Γιατί βγήκα μπροστά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2017 08:00 |
Γιατί βγήκα μπροστά

Αυτό που φαινόταν άπιαστο όνειρο πριν από μερικούς μήνες, έγινε πραγματικότητα: «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» επέζησαν - χωρίς να χάσουν την ψυχή τους. Και μαζί τους σώθηκε και το Αρχείο τους, ο καθρέφτης της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων ενενήντα χρόνων.

Λόγω των κρίσιμων συγκυριών ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ την έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση, με ιστορικό βάρος, άποψη και πρόταση. Αυτό ακριβώς που ο Αναγνώστης περιμένει από «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ». Τις λίγες ημέρες που δεν εκδόθηκαν νιώσαμε όλοι τι έλειψε από τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα. Και αναμετρούμε τι θα σήμαινε για τον τόπο, εάν αυτή η απουσία ήταν οριστική. Ή αν συνέχιζαν την έκδοσή τους αποξενωμένες από το πνεύμα τους και τις αρχές τους, εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιονδήποτε ισχυρό.

Για να μη γίνει αυτό βγήκα μπροστά. Μέσα από μια διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ. Και με τη θέληση να εξασφαλίσω την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή τους πάνω σε υγιείς βάσεις.

Ποτέ και για κανέναν λόγο δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων ούτε έχω οιεσδήποτε δεσμεύσεις απέναντι στον οιονδήποτε. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

«ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ» είναι κάτι ξεχωριστό - ενσαρκώνουν τις καλύτερες παραδόσεις της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου. Και θα συνεχίσουν την παράδοσή τους με τις ίδιες αρχές, με πρώτες τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Με Οραμα και χωρίς εξαρτήσεις από ποικίλα συμφέροντα και παρέες. Με γνώμονα την προκοπή του τόπου και των ανθρώπων του, που τους θέλουμε δυνατούς και περήφανους, να μπορούν να προσφέρουν στον τόπο, να μπορούν να διεκδικούν ό,τι τους ανήκει στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων. Με πίστη σε μια Δημοκρατία χωρίς αδιέξοδα, εκβιασμούς, σκευωρίες και πιέσεις, όπου Μικροί και Μεγάλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και θα απολαμβάνουν τον ίδιο σεβασμό. Με αίσθημα Ευθύνης και με Ευαγγέλιο την έγκυρη και σφαιρική πληροφόρηση του Αναγνώστη για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στον Κόσμο σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Με μαχητικότητα, αλλά χωρίς φανατισμό - δίνοντας βήμα και στη διαφορετική, αλλά τεκμηριωμένη και με ευπρέπεια διατυπωμένη, γνώμη. Ακριβώς όπως το περιμένει ο Αναγνώστης από «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ». Που δύναμή τους είναι οι Αναγνώστες τους - οι άνθρωποι που η γνώμη τους μετράει. Θα κάνουμε το παν για να μην τους απογοητεύσουμε.
Αγαπάμε τον ανήφορο, τον δύσκολο δρόμο. Είμαστε δυνατοί. Εχουμε πίστη. Είμαστε Ελεύθεροι.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

8
ΤΑΣΟΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ
21/08/2017 18:02
μεγαλη δουλεια που εσωσε της 2 αυτες μεγαλες εφξμεριδες
Helene
21/08/2017 01:37
ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ , ο Βαγγελης Μαρινακης !!!
Τέλειο το μηνυμα του ! Ο,τ ι , ακριβως , ηθελα !

<< Η ομορφιά είναι αλήθεια , η αλήθεια ομορφιά >> !!!
Και με ιντριγκαρει τοσο η Αlter Εgo , η πραγματική δημιουργία του …“ άλλου εγώ ” του Βαγγελη !

