Συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ

Αιχμές Θεοχαρόπουλου για τις εκλογές στη Κεντροαριστερά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2017 11:57 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23/09/2017 12:15 |
Αιχμές Θεοχαρόπουλου για τις εκλογές στη Κεντροαριστερά

Διμέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, εξαπέλυσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ διατύπωσε επικρίσεις για τις διαδικασίες σχετικά με την εκλογή ηγεσίας στην Κεντροαριστερά.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίζουν να στήνουν μία καρικατούρα ενός δήθεν δικομματισμού με μία στείρα αντιπαράθεση, ενώ απαιτείται εθνική συνεννόηση σε ένα πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης με χρονικό ορίζοντα την έξοδο από την κρίση», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατηγορώντας ειδικότερα τη κυβέρνηση ότι ακόμη και σήμερα συνεχίζει να παρουσιάζει ένα τεχνητό success story που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Το μόνο που κάνει είναι να βαπτίζει κοινωνική δικαιοσύνη την επιδοματική πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας. Προσοχή εδώ. Ας τον ενημερώσει κάποιος από τους συμβούλους και τους συντρόφους του πως αν θέλει να το παίξει σοσιαλδημοκράτης, η επιδότηση και η αναπαραγωγή της φτώχειας δεν συμπεριλαμβάνονται στο ρεπερτόριο των σοσιαλδημοκρατικών έργων. Οι σοσιαλδημοκράτες δεν ανεβάζουν τέτοια έργα. Η ανεργία δεν καταπολεμείται με διατάγματα και με παλαιοκομματικές μεθόδους αλλά με κυβερνήσεις που εγγυώνται την πολιτική ομαλότητα, που έχουν σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης», υποστήριξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Έστρεψε τα πυρά του προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για την εκθείαση της συνεργασίας του με τον Πάνο Καμμένο.

Κατέκρινε την κυβέρνηση για την αποφυγή ανάληψης ευθυνών για το ναυάγιο στον Σαρωνικό και τη ρύπανση των ακτών, λέγοντας ότι γιγαντώνονται, ιδιαίτερα μετά το φιάσκο του νέου δεξαμενόπλοιου που είχε αναλάβει την απάντληση του πετρελαίου, αλλά έκανε τελικά λαθρεμπορία καυσίμων! «Ο κ. Κουρουμπλής έπρεπε να παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή«, ανέφερε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας ότι κάνει απλές διαπιστώσεις για την οδυνηρή κατάσταση της χώρας, ξεχνώντας τις ευθύνες των πολιτικών του κόμματός του, ιδίως της περιόδου 2007- 2009. «Τονίζει», όπως είπε, «ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τις ιδεοληψίες. Εννοεί τις ιδεοληψίες των άλλων, όχι όμως και του κόμματός του που κινείται σε ακραίες συντηρητικές απόψεις που εκφράζουν ηγετικοί παράγοντες στον χώρο του. Και αυτός θεώρησε υποχρέωσή του, όπως έκανε και ο Τσίπρας με τον Καμμένο, να υπερασπιστεί τον Άδωνι Γεωργιάδη. Να τους χαίρονται και οι δύο».

Ιδιαίτερη αναφορά και κριτική έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «προχώρησε όμως και σε μία δήλωση με βαθιά ταξικό πρόσημο. Είπε ότι 'δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες καθώς κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα'. Φαίνεται ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, η φτωχοποίηση μεγάλης μερίδας του πληθυσμού βρίσκονται εκτός των ανησυχιών της ΝΔ. Βρίσκονται όμως οι ανισότητες στο βεληνεκές των ανησυχιών του κ. Μητσοτάκη. Αλλά μόνο ως φυσικό φαινόμενο! Οι ανισότητες ως φυσική συνέπεια αποτελεί μόνιμο μοτίβο κάθε συντηρητικής φιλοσοφίας. Αποκάλυψε έτσι ο κ. Μητσοτάκης τον συντηρητισμό του κόμματός του».

«Ο αγώνας όμως για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή δεν είναι μάταιος. Αυτή ακριβώς είναι η θεμελιώδης διαφορά της προοδευτικής από τη συντηρητική παράταξη. Η δίκαιη κατανομή του πλούτου και η συνεχής προσπάθεια άρσης των ανισοτήτων είναι στον πυρήνα της δικής μας πολιτικής, της ανανεωτικής αριστεράς, της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αιχμές για τις εκλογικές διαδικασίες στην Κεντροαριστερά

Αιχμές άφησε για τις εκλογικές διαδικασίες στην Κεντροαριστερά υπογραμμίζοντας ότι το ζητούμενο πρέπει να είναι η εκλογή προέδρου ενιαίου κόμματος και όχι η εκλογή επικεφαλής- συντονιστή κομμάτων και κινήσεων.

