Καμίνης και Θεοδωράκης απάντησαν θετικά στην πρόταση Αλιβιζάτουγια μετάθεση για λίγες εβδομάδες των εκλογών για τον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.

«Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να επιλύσουμε τα θέματα αυτά. Θέση μας είναι ότι, προκειμένου να διασφαλιστούν συνθήκες αδιάβλητης και ανοιχτής διεξαγωγής των εκλογών, δεν θα αποτελέσει πρόβλημα η καθυστέρηση ολίγων εβδομάδων», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Καμίνης για την επιστολή Αλιβιζάτου και δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στο αίτημα για σύσκεψη των υποψηφίων χωρίς δεύτερες σκέψεις και προσκόμματα, όπως λέει. Αναφέρει πως « θα είναι χρήσιμη η συμβολή και εκείνων, κομμάτων ή πολιτικών κινήσεων, που συμμετέχουν εξαρχής στο εγχείρημα».

Ο κ. Καμίνης αναφέρει ακόμη ότι όλοι έχουν υποχρέωση να ανταποκριθούν στο κάλεσμά των δημοκρατικών πολιτών .«Να τους πείσουμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι μία δική τους μεγάλη δημοκρατική διαδικασία και όχι μία διαδικασία που αφορά λίγους, οι οποίοι, με διάφορα προσχήματα, επιδιώκουν να καθηλώσουν την προσπάθεια στα μέτρα τους.

Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας να συνδράμουμε την επιτροπή Αλιβιζάτου, ακόμη και αν υπάρχουν διαφορετικές γνώμες στα επιμέρους ζητήματα», τονίζει.

Σύμφωνος δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο σχέδιο του κ.Αλιβιζάτου με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι τις εκλογές για τον επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα.

«Είμαι σε γενικές γραμμές σύμφωνος. Τις επιμέρους παρατηρήσεις μου θα τις εκθέσω στη συνάντηση της Τρίτης που θα γίνει υπό την προεδρεία σας» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης και υπογραμμίζει:

«Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης. Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό θα ομονοήσουμε, τελικά, και οι 10 υποψήφιοι. Είναι άλλωστε σημαντικό ότι οι σημαντικότερες προσωπικότητες του χώρου μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό – όπως και ο Πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος – υπερασπίζονται το δικαίωμα των φίλων και των μελών να μπορούν να ψηφίσουν είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως. Και πρέπει να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να γίνουν όλα σωστά. Η μετάθεση των εκλογών για λίγες εβδομάδες δεν ενέχει απολύτως κανένα κίνδυνο. Αντιθέτως, δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο μέλημά μας είναι η ανοιχτή και αξιόπιστη διαδικασία και όχι μια κομματική ψηφοφορία ελεγχόμενη από μηχανισμούς».