πιστεύει ότι τον κατηγορούν άδικα» σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στην ομιλία του, υπογράμμισε, επίσης, ότι «εάν θέλουμε να θεραπεύσουμε την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει αυτός οι τρόπος διακυβέρνησης» και πρότεινε να συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο, το οποίο θα διαχειρίζεται «κρίσει» και θα διερευνήσει «όλους τους φακέλους σε βάθος δεκαετιών».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της ρύπανσης στον Σαρωνικό, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «η αντικατάσταση ενός υπουργού δεν λύνει το πρόβλημα», ενώ για τον κ. Μητσοτάκη επισήμανε: «Παρακολούθησα την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε την παραίτηση Κουρουμπλή και θυμάμαι τις μέρες της ΝΔ όπου κανείς υπουργός δεν παραιτήθηκε». Όπως πρόσθεσε, «κράτος είναι βαθύ και διεφθαρμένο» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το μόνο που νοιάζεται είναι να «αυξήσει αυτό το κράτος».

Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «η ΝΔ θέλει να πεθάνω εγώ μήπως βγει αυτοδύναμη».

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, χαρακτήρισε «απολύτως ψευδή» όσα είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν εκείνος που προέβαλλε την Χρυσή Αυγή και έπαιρνε συνεντεύξεις από τον Ν. Μιχαλολιάκο.

Χαρακτήρισε ομοίως «απολύτως ψευδή» τα περί Γεωργαλά και όλα όσα για τα οποία ο κ. Θεοδωράκης τον αιτιάται για τα γραφόμενα στο βιβλίο του για την τρομοκρατία και την 17Ν.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι επειδή ο κ. Θεοδωράκης δεν έχει να πει απολύτως τίποτα επί της υποθέσεως (Noor1), ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και αναπαράγει όσα διαβάζει σε κουτσομπολίστικα έντυπα και κάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού να ζητήσει συγγνώμη.

Ως προς την προσωπική του ζωή, ο κ. Καμμένος, αφού υπενθύμισε καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση και με άλλη αιτία, έκανε λόγο, στη συνέχεια, για κατασκευασμένο ψέμα, τονίζοντας «δεν χρέωσα το δημόσιο, αλλά την πιστωτική μου κάρτα».

Είπε ότι τα χρήματα με τα οποία «μπήκε» στην Βουλή έχουν μειωθεί, αλλά έχει την δυνατότητα να πληρώνει από την τσέπη του το ξενοδοχείο και τα έξοδά του, ενώ αναφορικά με το καζίνο, είπε ότι αυτό ήταν ένα κλάμπ το οποίο είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το 1994 και το οποίο διαθέτει και αίθουσες που παρακολουθεί κανείς αγώνες κλπ.

Αν έτυχε να με βγάλουν φωτογραφία την ώρα που περνώ μπροστά από την ρουλέτα, δεν παίζω τα λεφτά του ελληνικού λαού, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας «οι πληροφοριοδότες σας κ. Θεοδωράκη θα πληρώσουν».

Κάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, και πρόσθεσε ότι αν ο κ. Θεοδωράκης έχει πολιτικά επιχειρήματα, ευχαρίστως να αντιπαρατεθεί μαζί του και, τέλος, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού είπε «προαγωγός της ακροδεξιάς είστε εσείς».

.