Για «φορολογικό τσουνάμι» που γονατίζει τους πολίτες, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως το πρώτο 7μηνο του 2015 επέλεξε την τυφλή σύγκρουση την οποία την πληρώσαμε ακριβά, όπως είπε.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι φόροι της περιόδου 2017 -22 είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου 6μηνου του 15, επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθάρισε πως θα γίνει κάποια στιγμή εξεταστική επιτροπή σημειώνοντας πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν δρούσε μόνος του.

«Παρουσίασε το πρόγραμμά του για παράλληλο νόμισμα και έξοδο χώρας από το ευρώ στο υπουργικό συμβούλιο και μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε σχέδιο Β΄ στο μυαλό του Πρωθυπουργού. Πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι έγινε στο καταστροφικό 7μηνο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως οι εκλογές δεν είναι ποτέ «κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

«Η οικονομία το ‘17 δεν έφτασε ακόμα εκεί που ήταν στο τέλος του ‘14. Επιβλήθηκαν δισ. πρόσθετα μέτρα. Η οικονομία δεν ανακάμπτει. Ουσιαστικές επενδύσεις δεν γίνονται» υποστήριξε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές χωρίς λόγο, καθώς η Ελλάδα δανείστηκε κοντά στο 5%, όταν η Πορτογαλία πολύ λιγότερο. «Αυτή η διαφορά είναι το κόστος Τσίπρα-Βαρουφάκη» είπε, για να συμπληρώσει πως ο Πρωθυπουργός δεν πέτυχε κανένα από τους στόχους που είχε θέσει στη διαπραγμάτευση.

«Προφανώς, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπαίνει η χώρα σε κανονικότητα, αλλά δεν εξασφαλίζει προϋποθέσεις ανάπτυξης. Θεωρώ θετικό ότι μετά από τεράστιες περιπέτειες και εσωτερικές αναζητήσεις ο λόγος του κ. Τσίπρα προτάσσει για πρώτη φορά τη σημασία ιδιωτικών επενδύσεων και ανάπτυξης που δεν είναι κρατικοδίαιτη. Το θέμα είναι αν αυτό υπηρετείται από αυτά που κάνει ο Τσίπρας» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του Πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε πως πηγαίνει σε προστατευμένες φιέστες με κομματικά στελέχη και προστασία αστυνομίας.

«Ολοι θυμούνται τα ψέματα που είπε. Οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Οι περιοδείες του κ. Τσίπρα μόνο αναπτυξιακά συνέδρια δεν είναι. Είναι μια μεταφερόμενη κουστωδία υπουργών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό πως «κλείνει το μάτι» σε συντεχνίες, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή.

Στα θέματα της ασφάλειας, ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην εισβολή του Ρουβίκωνα στη Βουλή, είπε πως θα στείλει επιστολή στον κ. Βούτση και θα του ζητήσει γραπτές απαντήσεις, ενώ έκανε λόγο για ανοχή της κυβέρνησης στις αναρχικές ομάδες των Εξαρχείων.

«Ο Ρουβίκωνας είναι ο ίδιος που έκανε πορεία στα Εξάρχεια με καλάσνικοφ. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουμε αδιάφορα και ο πρόεδρος της Βουλής να κλείνει το μάτι. Θα στείλω επιστολή και θα του ζητήσω γραπτές απαντήσεις για το τι έγινε. Υπάρχει μια εξοργιστική ανοχή στις αναρχικές ομάδες που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια. Όταν ανεχόμαστε ένα ΚΕΠ αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πλατείας, καταλήψεις, εμπόριο ναρκωτικών, κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, όλο αυτό μας βολεύει. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια Η αστυνομία τη μόνη εντολή που έλαβε ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα» υποστήριξε.

Επικριτικός κατά της κυβέρνησης ήταν και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμό. «Αυτό που έχει συμβεί στη Δικαιοσύνη ουδέποτε έχει ξαναγίνει στημεταπολίτευση. Ουδέποτε είχαμε Πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει θεσμικό εμπόδιο τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Εδώ υπουργοί βγαίνουν και υβρίζουν ανοιχτά τους δικαστές… Πρωτοφανή πράγματα … Η διάκριση των εξουσιών έχει στον πυρήνα της την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» είπε, προσθέτοντας πως « αν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φαντάζεται τον εαυτό του ως μονοπρόσωπη εξουσία καλό είναι να ξυπνήσει. Κινδυνεύει ο ίδιος να πιστέψει τα παραμύθια του. Το σημαντικό δεν είναι τι πιστεύει, αλλά τι πιστεύουν αυτοί που τον ακούνε».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές τονίζοντας πως όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για τη χώρα.

Τέλος ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον Πρωθυπουργό για τα σημερινά του γενέθλια και όπως είπε σκέφτεται να του στείλει για δώρο μια κορνίζα με τη γελοιογραφία του Αρκά που, όπως σημείωσε, γράφει: «είμαι ψεύτης, αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης, με πιστεύετε;».

Απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Συνιστούμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι πιο προσεκτικός όταν κατηγορεί για ψέματα την Αριστερά και τον Πρωθυπουργό» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ.

Υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «απέδειξε για μια ακόμα φορά πως είναι ο καλύτερος πλασιέ των ιδιωτικών συμφερόντων»,καθώς «ζήτησε απολύσεις των συμβασιούχων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρότεινε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και τη μείωση των κρατικών δαπανών».

Παράλληλα, θεωρεί ότιτο πολιτικό σχέδιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αμφισβητείται έμπρακτα ακόμα και από τα στελέχη του κόμματός του που παρευρέθηκαν στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, που διεξήχθη στη Λαμία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «ένας πολιτικός αρχηγός που είναι στενά συνδεδεμένος με τη διαπλοκή και το σκάνδαλο της Siemens, που για χρόνια δεν πλήρωνε τα δάνεια του «Κήρυκα Χανίων», εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ιδιότητα και που εξακολουθεί να κρατά κρυφό το πόθεν έσχες της συζύγου του, οφείλει να είναι πολύ πιο προσεκτικός όταν μιλά για θέματα ακεραιότητας, απευθυνόμενος προς την Αριστερά».

Το κυβερνών κόμμα καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι «αναμασώντας τις γνωστές φλυαρίες περί «συντεχνιών», δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στηρίζει, με κάθε μέσο, την εκχώρηση ακόμα και του κρίσιμου τομέα του κοινωνικού κράτους στους ιδιώτες, χωρίς να τολμά να μιλήσει για το κόστος αυτής της επιλογής για τους πολίτες».

Ανταπάντηση από τη ΝΔ

«Δεν υπάρχει Ελληνας που να μη γνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες. Ολοι, επίσης, παρακολουθούν την αγωνιώδη προσπάθειά του να κρατηθεί στην καρέκλα τουμε ψέματα και απόπειρα διχασμού του λαού μας.Δεν θα τα καταφέρει. Το παραμύθι του έπαψε να πουλάει» απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ.

Οπως αναφέρει, «οΚυριάκος Μητσοτάκης ενώνει τους Ελληνες. Και αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση, για να βγει η χώρα από την κρίση».