Με το επιχείρημα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη ένα «νέο Μνημόνιο», επεδίωξαν από Μαξίμου και Κουμουνδούρου να προσπεράσουν την παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ.

«Το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης δεν αξίζει ούτε στη χώρα ούτε στους πολίτες» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε επίσης (Σκάι) πως «τη στιγμή που όλη η Ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας, τη στιγμή που η Ευρώπη συζητά για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που συζητά για την ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την πρόσβαση της στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και προτείνει νέο Μνημόνιο».

«Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει σταθερά αδιόρθωτος: Αφού επί δύο χρόνια ζητούσε επίμονα εκλογές, που φυσικά δεν του βγήκαν, σήμερα πιστεύει ότι η ελληνική κοινωνία θα στηρίξει τις ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις του που απευθύνονται στην κρατικοδίαιτη ολιγαρχία. Δηλαδή την ελίτ που έφερε τη χώρα στη χρεοκοπία» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηρίζοντας τον Μητσοτάκη «ακραία νεοφιλελεύθερο και ξεδιάντροπα λαϊκιστή», η Κουμουνδούρου πρόσθεσε στην ίδια ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για νέο, τέταρτο Μνημόνιο, διέπρεψε, για μια ακόμα φορά στον ρόλο του ως πλασιέ επιχειρηματικών συμφερόντων, επέδειξε τη μέγιστη δυνατή προθυμία του στις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, ενώ απέτυχε να πάρει αποστάσεις από την Ακροδεξιά, καλύπτοντας και πάλι τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη».

ΟΙ ΑΝΕΛ. Στην κυβερνητική επιχείρηση αντεπίθεσης συμμετείχαν, εξάλλου, και οι ΑΝΕΛ διά της εκπροσώπου του κόμματος Μανταλένας Παπαδοπούλου, η οποία σχολίασε: «Χάντρες και καθρεφτάκια επιχείρησε να μοιράσει από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης στους έλληνες πολίτες. Ακόμη και ο βαρόνος Μινχάουζεν, ο μεγαλύτερος ψεύτης όλων των εποχών, θα κοκκίνιζε από ντροπή».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Επικριτική υποδοχή επεφύλαξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και από τη Χαριλάου Τρικούπη: «Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στη ΔΕΘ εξαφάνισε ως διά μαγείας τα οξυμμένα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Φαίνεται ότι δεν τον αφορούν. Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε συντηρητικά» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε ανάπτυξη για λίγους, ανάπτυξη που δεν αφορά όλους τους πολίτες, που από το όφελός της δεν μειώνονται δραστικά οι ανισότητες».