Υπόθεση Καμμένου: Οταν ο Βενιζέλος προφήτευε το ελληνικό Watergate

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2017 22:59 |
Υπόθεση Καμμένου: Οταν ο Βενιζέλος προφήτευε το ελληνικό Watergate

Μία προφητική συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων προεξοφλούσε  για τα του Πάνου Καμμένου είχε παραχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος το περασμένο καλοκαίρι, στις 5 Ιουλίου, στην εφημερίδα Athens Voice. Την συνέντευξη είχε λάβει η δημοσιογράφος Αγγελική Μπιρμπίλη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναφερθεί σε μια διαδικασία απαξίωσης της κοινωνίας και των θεσμών, ως αποτέλεσμα της διακύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχε στηλιτεύσει ως δηλωτική αυτής της απαξίωσης τις συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με τον κατάδικο Γιαννουσάκη προκειμένου να κατασκευαστούν μαρτυρικές καταθέσεις. Πρόκειται για ένα ελληνικό Watergate είχε πει ο κ. Ε. Βενιζέλος. Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Υπάρχει και μία θεσμική παρακμή με φαινόμενα που σε άλλες εποχές θα είχαν δημιουργήσει πολιτικό σεισμό. Πού οφείλεται κατά την άποψή σας αυτή η κοινωνική ανοχή, να μην πω απάθεια;

Υπάρχει μία κοινωνία η οποία βιώνει καθημερινά εκβιασμούς, απειλές, διάχυτη βία, οργανωμένο έγκλημα, ανασφάλεια και κυρίως έναν ευτελισμό των θεσμών, με κορυφαίο παράδειγμα τη δικαιοσύνη, με χαρακτηριστικότερο ίσως δείγμα την υπόθεση αυτή των συνομιλιών ενός κορυφαίου υπουργού και πολιτικού εταίρου της κυβέρνησης με έναν κατάδικο προκειμένου να κατασκευαστούν μαρτυρικές καταθέσεις, ανεξαρτήτως από την ουσία της υπόθεσης.

 Αυτό που γίνεται είναι ένα ελληνικό Watergate, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοιο, λόγω της αλλοίωσης των ανακλαστικών της κοινωνίας, δηλαδή λόγω του μιθριδατισμού, λόγω της στάγδην δηλητηρίασης της κοινωνίας με το δηλητήριο της υπερανεκτικότητας απέναντι σε φαινόμενα, τα οποία μέχρι το 2015 θα είχαν προκαλέσει πολιτική έκρηξη.

Σκεφθείτε να είχε γίνει αυτό επί των ημερών της κυβέρνησης της λεγόμενης Σαμαρά-Βενιζέλου, υπάρχει αυτή η ανισότητα στις αντιδράσεις το οποίο δεν είναι καθόλου θετικό στοιχείο για το μέλλον. Διότι μία κοινωνία και ένας λαός χωρίς ανακλαστικά απέναντι σε ζητήματα θεσμών και αξιών δεν έχει και την αναγκαία, ας το πούμε έτσι, επιθυμία, την αναγκαία διάθεση να αγωνιστεί και στο πεδίο της οικονομίας.

Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσουμε και στο δεύτερο ημισφαίριο της κοινωνίας, το ημισφαίριο που νιώθει ότι είναι ηττημένο, που νιώθει ότι βρίσκεται μακριά από τις εξελίξεις αλλά ότι δεν υπάρχει και μέλλον για αυτό. Πρέπει να μιλήσουμε και σε αυτό, λέγοντας ότι όσοι έχουν λίγα, κινδυνεύουν δυστυχώς  να χάσουν περισσότερα, να χάσουν δηλαδή τα πάντα.  