To alter ego στο πορτρέτο του Dorian Gray απo τον Oscar Wilde , η αιώνια σύγκρουση μεταξύ της αθανασίας της ομορφιάς στην τέχνη και της ευθραυστότητας της ζωής , ως μια συνεχής διαδικασία και ασταματητη φθορά …

Ναι , πίσω απο αυτο το σύμβολο της Alter Ego βρισκεται η υπεροχη καταληξη :
<< Beauty is truth, truth beauty , - that is all
ye know on Εarth , and all ye need to know . >>
Ετσι , γραφει ο John Keats , στο αθανατο ποιημα του , το :
<< Ode on a Grecian Urn >> !!!

Οι αληθινοι ανθρωποι έχουν βρει το “ alter ego ” σαν ένα είδος …“ αιωνιοποιησης ” του εαυτου τους , δηλαδη …αθανασίας , στις παραστάσεις και στις εκφράσεις τους , στις δημιουργίες τους, με άλλα λογια στην καλλιτεχνική επεξεργασία της ζωης .
Οντως , σ‘ αυτές τις “ καλλιτεχνικες ” δημιουργίες ( γιατι …ΚΑΙ αυτο ειναι “ ΤΑ ΝΕΑ ” και “ ΤΟ ΒΗΜΑ ” για τον ΒΑΓΓΕΛΗ ! ) , αποτελεσμα είναι μια μεταμόρφωση των βαθύτερων ενστικτων μας .
Ένα είδος αιωνιότητας , μέσω της αυτο - δημιουργίας ενός ... “ διπλού “ , που αντιπροσωπεύει την κατάθεση των αναμονών , των ελπιδων , που οχι επιφανειακα αλλά βαθιά , συνδέεται με τις …ασυνείδητες διεργασίες , τις …αρχετυπικές , τις …μυθικές !!!
ΒοΛή
20/08/2017 17:23
"ΤΟ ΒΗΜΑ" και "ΤΑ ΝΕΑ" λειτούργησαν και σαν ΣΧΟΛΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, πολλών γενεών, για όλες τις μεστές σοβαρών πολιτικών εξελίξεων για την χώρα μας περιόδους, μέχρι ΣΗΜΕΡΑ και ευτυχώς ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !
kostas
20/08/2017 03:07
Καλή αρχή
Χρόνια Πολλά!
20/08/2017 00:18
Ωραία η εισαγωγή. Καλή αρχή! Φυσικά, ως υποψιασμένοι πολίτες, θα πούμε ότι "ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις". Αλλά πραγματικά, τα ΝΕΑ μας έλλειψαν, και καλώς, πολύ καλώς, που ξαναγύρισαν. Λειψή η ενημέρωση χωρίς εσάς, ΝΕΑ!
Seafarer
19/08/2017 19:53
Κατάντια για το πρώην κεντροαριστερό κοινό της εφημερίδας Κατάντια και για τον ολυμπιακό μας , τα ακροδεξιά στοιχεία να τον έχουν αλώσει. Κατάντια Τι κοινό έχει ο φίλαθλος λαός της λαοπρόβλητης ομάδα μας με τους ακραίους φιλενάδες της ακραίας δεξιάς και την «αγία» κρητική οικογένεια που λυμαίνεται χρονιά τώρα το ελληνικό κράτος [Πατήρ, παιδία, θυγατέρες, εγγόνια, νύφες, γαμπροί, κουμπάροι, βαφτιστήρια σιτίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό σε θέσεις κλειδιά της εξουσίας] Κατάντια
GG
19/08/2017 16:29
Συγχαρητήρια Βαγγέλη!! Είμαι τρίτης γενιάς αναγνώστης των Νέων και του Βήματος και αυτό που έκανες θα αποδειχθεί και ιστορικά ότι ήταν μια ηρωική και δημοκρατική πράξη, κυρίως στους παρόντες χαλεπούς καιρούς της πατρίδας μας, όπου κυβερνά ο κρατισμός, η αναξιοκρατία και ο καθεστωτισμος. Εύχομαι συντομότατα να έχουμε πάλι κοντά μας την πλήρη έκδοση των έγκυρων αυτών εφημερίδων.
bruidsjonker
19/08/2017 14:26
Αν και ΠΑΟ σου λέω έμπαινε Βαγγέλη .