«Η νέα ηγεσία οφείλει να προωθήσει άμεσα τη συγκρότηση ενιαίου φορέα με θεσμοθετημένες τάσεις. Να προωθήσει την ανανέωση προσώπων, ιδεών, πολιτικών πρακτικών. Να προωθήσει εμπράκτως την ενότητα. Να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια συνθέσεων στον νέο φορέα με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες μακριά από ξεπερασμένα μοντέλα αρχηγοκεντρικών κομμάτων προηγούμενων δεκαετιών. Να προωθήσει την άμεση ενοποίηση, εντός του 2017, των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ σε μία ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα του νέου φορέα. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εκτός Βουλής ο νέος φορέας και εντός Βουλής άλλη εικόνα με τα υφιστάμενα κόμματα. Σε όλη την πορεία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν εκλέγουμε μόνο επικεφαλής αλλά χτίζουμε την ενιαία προοδευτική παράταξη», τόνισε.

Επανέλαβε τη θέση της ΔΗΜΑΡ να ξεπερασθούν άμεσα τα οποιαδήποτε τεχνικά εμπόδια που έχουν ανακύψει σχετικά με την ψηφοφορία και την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας.

«Οι πολίτες σήμερα δεν κατανοούν τις ατέρμονες διαδικαστικές συζητήσεις και απαιτούν λύσεις στα πολυσύνθετα προβλήματα της χώρας που η κεντροαριστερά μπορεί να προσφέρει. Για αυτό, με βάση και τις νέες εξελίξεις, πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκλογική διαδικασία, με αυτονόητη προϋπόθεση τη διασφάλιση του αδιάβλητου της ψηφοφορίας μέσω ηλεκτρονικής διασύνδεσης των καλπών», υποστήριξε.

3
Που καταντήσαμε λοχία...
23/09/2017 23:49
Θεοχαρόπουλε, καμιά πρόταση για τη χώρα έχεις; Κανείς δεν ενδιαφέρεται γι αυτά που λες. Οι κεντροαριστεροί πολίτες ενδιαφέρονται να ακούσουν προτάσεις για τη χώρα και τους ανθρώπους της, όχι για τους πολιτικάντηδες και τις ίντριγκες τους, ούτε για το τί είπαν "οι άλλοι". Ο ετεροκαθορισμός και τα κούφια λόγια δείχνουν φτώχεια.
zz
23/09/2017 15:43
Οι γελοιότητες δεν έχoυνε τελειωμό ,τι πάει να πει (κεντροαριστερά – σοσιαλδημοκράτης- Χριστιανοδημοκράτης , σοσιαλιστές –ακροαριστερό –ακροδεξιό – κομμουνιστής , εσωτερικού –εξωτερικού , κτλ,κτλ , όλα αυτά είναι για παραπλάνηση , ο άλλος νομίζει με φανταχτερή ταμπέλα είναι κάτι άλλο , ότι είναι ανώτερος σε σχέση με τον άλλο . Δυο είναι τα πιστεύω , η είσαι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ η είσαι ΠΡΟΔΟΤΗΣ , όλα τα άλλα είναι τρίχες . Μαζεύτηκαν τα ρετάλια να δημιουργήσουν πολίτικο κόμμα .
Μας πήρε η μπόχα...
23/09/2017 23:45
Πράγματι. Κι οι μοναδικοί που καταδικάστηκαν και ψόφησαν στη φυλακή για προδοσία τα τελευταία 65 χρόνια , που πετάχτηκαν με τις κλοτσιές απ' το στράτευμα, έχοντας βασανίσει, προπηλακίσει και προσβάλλει πατριώτες αξιωματικούς απ' όλες τις πολιτικούς χώρους, έχοντας εκτελέσει πατριώτες Έλληνες δημοκράτες, αφού πρόδοσαν και την Κύπρο, ήταν οι χουντικοί προδότες. Στα ίδια κελιά θα καταλήζουν κι οι εγκληματίες νεοναζί που μαχαιρώνουν ωραίους Έλληνες, αληθινούς πατριώτες.