5
τομ
25/09/2017 13:19
Yπάρχουν κατηγορίες πολιτικών: Αυτοί που έχουν στόχο που πρέπει να πάει η χώρα και τι ΔΕΝ πρέπει να γίνεται, αναγνωρίζουν τα προβλήματα και κάνουν κάτι γι'αυτά (ασχετα αν έχουν την ικανότητα να το φέρουν εις πέρας) και οι άλλοι που κάνουν πώς δεν βλέπουν τα προβλήματα και βασίζονται στους 'θεσμούς' (σαν να λέμε στις επιτροπές) να τα λύσουν, χωρίς να αναρωτηθούν αν οι 'θεσμοί' λειτουργούν και φυσικά χωρίς να δοκιμάσουν να αλλάξουν θεσμούς που δεν λειτουργούν. Κανείς ποτέ δεν κατηγόρησε τον Βενιζελο ότι είναι στην πρώτη κατηγορία...
γδ
25/09/2017 09:55
Το σύνταγμα δεν αναγνωρίζει κανένα απόλυτο δικαίωμα. Η κυβέρνηση μακάρι να παρενέβαινε σε κουφές δικαστικές αποφάσεις. Οχι μόνο για να προστατέψει τους πολίτες όταν τα δικαστήρια αποφασίζουν οτι ο γαιδαρος πετάει, αλλά και γιατι τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ από τα ευρωπαικά δικαστήρια δεν τα πληρώνουν οι δικαστές, αλλά το κράτος, δηλαδή ΕΜΕΙΣ. Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες: Από που κι ως που απαγορεύεται να μιλήσει κανείς με κάποιον κατάδικο; Ειδικά όταν τον παροτρύνει να πεί την αλήθεια. Και οι πέτρες ξέρουν ότι δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς με βάση την μαρτυρία κάποιου ήδη καταδικασμένου, μπορεί όμως να καταδικαστεί αν ο κατάδικος δώσει αντικειμενικά ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Και όλες οι χώρες εφαρμόζουν τέτοια προγράμματα με αντάλλαγμα ελάφρυνση της ποινής του καταδικασμένου, αν δώσει στοιχεία. Με βάση την βενιζέλειο θεωρία, τα δικαστήρια ειναι ... θεικά και υπεράνω κάθε κριτικής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιά συμμορία που αποτελείται αποκλειστικά από 5 Τούρκους και αλλους τοσους Ελληνες θα διέθετε κάτι τόνους ηρωινης, χωρίς άλλους συνεργούς. Οποιος το πιστεύει αυτό, με γειά του. Οποιος δέν το πιστεύει το ερώτημα είναι τι κάνει. Για τον συγκεκριμένο υπουργό μπορεί να του καταλογίσει κανείς πολλά, πολύ λιγώτερα σίγουρα από τον Βενιζέλο, πού κατάφερνε να μετατρέπονται οι καταγγελοντες σε κατηγορούμενους. Σίγουρα πάντως όχι οτι ζητησε από εναν κατάδικο να πεί την αλήθεια! Φυσικά για τα ΝΕΑ ειναι μέγιστο θέμα να υπερασπιστούν το σημερινό αφεντικο τους, ακόμα και χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον του....
Ν.Π.
25/09/2017 01:10
Πόσο γλυκιά είναι η δικαίωση. Ο αγράμματος, αμόρφωτος, ακαλλιέργητος αχταρμάς των ακροαριστεροδεξιών ψεκασμένων νεοκαραμανλικών μνημονιακότατων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα έχει χαμένα. Το μόνο που ξέρουν να λένε είναι «Τσουκάτος, Μαντέλης, Παπασταύρου, Σαμαροβενιζέλοι». Αλλά τι να περιμένεις από το πλέον καθυστερημένο κομμάτι της κοινωνίας...
Byzantine
24/09/2017 08:36
Οι τσιπρανελ ειναι τοσο πλεον απαξιωμενοι οπου ο Βενιζελος ακουγεται σωστος. Αυτη ειναι η καταντια της σημερινης Ελλαδας.
aris
24/09/2017 02:16
δεν μας λες κάτι και για τον Σκαραμαγκά Βαγγελάκη και για τον θείο που πήρε της χρυσές μίζες,,, άι σιχτίρ ποντικέ