Στις πραγματικές της διαστάσεις, με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος δύο Τούρκων για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της χρηματοδότησης και της μεταφοράς ναρκωτικών με το πλοίο «Νoor 1», μπαίνει και με σφραγίδα της Δικαιοσύνης η υπόθεση αυτή που απασχολεί εδώ και καιρό τις ελληνικές δικαστικές Αρχές.

Η υπόθεση του «Νοοr 1», στην οποία συγκεκριμένοι κύκλοι είχαν… επενδύσει με απώτερο στόχο να εμπλέξουν σε σκευωρία και να πλήξουν τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, πήρε νέα τροπή. Με απόφαση της αρμόδιας ανακρίτριας Πειραιά εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος δύο Τούρκων, οι οποίοι με βάση την αποτίμηση των στοιχείων της δικογραφίας –τη βάση δηλαδή των δεδομένων για κάθε δικαστική έρευνα –φέρεται να είναι τα πρόσωπα εκείνα που οργάνωσαν και χρηματοδότησαν τη μεταφορά της ποσότητας των 2,1 τόνων ηρωίνης με το επίμαχο πλοίο. Η κίνηση αυτή της 3ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά Ασπασίας Αλβανού στη σκακιέρα της υπόθεσης που ερευνά καταδεικνύει ότι συγκεκριμένα πρόσωπα είναι εκείνα που είχαν ποινική εμπλοκή στην ιστορία του«Νοοr 1». Και με τον τρόπο αυτό η φυσική δικαστική λειτουργός, που έχει τα ηνία της έρευνας, βάζει τέλος στη σεναριολογία – φημολογία περί της ύπαρξης έλληνα χρηματοδότη, καθώς και στη σκευωρία με στόχο την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

«ΜΙΛΗΣΑΝ» ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Υστερα από αυτή τη δικαστική εξέλιξη, οι δύο Τούρκοι είναι και επισήμως καταζητούμενοι για τις ελληνικές Αρχές. Η δικαστική λειτουργός έφτασε στην ταυτοποίηση των δύο συγκεκριμένων κατηγορουμένων αξιοποιώντας τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ήδη κρατούμενος για την υπόθεση του «Noor 1» Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος εκτίνει ποινή (σε πρώτο βαθμό) ισόβιας κάθειρξης, είχε κατονομάσει τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους σε απόρρητη κατάθεσή του από τον Νοέμβριο του 2015 ως εγκέφαλους της μεταφοράς του επίδικου φορτίου.

Επιπλέον, στην απόρρητη κατάθεσή του ο εν λόγω κρατούμενος είχε προσκομίσει στη Δικαιοσύνη και βίντεο στο οποίο είχαν αποτυπωθεί εικόνες από τη συνάντησή του με τους φερόμενους ως χρηματοδότες του φορτίου στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί οι δύο που φαίνονται στο βίντεο, τα ονόματα που μου συστήθηκαν είναι Γκαμάλ και Αλεξ, μου είπαν ότι είναι αδέλφια και ο δεύτερος έχει εστιατόριο στην Αγγλία (…). Αυτά τα στοιχεία που προσκόμισα είναι τα μοναδικά που πιστοποιούν ποιοι είναι οι χρηματοδότες της ηρωίνης, ενώ χαρακτηριστικά στο 16 δευτερολέπτων βίντεο ακούγονται να πιστοποιούν τις λεπτομέρειες της φόρτωσης των ναρκωτικών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γιαννουσάκης στην ένορκη κατάθεσή του, την οποία επανέλαβε και το 2016, αλλά και πριν από λίγο καιρό, όταν κλήθηκε από την ανακρίτρια Πειραιά Ασπασία Αλβανού.

Η δικαστική λειτουργός, όπως εκτιμάται, για να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης διαπίστωσε ότι τα στοιχεία που της προσκόμισε ο Γιαννουσάκης είχαν βάση και συνδυάζοντάς τα με το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συνιστούν επαρκείς ενδείξεις για να προχωρήσει σε μια τέτοια κομβικής σημασίας ενέργεια.

Τα νέα δεδομένα, όπως λένε νομικές πηγές, δείχνουν ότι η Δικαιοσύνη κινείται με αποκλειστικό γνώμονα τα πραγματικά στοιχεία που προκύπτουν από τη δικογραφία, αφήνοντας εκτός του πεδίου των ερευνών φήμες και σενάρια περί εμπλοκής άλλων προσώπων τα οποία δεν έχουν κανένα ρόλο σε αυτή την ιστορία.