Διευκρινίσεις για το πάγωμα της επένδυσης της Eldorado Gold στην Ελλάδα

ζητεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Βουλή. Την ίδια ώρα, ο Γ.Μανιάτης

θεωρεί «προσωπικά υπεύθυνο και ένοχο» τον Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο

των Μεταλλείων Χαλκιδικής, ενώ να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει

δημιουργηθεί ζητεί ο Γ.Καμίνης. Ο «λογαριασμός» πηγαίνει στις 4.000

οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι χαρές και τα πανηγύρια για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν. Ο λογαριασμός, όμως, θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν το ψωμί τους στη Χαλκιδική» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τα ατέλειωτα πήγαινε-έλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σχέση με τις επενδύσεις καταστρέφουν μεγάλες δουλειές στη χώρα. Εάν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά που περιμένει να υπάρξουν επενδύσεις για να βρει δουλειά» προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης.

Να δώσει άμεσα λύση η κυβέρνηση ώστε να μη ματαιωθεί η επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής, ζήτησε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Σε δηλώσεις του, μετά τον αγιασμό για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, στο 41ο Γυμνάσιο, στην πλατεία Αμερικής, όπου παρέστη νωρίς το πρωί, ο κ. Καμίνης επισήμανε τις επιπτώσεις που θα έχει η ματαίωση αυτής της μεγάλης επένδυσης, με την απώλεια μεταξύ άλλων εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

«Η περιοχή θα δοκιμαστεί πάρα πολύ σκληρά και γι αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει η κυβέρνηση αμέσως να φροντίσει η απόφαση αυτή της «Eldorado» να ανακληθεί. Δεν επιτρέπεται πια να αναλισκόμαστε σε διακηρύξεις και ευχολόγια για τις επενδύσεις, στην πράξη κρίνονται τα πράγματα και περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει λύση», τόνισε ο κ. Καμίνης.

Με αφορμή την ανακοίνωση της Eldorado Gold, ότι αναστέλλει την επένδυσή της στην Ελλάδα, ο υπεύθυνος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την Ενέργεια, το Περιβάλλον και τις Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε ότι την προσωπική ευθύνη έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Ο υποκριτής πρωθυπουργός της χώρας, Αλ. Τσίπρας, είναι προσωπικά υπεύθυνος και ένοχος για την αποχώρηση του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στη χώρα, της ELDORADO, των Μεταλλείων Χαλκιδικής» ανέφερε ο κ. Μανιάτης, προσθέτοντας ότι «τα ψέματά του στη ΔΕΘ δεν άντεξαν ούτε για 24 ώρες. Η σημερινή ανακοίνωση της Eldorado Gold για την αναστολή εργασιών κι επενδύσεων είναι η απάντηση της πραγματικής οικονομίας στους θεατρινισμούς του «Gr-invest»».

Επίσης, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να καταλάβει πως ο ορυκτός πλούτος μας με τις 100.000 θέσεις εργασίας, το 3,4% του ΑΕΠ, τα 2 δισ. ευρώ τον χρόνο εξαγωγές, σηματοδοτεί τη σπουδαιότητα του κλάδου στην εθνική οικονομία.«Πέραν της εμπάθειας, άγνοιας και ιδεοληψίας του, αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν έχει τη δυνατότητα και τη γνώση να κατανοήσει την πολυπλοκότητα μίας μεγάλης επένδυσης» υποστήριξε.

Τέλος, ο κ. Μανιάτης σημείωσε: «Εκεί που σταματάει η κοινή λογική αρχίζει η τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό και είναι πολιτική καταστροφής, φτώχειας κι αδιεξόδων.Κ αταθλιπτικά ιδεοληπτικοί, επαγγελματικά ανίκανοι, πανικόβλητοι ψεύτες, αγκαλιασμένοι οι Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος καταστρέφουν τη χώρα. Αντί να φεύγουν οι επενδυτές πρέπει να φύγει η κυβέρνηση! Είναι πλέον η ουσιαστικότερη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας».

Να διευκρινίσει τη θέση της για την επένδυση της εταιρίας Eldorado Gold στη Χαλκιδική, καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ο κ. Λοβέρδος κάνει λόγο για αρνητικές εξελίξεις, υποστηρίζει ότι δυόμισι χρόνια «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει οδηγήσει την επένδυση προ του αξεπέραστου κινδύνου αποχώρησης του επενδυτή» και ζητά να μάθει «αν υπάρχει συμφωνία ή διαφωνία με τους επενδυτές για να ξεπεραστούν τα υπάρχοντα προβλήματα».

«Εδώ και δύο μήνες μαθαίνουμε ότι σκοπεύετε να οδηγήσετε σε διαιτησία πτυχές της υπόθεσης, ενώ στελέχη της εταιρείας διευκρινίζουν με συνεντεύξεις τους πως αγνοούν το ακριβές θέμα της διαιτησίας» σημειώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ρωτά αν τελικά η κυβέρνηση είναι αντίθετη ή όχι με την συγκεκριμένη επένδυση.