Ολιγωρία και ανικανότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη διαχείριση στο ναυτικό ατύχημα, σε άτυπη σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, νωρίτερα την Πέμπτη στη Βουλή.

«Ένα πράγμα που έχω μάθει είναι πως δεν υπάρχει ταβάνι στην ανικανότητα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν εάν αποδίδει στην κυβέρνηση σκοπιμότητες λόγω διαμάχης συμφερόντων ή ανικανότητα.

Στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «ο υπουργός Ναυτιλίας έφυγε για το Λονδίνο μετά το ατύχημα» αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για τον οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους τρεις συναρμόδιους υπουργούς για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η θέση του προέδρου της ΝΔ είναι πως η κυβέρνηση έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. «Όπου έχουν συμβεί ανάλογες καταστροφές, ο πρωθυπουργός της χώρας σπεύδει επί τόπου και ενημερώνεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως «δεν έχουμε διεκδικήσει αποζημιώσεις και ενισχύσεις, οι οποίες προβλέπονται σε περιπτώσεις καταστροφών από την ΕΕ, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει με τους αλιείς που πλήττονται και θα πληγούν».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μνεία και στην περίπτωση της περιβαλλοντικής καταστροφής με το πλοίο «Prestige», για το οποίο καταβλήθηκαν ενισχύσεις σε χρόνο ρεκόρ, ενώ η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει καν ένα τέτοιο αίτημα. «Φαίνεται πως θα κάνουμε εμείς τη δουλειά της κυβέρνησης» συμπλήρωσε και επισήμανε ότι η ΝΔ, άμεσα, θα φέρει το ζήτημα των επιπτώσεων στην αλιεία, με επίκαιρη ερώτηση που θα κατατεθεί στη Βουλή.