Δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκανε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τις εκλογές του 2015, τονίζοντας πως από εκείνη τη στιγμή άνοιξε ένας νέος κύκλος ψεμάτων.

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας, όταν προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι η πολιτική του άνοδος στηρίχθηκε στο ψέμα και στην εξαπάτηση των πολιτών. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 δεν έκλεισαν τον κύκλο των ψεμάτων, αλλά άνοιξαν ένα νέο» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και συμπληρώνει πως το «όχι νέα μέτρα» έγινε «η μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στην ελληνική ιστορία».

«Οι υποσχέσεις για “δίκαιη ανάπτυξη”, έμειναν κούφια συνθήματα, καθώς η πολιτική της Κυβέρνησης έκανε τους φτωχούς, φτωχότερους. Το παλαιό μεγάλο ψέμα για σκίσιμο των Μνημονίων διαδέχθηκε το νέο για δήθεν έξοδο από αυτά, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει το τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα λιτότητας έως το 2022» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία και υπογραμμίζει πως «ο κ. Τσίπρας ανέβηκε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα».

«Οι πολίτες έχουν ήδη βγάλει τα συμπεράσματά τους» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς, η οποία στο υστερόγραφο προσθέτει: «Το ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε, ειδικά σήμερα, να πει ότι “είναι στο νερό και κολυμπάει” δεν ξέρουμε αν είναι προϊόν θράσους ή σύγχυσης… Μπορεί άραγε να κατέβει μια βόλτα στις ακτές του Σαρωνικού να δει τα κατορθώματα της κυβέρνησής του;».