Βρούτσης: Ο κ. Τσίπρας θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα και τα συντρίμμια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017 15:55 |
Βρούτσης: Ο κ. Τσίπρας θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα και τα συντρίμμια

«Θέλει μεγάλο θράσος να εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός στο υπουργείο Εργασίας και να θριαμβολογεί πάνω στα ψέματα, τα συντρίμμια και τις πρωτοφανείς πληγές που άνοιξε στο "σώμα" της ελληνικής κοινωνίας, με θύματα τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» δηλώνει ο ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την επίσκεψη και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας.

Οπως υποστηρίζει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι «επιτυχίες» του κ. Τσίπρα τα τελευταία τρία χρόνια είναι:

«1. Δραματική μείωση, πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές, καθώς και δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου.
2. Απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας, καθώς η ανεργία έπρεπε να κλείσει το Δεκέμβριο του 2016 στο 19,5% και τελικά έκλεισε στο 23,5%!
3. Απόλυτη κυριαρχία - για πρώτη φορά - στην αγορά εργασίας των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, έναντι της πλήρους απασχόλησης.
4. Πρωτοφανής φυγή των νέων στο εξωτερικό. Η τάση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τριπλασιάστηκε.
5. Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση
6. Αθέτηση της υπόσχεσης για επαναφορά σε ισχύ των κλαδικών συμβάσεων. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε το αντίθετο.
7. Εξοντωτικές εισφορές που κυριολεκτικά "διαλύουν" ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.
8. Αδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων - που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ - σε σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους. Μειώσεις που μεταφράζονται σε απώλεια, ως και τριών συντάξεων!
9. Ισχυρό πλήγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και την κατάργηση των συντάξεων χηρείας
10. Πρωτοφανής "στάση πληρωμών" σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που φθάνει τα 3 δις ευρώ και αφορά 139.000 κύριες συντάξεις, 127.000 επικουρικές και 63.000 εφάπαξ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα από την οποία θέλει να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, αλλά δυστυχώς βιώνουν οι έλληνες πολίτες» αναφέρει ο Γιάννης Βρούτσης.

Χριστοφιλοπούλου: Ο κ. Τσίπρας "αγνοεί" την πραγματική κατάσταση στην αγορά εργασίας

Με τη σειρά της η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημειώνει ότι «για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες  των θεατρινισμών του Πρωθυπουργού σε απόγνωση. Την ίδια στιγμή που - σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα - το 75% των νέων αποφασίζει ή "σκέφτεται" να φύγει από τη χώρα για να βρει δουλειά και μόνο το 15% ελπίζει, ο κ. Τσίπρας "πανηγυρίζει" για την πορεία της ανεργίας και "εξαγγέλλει" ως δήθεν νέα, προγράμματα τα οποία για πολλά χρόνια υλοποιούνται.

Δυστυχώς όμως και οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται δεν οφείλονται σε επενδύσεις, δεν είναι ποιοτικές, σταθερές και με αξιοπρεπείς αμοιβές.

Ο κ. Τσίπρας δείχνει ότι "αγνοεί" την πραγματική κατάσταση στην αγορά εργασίας. Το ότι άνω του 50% των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα είναι με ελαστικές θέσεις εργασίας, χαμηλά αμειβόμενες, ενώ επικρατούν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

Και προσπαθεί να καλύψει το πρόβλημα με συνεχή  αύξηση των "8μηνων", της προσωρινής απασχόλησης στο δημόσιο…

Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ανίκανος να οδηγήσει σε επενδύσεις και ουσιαστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχει υιοθετήσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές στην αγορά εργασίας.

Χωρίς τουλάχιστον να ζητήσει συγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις του για μισθό 751€, για αύξηση στα επιδόματα ανεργίας, για συλλογικές συμβάσεις, για προστασία από τις ομαδικές απολύσεις.

Υποσχέσεις που πήγαν στο καλάθι των αχρήστων.

Οσο για την δήθεν κοινωνική πολιτική: Περικόπτει και  τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ και τάζει αύξηση των συσσιτίων!

Αναδιανέμει τη φτώχεια! Αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, την ώρα που επαίρεται για την κάλυψή τους.

Κατάντια και ξεπεσμός. Αυτό μόνο» δηλώνει η κ. Χριστοφιλοπούλου. 

1
χαχα
17/07/2017 17:22
Μα Κούλη οι ομοιδεάτες της ΝΔ φόρτωσαν την χώρα με τα παραπάνω. Τι θέλετε τώρα να σας ανταμοίψουμε και από πάνω χαχα